Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:51 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Шумоизолация на тръби...нови  
Авторceco (Нерегистриран)
Публикувано22.02.08 14:37

Здравейте всички!
Имам следния проблем: в банята имам 2 големи тръби за отдушниците с диаметър към 25 см. Откачения ми комшия отгоре е сложил един изтребител (раздрънкан вентилатор) който почти денонощно бучи (и вие). Както се досещате не мога да се разбера с него! Предстои ми ремонт на банята и искам да шумоизолирам тези тръби някак си поне на половина да спадне тоя вой. Но то и това няма да реши въпроса защото все пак трябва и отдушник да имам - решил съм да сложа вентилатор с клапа та поне докато не е пуснат да затваря отвора. Е това е.
Моля помогнете ми да спра тоя шум !!!
Благодаря Ви и лек ден !

Тема Re: Шумоизолация на тръби...нови [re: ceco]  
АвторMepakлия (Нерегистриран)
Публикувано22.02.08 17:35

Цялата тръба минаваща през банята изолираш с минерална вата, а на дукпката на твоя отдушник слагаш шумозаглушител за вентилационна интсталация след това клапата и твоя вентилатор, и това също със вата върху него. Шумозаглушител можеш да намериш в Атаро или други фирми предлагащи елементи за вентилажионни инсталации или да видиш ка е направен и да си го направиш сам.

Тема Re: Шумоизолация на тръби...нови [re: Mepakлия]  
Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано22.02.08 18:06

Не го карай да слага тая клапа,че само ядове с нея!

Много си харесвам работата-мога да я гледам с часове

Публикувано22.02.08 18:23

Публикувано23.02.08 09:38

Здравейте,
благодаря за отговорите.
Искам само да уточня, че шума е повече от вибрацията на тръбите, а и гледам съм пропуснал, че вентилатора не е над мен, а един етаж по нагоре и пак се чува.
10X пак и ако се досещате нещо друго пишете!

Автор V.Grig (Анти-царист)
Публикувано23.02.08 10:23

Това не е ли по-скоро за да не вдига гюрултия твоя вентилатор а не да заглушава шума от чуждите ...

Като се замисля ако шума е наистина от възрастта на вентилатора има 2 варианта:

- чупиш на комшията лявата ръка и му обещаваш при продължаващ шум да му счупиш и двата крака

- купуваш един нов фентилатор за 25 лева и му го монтираш.

ИСТИНСКИЯТ КЛУБ ПОЛИТИКА:

Тема Re: Шумоизолация на тръби...нови [re: V.Grig]  
Авторkиpил (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 12:19

Продават се специални шумоизолирани тръби, по принцип се ползват са канали на 110.
По принцип не знам от къде може да се намерят защото няма много търсене.
Но попитай в някой по-сериозен ВиК магазин.

Тема Re: Шумоизолация на тръби... [re: ceco]  
Публикувано23.02.08 14:16

Ако шума е повече вибрационен с облицовка на минерална вата ще се подобри положението, но ако има аеродинамичен шум трябва заглушител. Има голяма вероятност отдушника ти да не смуче добре поради товая че комшиите ти имат вентилатори и съпротивлението до твоя отдушник е по малко от това до покрива и ти и останали комшии без вентилатори за поемате влага на комшиите с вентилатори. При нормална работа на отдушника на никой не му е необходим вентилатор, но при условие че някой се направи на гъзар разваля естественото засмукване на целия блок и така вече е необходимо всички да си слобите вентилатори. По този начин ви се появява и аеродинамичен шум от вентилатора на комшията. ако смуче добре аеродинамичния шум е малък.

Публикувано25.02.08 02:41

Явно темата зацикли
10X na vsichki otgovorili
lek den !

Автор Totopet (познат)
Публикувано25.02.08 03:35

"Ако шума е повече вибрационен с облицовка на минерална вата ще се подобри положението, но ако има аеродинамичен шум трябва заглушител." .................................. Една възможност е и вълноводно разпространение на шум-ако тръбите са гладки,а не е иззидан отдушника.При диаметър 110мм преобладаващ би бил шум с честота около 500-1000 hz,добре чуваем.Затихване на резонанси може да се постигне с топка (R около 60 мм минерална вата ,под и над твоите отвори,

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.