|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Батерия за бормашина
|
|
Автор |
mgrigorov (непознат
) |
Публикувано | 15.01.08 16:45 |
|
Здравейте.Имам китайска бормашина или винтоверт,както го наича някой.Проблема ми е в батерията,вече е на три години и почва да сдава багажа и немога да разчитам на нея.Намерих в КОНРАД цяла резервна,ама тя е 18 V,а мойта е 14.4 V.Мислех да взема новата и да махна два елемента от нея,обаче ми казаха,че капачетата на елементите са от неръждавейка и калая нямало да хване върху тях.Моля ако някой знае как да я направя да каже или къде се рециклират ще е по-добре.
| |
Тема
|
Re: Батерия за бормашина
[re: mgrigorov]
|
|
Автор | gargamel (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.01.08 17:21 |
|
Има един магазин за акумолатори на Будапеща блозо до Цар Симеон (Става дума за София) ама цените са доста солени.А що се отнася за батерийте от неръждаема ламарина и то от Конрад не го вярвам.Според мен и така да я сложиш на 18 В нищо няма да и стане ще си работи без проблем.
| |
Тема
|
[re: gargamel]
|
|
Автор | 1OO (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.01.08 20:55 |
|
Ама на 18V зарядното няма да може да го зарежда.
| |
Тема
|
[re: 1OO]
|
|
Публикувано | 16.01.08 10:11 |
|
Не разбирам много но са ми казвали че акумолатори се зареждат с ток а не с напрежение така че не би трябвало да има проблем.Но все пак нека някой дето найстина знае да напише.
| |
|
да зареждат се с ток, но в граници от напрежение.
ДЕЕ*ба бъгавият дир*ик
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
Тема
|
[re: hladnika]
|
|
Публикувано | 16.01.08 11:47 |
|
Имам едни стари Руски акумолаторни батерии на 9В зарядното им (оргинално) е на 220В вътре в него има само един диод и нищо повече.
| |
|
Благодаря за отговорите.Но ми казаха,че нее хубаво да се слага по-голяма батерия,иначе зарядното ми дава 20волта.
| |
Тема
|
[re: mgrigorov]
|
|
Автор |
Orcad (регистриран) |
Публикувано | 16.01.08 16:35 |
|
Хваща припоя върху никел.
Който ти е казал тази глупотевина не е в час.
Трябва ти качествен поялник Weller, човка №9, става и с №8, качествен припой, съвсем малко флюс и жми града.
Десетки пъти съм правил и пренареждал и прочие.
| |
Тема
|
[re: Orcad]
|
|
Автор | Noname (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.08 16:48 |
|
Скоро се дискутираше същия проблем в napravisam /ако не се лъжа/ - става с поялник, желателно е обаче да е по-мощен /100W/ и да се работи чевръсто, ако е по-слабичък -> от топлината се прецаква акумулатора.
| |
Тема
|
[re: Noname]
|
|
Автор | пoмak (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.08 18:26 |
|
оооо свещенна простота
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|