|
Тема
|
Почистване на дограма
|
|
Автор | Любитeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.07 12:42 |
|
Трябва да почистя рамките на прозорците от старата боя.
Има ли опасност при използване на пистолет с горещ
въздух да се спукат стъклата ?С вибро шлайфа ми се
струва бавно и неудобно в тези тесни профили.
И второто ми питане е за смяната на маджуна със силикон.
Който го е правил да помага.Знам , че най-доброто е да
сменя дървената дограма с алуминиева или PVC , но на
този етап е невъзможно.Пък и дървената не е много
стара , бива я все още.
| |
Тема
|
Re: Почистване на дограма
[re: Любитeл]
|
|
Автор | Бaш... (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.07 13:08 |
|
Не се плаши-трябва много да нагрееш стъклото за да го спукаш . А иначе ако няма да я експлоатираш още дълго време използвай маджун-по евтино е. Добре е като махнеш боята и стария маджун да удариш първо грунд-има вече и т.н. импрегнатори и тогава боята . Маджуна след като изсъхне боята , за да не му попива безира в дървото.След 15-на дена го боядисай и него отгоре.Ама май стана студенко за такива работи.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Noname (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.07 13:10 |
|
Темата е дискутирана много пъти-разрови се назад ...
Ако искаш да е перфектно-сваляш боя, маджун - до дърво. Най-добре махни стъклата и работи спокойно. Мойте 1.60/1.80 м сам ги свалих и после поставих. Може и без сваляне. На пистолета за горещ въздух има приставка-прилича на шпатула-с нея се работи и без много задържане на едно място. Шкуркането - на ръка или с виброшлайф. Ако не намериш повече инфо - пак питай.
| |
|
Спукването е възможно, но главно около пирончетата които крепят стъклото, ако има де. Т.е. около пирончетата не задаржаи много пистолета...
ДЕЕЕЕ*ба бъгавият дир*ик
св. св. електрон и неговите протони
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 23.11.07 12:40 |
|
Най-лесно става с пистолета с горещ въздух. И най-лесно ще ти е да си поиграеш малко и да свалиш стъклата. Ако са ти много стари може и тях да смениш. Обикновенните стъкла за прозорци не са скъпи.
| |
|
Тази процедура съм я правил по следния начин. Свалям стъклата и после рамката в хоризонтално положение на нивото на кръста и с пилата /щото нямах ел.ренде/ За нула време падна всичко. А и до размер го докарах С ел.ренде щеше да е още по-бързо. ;) С пила изчистих и канала за съклото. Използването на препарати дето разяждат боята и горещ въздух не ми доставиха удоволствие, а само ядове. После леко шлайфаш, грунд по желание и авто боя.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Любитeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.11.07 08:21 |
|
Благодаря на всички за напътствията.Ще ми бъдат
полезни.Това не значи , че затваряме темата.
Ако има и други мнения или препратки към
минали обсъждания в клуба - давайте!
| |
Тема
|
Да
|
|
Автор | Дa (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.11.07 19:28 |
|
Ще ги пукнеш. Има приставки, с тях не съм пробвал. Без приставка и на по-висока температура се пукат! На ниска температура е много бавно. С приставки пак има опастност, а и е по-неудобно. Ще спестиш време ако свалиш стъклата!
Ако не свалиш стъклата няма да можеш да изчистиш старата боя както трябва.
С виброшлайфа ще ти се наложи да поработиш, ако искаш да лакираш почистените дървении.
Със силикон става идеално, по-добре от маджун. Може да нацапаш със силикон и между двете крила. Уплатняваш прозорците и няма нужда да се мият от вътрешна страна. Стъклопакет един вид.
| |
Тема
|
Re: Да
[re: Дa]
|
|
Автор | Noname (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.11.07 08:21 |
|
Ако се уплътнят крилата - "един вид стъклопакет" - при конденз влагата къде ще се оттича ? Няма ли опасност от поява на мухъл ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mиc Чaй (с лимон) |
Публикувано | 27.11.07 10:17 |
|
Това го правихме около 2 години, на почивки. Ние ли сме кекави, труда ли е адски много не мога да кажа.
Махаш стъклата, при което някои заминават.
С горещия пистолет нагряваш и стържеш, смърди ужасно.
После минаваш със шкурка и китваш.
После мажеш с овата боя.
И накрая ако след 2 години решиш да сменяш дограмата - скубеш си косата заради големия труд, който си хвърлил.
Ако прозорците са ти от тези на панелките, няма да е толкова трудно, но нашите бяха високи и тесни, с напречни разделения, малки стъкла и полудяхме, честно ти казвам...
| |
|
|
|
|