Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:55 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Батерия за бормашинанови  
Автор mgrigorov (непознат )
Публикувано15.01.08 16:45

Здравейте.Имам китайска бормашина или винтоверт,както го наича някой.Проблема ми е в батерията,вече е на три години и почва да сдава багажа и немога да разчитам на нея.Намерих в КОНРАД цяла резервна,ама тя е 18 V,а мойта е 14.4 V.Мислех да взема новата и да махна два елемента от нея,обаче ми казаха,че капачетата на елементите са от неръждавейка и калая нямало да хване върху тях.Моля ако някой знае как да я направя да каже или къде се рециклират ще е по-добре.

Тема Re: Батерия за бормашинанови [re: mgrigorov]  
Авторgargamel (Нерегистриран)
Публикувано15.01.08 17:21

Има един магазин за акумолатори на Будапеща блозо до Цар Симеон (Става дума за София) ама цените са доста солени.А що се отнася за батерийте от неръждаема ламарина и то от Конрад не го вярвам.Според мен и така да я сложиш на 18 В нищо няма да и стане ще си работи без проблем.

Тема Re: Батерия за бормашинанови [re: gargamel]  
Автор1OO (Нерегистриран)
Публикувано15.01.08 20:55

Ама на 18V зарядното няма да може да го зарежда.

Тема Re: Батерия за бормашинанови [re: 1OO]  
Публикувано16.01.08 10:11

Не разбирам много но са ми казвали че акумолатори се зареждат с ток а не с напрежение така че не би трябвало да има проблем.Но все пак нека някой дето найстина знае да напише.

Тема Re: Батерия за бормашина [re: gargamel]  
Автор hladnika (brujo)
Публикувано16.01.08 11:11

да зареждат се с ток, но в граници от напрежение.

ДЕЕ*ба бъгавият дир*ик
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Тема Re: Батерия за бормашинанови [re: hladnika]  
Публикувано16.01.08 11:47

Имам едни стари Руски акумолаторни батерии на 9В зарядното им (оргинално) е на 220В вътре в него има само един диод и нищо повече.

Автор mgrigorov (непознат )
Публикувано16.01.08 11:56

Благодаря за отговорите.Но ми казаха,че нее хубаво да се слага по-голяма батерия,иначе зарядното ми дава 20волта.

Автор Orcad (регистриран)
Публикувано16.01.08 16:35

Хваща припоя върху никел.
Който ти е казал тази глупотевина не е в час.
Трябва ти качествен поялник Weller, човка №9, става и с №8, качествен припой, съвсем малко флюс и жми града.
Десетки пъти съм правил и пренареждал и прочие.

Тема Re: Батерия за бормашинанови [re: Orcad]  
АвторNoname (Нерегистриран)
Публикувано16.01.08 16:48

Скоро се дискутираше същия проблем в napravisam /ако не се лъжа/ - става с поялник, желателно е обаче да е по-мощен /100W/ и да се работи чевръсто, ако е по-слабичък -> от топлината се прецаква акумулатора.

Тема Re: Батерия за бормашинанови [re: Noname]  
Авторпoмak (Нерегистриран)
Публикувано17.01.08 18:26

оооо свещенна простота

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.