Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:14 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Запушване на тоалетнанови  
Автор Milley (tender_heart)
Публикувано04.12.07 11:02

Тоалетната ни редовно се запушва, това е от натрупания варовик вероятно. На 4-я етаж сме. Отходния канал на практика е малко проходим и става ... абе неприятна работа, нали се досещате. Чрез изливане на много гореща вода преминава. Бихте ли ме посъветвали с какво можем да я отпушим, т.е. да се разгради този варовик. Тръбите по принцип мисля, че са пластмасови. Мисля си за киселина, но доколко е приложимо, да не стане беля. Благодаря предварително!

Тема Re: Запушване на тоалетнанови [re: Milley]  
Автор DeathKnight (undead)
Публикувано04.12.07 11:09

а опитвала ли си някой от препаратите за целта - Mr.Muskul или TuBoFlo? има ги в два варианта - за гореща и студена вода, но според мен варианта с горещата вода е по-удачен.

Днес е по-зле от вчера, но пък е много по-добре отколкото ще бъде утре...

Автор Xoлдън (нов човек)
Публикувано04.12.07 11:52

Това не е котлен камък.Най вероятно е правен ремонт и майсторите са изливали водата с която са изплаквали от цимент инструментите в тоалетната.Цимента се утаява в ниските части и стяга под водата.Ако запушването е в коляно в мазето би трябвало да се наводняват долните етажи.Огледай си тоалетната чиния и връзката с канализацията.Ако при теб е правен ремонт трябва да е някъде там.Не помага нищо.Къртене и смяна на тръбите или чинията.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Запушване на тоалетнанови [re: Xoлдън]  
Публикувано04.12.07 12:41

Значи да уточня: не е правен ремонт. Това според мене се е получило с течение на годините - стесняване на проходимата част и мисля, че е точно на изхода от тоалетната чиния към канала. Преди нямаше такъв проблем, надолу по етажите също нямат проблеми.
А тези препарати достатъчно активни ли са? Не е ли по-сигурно да се излее киселина или "Кислол"?

АвторNoname (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 13:18

С препарати няма да стане !
Демонтираш тоалетната чиния. Проверяваш как е изхода - ако е много стара, се натрупва варовик+мизерии и стеснява сечението. Ако е така, няма да можеш да го отстраниш - нова тоалетна чиния. Проверяваш и тръбата към канализацията(би трябвало да е PVC), ако има отлагания ги почистваш внимателно с отверка или шпатула.

Тема Re: Запушване на тоалетнанови [re: Noname]  
Публикувано04.12.07 16:38

Благодаря на всички. Явно ще трябва да се демонтира, и аз така си мислех.

Тема Re: Запушване на тоалетна [re: Milley]  
Автордиkoбpaз (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 18:29

по нашия край водата не е варовита но където е такава обикновено варовика се отлага на топлата вода бойлер, чайник примерно съм виждал. така че не вярвам да е варовик а натрупване. единия вариант стегнал разтвор от СМ другия нещо да има вътре- примерно пластмасата от тоалетно хм, пате хм, добре звучи.
аз лично в район с варовита вода съм прочиствал с кислол 1л. седи 30мин и тръгва. вариант преди къртене.
иначе остава удоволствието от покупка на нова чиния

Тема Re: Запушване на тоалетнанови [re: диkoбpaз]  
Авторn_a (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 19:03

В тоалетна чиния няма как да се отложи варовик (поради естеството на урината). Получават се други запушвания.
Тоалетни и отходни канали се третират със сода каустик.
Ако е необходимо се отпушва и с "проволка". Това е специално за целта пружинена тел (видях такава в практикер).
По принцип, ако тоалетната чиния е монтирана както трябва (а не както гледах на дядо ми комшията) си има "ревизия" което си е отвор точно за отпушване - предоставя достъп до задния край на чинията (след сифона) и до тръбата нагоре и надолу.
Не започвайте със смяна на чинията. Има си леки начини за всичко.

Тема Re: Запушване на тоалетнанови [re: n_a]  
АвторWC (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 21:05

Когато водата е варовита се натрупва варовик и то много.
С какво ли не съм пробвал но най ефикасно е механичното почистване.
източих водата от Сифона на таолетната. От шина изкривих едно приспособление и изкъртих варовика. Дебел беше по около 3-4 см и приличаше на пемза- шуплеста материя.
Може да е станало шуплест след многократното третиране с киселина.
След почистването няма проблем с отичането. а вече сме на ново водоснабдяване и водата не е толкова варовита

Тема Re: Запушване на тоалетнанови [re: WC]  
Авторn_a (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 22:37

Не се натрупва варовик, това което се вижда понякога в чинията е калциев оксалат, който е неразтворим. При добър монтаж на тръби и тоалетна чиния не би имало проблем примерно 20 години.
Някои майстори за да спестят нещо, не слагат колена, а огъват тръбите. Получават се неудобни за оттичането ъгли и стеснения. Случва се някой да изсипе в тоалетната циментена или гипсова вода. Случва се изтървана дамска превръзка, случват се някакви такива неща ... и когато има къде да се закачат тия дребни по единично неща и става проблем. Още повече че с времето по стените на тръбите става една красота от мазнини, косми...
Това което може да се направи на първо време, е сода каустик и обилно вода. После може и кислол и обилно вода. Обилно вода значи да се приготвят няколко кофи и една след друга бързо да се изсипят в тоалетната.
И дано има ревизия тази система.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.