Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:23 06.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Въпрос за разкъртена стенанови  
Автор DarthMaul (unknown)
Публикувано23.02.08 19:57

Скоро в моя вход от блока осъществихме смяна на вертикалните водопроводни щтрангове. Направи ни го една фирма и всичко стана много добре. при мен обаче се наложи да бутнат една стена в кухнята която бях направил преди година с итонг тухли. Преди итонга имаше едни гадни шперплатови плоскости които обаче се преместваха и осигуряваха достъп до стените. Прилагам снимка за по-ясна представа какво ми е сега.
Иска ми се пак да е красиво но и да има достъп до тръбите за да не се кърти пак. И това ми е въпроса - някаква идея как да стане това- някаква плоскост която да може да се сваля при нужда от достъп до тръбите но и да изглежда добре. И това как да се захване.

Редактирано от DarthMaul на 23.02.08 20:04.

Тема Re: Въпрос за разкъртена стенанови [re: DarthMaul]  
АвторMими (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 21:30

Виждала съм окачен таван в баня.Незнам от какъв материал се прави,защото не ме е интересувало,но доста добре изглежда и вместо на тавана в банята не може ли да се монтира на стената? Окачен таван в стая не е чак такава философия да се направи(с малко сръчност естествено),не мисля ,че и това ще е слажно за поставяне.Клубарите на сръчковците са тук и те ще дадат малко, даже много,съвет.Успех!

Авторбpиraдиp (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 22:30

Смени си двете метални отклонения за С и Т вода с полипропиленови и след това си затвори стената като хората, само остави една ревизия за водомерите. Всяка една подвижна "стеничка", "плоскост" има вероятност да ти пуска миризми, влага и хлебарки.
Не разбрах за какъв окачен таван се говори по-горе?

Тема Re: Въпрос за разкъртена стенанови [re: бpиraдиp]  
Публикувано23.02.08 22:45

благодаря за мненията
Металните отклонения са от 1 година така че не мисля да ги сменям
щеше ми се да има начин за подвижна стена за да не се наложи пак да къртя след година ако се наложи достъп до тръбите
но си е трудно да се направи подвижно нямам идея от какво
А хлебарки няма отрових ги отдавна и като дойдат след време ще ги отрова пак ;)

Автормитю (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 22:52

Изидване пак с итонг и поставяне на розетка-струват някъде към 10лв.

Написх

Тема Re: Въпрос за разкъртена стенанови [re: митю]  
Публикувано23.02.08 23:09

Нали се правят окачени тавани в баните?Идеята ми беше вместо на тавана тази конструкция да се ползва за стена.

Тема Re: Въпрос за разкъртена стенанови [re: митю]  
Публикувано23.02.08 23:10

на разкъртването се вижда мястото на старата ми розетка (ако така се нарича)
взех най голямата която намерих преди година пластмасова с вратичка за водомерите
Проблема беше че не е долу а по средата на стената и това наложи стената да се разкърти от розетката до долу

АвторБpиraдиp (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 23:25

Бих сменил тръбите, понеже виждам, че са къси - само за тази мивка. Така ще имаш спокойствието да не мислиш за къртене след година. С хлебарките дори руснаците не могат да се оправят, не че много се борят, де. Има и друго. Няколко пъти съм зазидвал едни огромни ревизионни отвори в панелки - около 40Х60 см в бани или в килери до входната врата. Докато си работя, чувам народа да функционира яко - не е гот. Да не говорим, че някои ги използват за отдушници. Твърдо бих го иззидал. Щом си го правил, знаеш че няма да е 10 лв - и за тухлите няма да ти стигнат, но то ще си покаже.
Окачен таван (вероятно става въпрос за окачен таван тип Армстронг) няма хич начин да се сложи вертикално. А е толкова нежен на допир, че няма как да замести стена.

Тема Re: Въпрос за разкъртена стенанови [re: Mими]  
Публикувано23.02.08 23:55

А няма ли начин да се налепят плочките върху някаква плоскост(дървена или гипс картон или нещо друго) и да се направи нещо като подвижна стена, която ако има нужда да се маха.Също може да се обмисли вариант с пластмасови профили за външни щори.Правите си скара на нея се монтират профилите и т.н.(от тях аз щях да правя плъзгаща врата но после я направих от дъски).Има начин да се намери решение трябва да се поразходите по борсите да посъберете малко мнения и да видите с какви материали е заринат пазара.

Тема Re: Въпрос за разкъртена стена [re: DarthMaul]  
Автор Tъй, тъй... (Шашав)
Публикувано24.02.08 01:08

Тоя филм съм го гледал.
Сложих върху щранговете ПВЦ-ламперия, от тая, дето я продават за коридори, кухни и килери. И заспа - хем красиво, хем се сваля и слага за минути. Не задържа мухъл, изолира от влага и шум.
Отделен е въпросът, че ако си подмениш тръбите сега и зазидаш, едва ли в близките десетилетия ще ти се наложи да разбиваш пак. А още по отделен е въпросът, че при съответната мотивация майсторите могат да ти подменят щранговете без разбиване, само през дупките в съседите и твоя ревизионен отвор.

От утре няма да пуша повече!

Редактирано от Tъй, тъй... на 24.02.08 01:09.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.