Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:05 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Латекс ?нови  
АвторГepи (Нерегистриран)
Публикувано15.02.08 12:32

здравейте, познавачи
Трябва да реша за хола и за коридора какво да слагам - латекс или тапети. Преди 2 месеца за кухнята купихме LEWIS със сатенен ефект - мислехме си , че скъпото винаги и добро. Не знам на уменията на бояджията ли се дължи, на какво, но вече се обели около ключовете и контактите и на всичкото отгоре на едно много видимо място също се обели. А според характеристиките е устойчив, траен и т.н.
Майсторът иска да боядисва с БОРО, и се чудя дали да не спазим принципа Дай на майстора материала, който иска, за да се получи добър резултат.
Ще се радвам да ме посъветвате !!

Тема Re: Латекс ?нови [re: Гepи]  
Автор Grami ()
Публикувано15.02.08 13:57

Гери

Аз съм на подобна вълна за нов апартамент
и съм решила на направя входното антре с тапети, някой от стаите комбинация от латекс и тапет, а хола ми е огромен с трапезария и кухня ще е латекс

Незнам какъв обаче

има страхотни тапети вече и при добро подбиране и съчетаване на различни шарки може да се получат странотни неща

Редактирано от Grami на 15.02.08 14:00.

Тема Re: Латекс ?нови [re: Grami]  
Публикувано15.02.08 15:18

Има много хубави тапети на Еспри. Хубави са също тапетите в магазини Тапетия.
Ти спря ли се вече на марката латекс?

Тема Re: Латекс ? [re: Гepи]  
Автор Grami ()
Публикувано15.02.08 15:36

Мисля ,че точно на Есприт харесах аз тапети

Не съм избрала още латекса, защото имам време до боядисването, но понеже се вълнувам

и затова ходя по магазини

на Теб Успех и пиши как се развиват нещта

Авторбpиraдиp (Нерегистриран)
Публикувано20.02.08 20:07

Ако не съм закъснял във времето, имам скромно мнение по въпроса ти.
Левис е страхотен като качество и скъп заслужено, а се е отлюпил, защото е истински латекс (с ударение върху "А"), изтъркалян върху прашно или прясно гипсирано, а може би просто омазнени от употреба места (казваш, "вече се обели около ключовете и контактите").
Второ мнение: Никога Боро!!! Единственото яко нещо в него е вонята, на която и викат миризма на ябълка, лимон и други под. фекалии. Но не покрива!
Добър и сравн. евтин е Леко. Скоро работих пак с Дисповит - добър си е, каквото и да разправят за него, че го били развалили. НО НЕ БОРО!!!
Освен това, не е просто мода: ГРУНДИРАЙ ПРЕДИ БОЯДИСВАНЕ!!! Два литра Артефикс (ако няма, и Боро ще стане, но не Лакпром или друг) ще ти стигнат за целия апартамент, с това избягваш страха от работата на майстора. Не искам да съм груб към колега, но да ти се люпи латекс!?

Тема Re: Латекс ?нови [re: бpиraдиp]  
Публикувано21.02.08 17:50

Не, не е късно! Много благодаря. И аз имах едни такива подозрения - няма начин такъв скъп латекс да е лош.
Как да грундирам, като не знам как? ТОва след гипса ли се прави? Знам, че грундира тавана, но за стените не е казвал. Ще го питам дали грундира. иначе работи с гипс сатен, колор кит и не знам си какво си. Факт е, че за кухнята бързаше (и аз бързах, де, да си призная) ...и вероятно е била неизсъхнала шпакловката!
Мерси и за оценката за Борото. Приемам я безрезервно.

Авторбpиraдиp (Нерегистриран)
Публикувано21.02.08 22:55

Не се разбра много за обработката на стените преди латекс - допускам, че всичко е шпакловано. Това значи, че всичко трябва да се грундира - няма начин майсторът да не знае как. (Ако е правена гипсова шпакловка грундът е задължителен, ако е фина шпакловка от типа "колоркит", както пишеш, - може да се "грундира" с първа рядка ръка.) А ако вече си се сбогувал с този майстор, настоявай пред следващия да грундира. Лесно е, може сутринта да се грундира, а след обедната бира да се почне с латекса. Важно е да се работи равномерно, с няколко минавания на едно и също място, иначе ще потече на вадички и при латекса ще личи - ще попива водата неравномерно. Това е накратко.

Тема Re: Латекс ?нови [re: бpиraдиp]  
Автор V.Grig (Анти-царист)
Публикувано22.02.08 08:21

Да вмъкна и аз нещичко.

Скъпите латекси са си добри и напълно си заслужават парите, дори и само заради покривността която дават. Лошите страни - особено при по-тъмни нюанси:

- ако се повреди както е лющенето при теб, почти не подлежи на ремонт - боядисваш цяла стена
- трябва повръхността на която боядисваш да е ПЕРФЕКТНО шпаклована и прешкурена. Сатенирания латекс няма никаква текструра и всеки дефект се откроява очеизвадно.

ИСТИНСКИЯТ КЛУБ ПОЛИТИКА:

Тема Re: Латекс ?нови [re: V.Grig]  
Авторnovak (Нерегистриран)
Публикувано22.02.08 15:29

Да попитам и аз. Предстои ми пребоядисване на кухня с латекс. Стените които са боядисани с латекс доста са се позацапали и поопушили. Как да ги подготвя преди боядисването за да няма после проблеми ?
Предварително благодаря!

Тема Re: Латекс ?нови [re: novak]  
Автор V.Grig (Анти-царист)
Публикувано22.02.08 17:14

гъба и сапунка примерно но да кажат майсторите.

ИСТИНСКИЯТ КЛУБ ПОЛИТИКА:

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.