Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:09 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема "Майстори" паркетчии - Боян & Бояннови  
Авторkrum (Нерегистриран)
Публикувано25.10.07 18:56

Към края на продължителния и уморителен ремонт стигнахме и до подовете. Потърсихме съвети, мнения и препоръки от хора, наскоро сблъсквали се със същите нужди
След силното лобиране на наш близък приятел, избрахме да се доверим на хората, които той ни препоръча.
Уговорката беше за 390 лв. за труд и останалото за материали. Още 235 лв. Лак – Садолин (3х60 лв.).
Платих след нанасяне на последния слой лак.

След изсъхване още с влизането ми направи впечатление, че чорапите ми задират в пода. Целия под беше с боклуци, които надигаха лака.
Холът целия беше с дупки – почти не беше фугиран.
След като обясних на Боян по телефона какво сме заварили, отговора му беше, че са мели с прахосмукачка, а дупките в хола нямало как да се фугират, защото машината ги изкопавала. След това, натъртвайки обясни, че това можели.
Наложи се с ексцентрик шлайфа да минем и да свалим навсякъде лака, както и да фугираме целия хол наново.
Навсякъде подовете бяха криви и задълбани. Дори и новия паркет...
Купихме още една кутия лак, цената се оказа не 60 лв, а 47.40.
Наш приятел, майстор дърводелец, помогна, за да подготвим и положим нови 3 слоя лак. След изсъхване на първия и втория слой новонанесен лак, впечатление направи, че лака, който беше положен от „майсторите”, е с гланц, а Садолин е пълен мат. Това даде обяснение на намерената бака яхтен лак, забравена от „майсторите”, както и на силната миризма, която се носеше, когато „майсторите” довършваха последната ръка лак.

Като цяло:
- платихме за качествено циклене. Сега подовете ни са на вълни
- платихме за фугиране. Префугирахме целия хол наново
- платихме по 60 лв. за кутия лак, която струва 47.40. В

си те много добре показват, че знаят каква е цената на лака.
- Лакът, който платихме, трябваше да се ползва за лакирането на НАШИТЕ подове. Освен че и в цената са ни ударили, имаме силните подозрения, че не са го използвали по предназначение, а са ползвали по-евтин яхтен лак.
- Платихме, за да получим професионално и качествено изпълнение на подовете, което да облекчи и съкрати ремонта като цяло. Загубихме 6 дни, за да поправим, доколкото можем, това, което направиха „майсторите”.
- Семейният бюджет изтъня с пари за допълнително шкурки, разредител и лак.

Препоръчвам силно на всички да НЕ ползват услугите на тези „майстори”.
Сайтът, на който има някаква информация, е: http://www.bgparket.hit.bg/
Боян можете да намерите и в форума под ника
Телефони: 02/ 828-76-50; 0896 - 605 – 091; 0878 – 365 – 700;

Тема Re: "Майстори" паркетчии - Боян & Бояннови [re: krum]  
Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано25.10.07 19:00

Нищо ново под слънцето.
Пусни го в най горната закована тема,тя е за подобни оплаквания.

Много си харесвам работата-мога да я гледам с часове

Тема Re: "Майстори" паркетчии - Боян & Боян [re: krum]  
Автор Лeйди Чaй (тиха церемония)
Публикувано26.10.07 18:07

Ние попаднахме на същото - вълни и недобро фугиране.
Сега гледам дали лака ще се изтърка бързо.
По краищата на стаята не го изцикли момчето добре, казах му, че е стария паркет там, а той ми обясни нагло, че съм щяла да сложа перваз и нямало да се вижда.
Само където ми ги препоръча приятел и малко не помня имената им...

Тема Re: "Майстори" паркетчии - Боян & Бояннови [re: Лeйди Чaй]  
Автор Martu (непозна)
Публикувано28.10.07 14:06

Аз също използвах майстори по препоръка на познат и няма грешка - мисля, че вземат малко дебело 20лв/м2, но нямам забележки. Цената е за пренареждане със залепване, фугиране и 3 ръце лак с включени лепило и лак. в момента паркетът изглежда като ламинат. най-големия кеф е, че изобщо не скърца. Освен това работеха доста бързо.

Тема Re: "Майстори" паркетчии - Боян & Бояннови [re: krum]  
Авторбoян (Нерегистриран)
Публикувано29.10.07 15:38

Новият паркет на Крум е четвърто качество , с множество дефекти и чворове,нареден от самия Крум.След минаване с грубата шкурка беше фугиран ,след шлайфането пак беше фугиран и отново шлайфан.Преди лакирането беше изчистено с прахосмукачка,предоставена ни от нашия прекрасен клиент.Двукратно лакиран със садолин,който Крум ни беше казал да закупим,защото той нямал възможност.Дупките,които той твърди,че са по пода , чворовете по прекрасният му паркет.А там,където твърди,че е накопано,сме се опитали да заличим разликата в нивата на паркетините.А това е резултата !

http://i233.photobucket.com/albums/ee184/boyanboyanov/DSC00673.jpg

Другата стая беше с два слоя боя,кит , а отдолу изпокривено дюшеме.Изравнихме го докато не се показаха пироните от времето на поставянето му , т.е. между нута и федера!!!Изшлайфахме,фугирахме и т.н. . Относно цената на лака - ще сканирам и приложа касова бележка.Лакът е купен от бул."Мадрид",а не от площад Македония. Но както и да е ,младежът от скоро е в София. Казах му цената и той се съгласи,а после ми обяснява къде били по-евтини картофите. Крайно време е да има и черен списък и за клиентите!

Тема Re: "Майстори" паркетчии - Боян & Бояннови [re: бoян]  
Автор *Плaмeн* (тарикат)
Публикувано29.10.07 16:00

И пак-нищо ново под слънцето

Много си харесвам работата-мога да я гледам с часове

Публикувано30.10.07 11:50

Не съм против черния списък на клиентите. В този случай трябва да се знае какви са правата и задълженията на едните и на другите.

Моето скромно мнение е, че коректния клиент плаща коректно за договорената и коректно извършената нему услуга. Аз, чувствайки се такъв, постъпих точно по този начин – платил съм до лев спрямо уговорката ни, че дори и последвалите допълнителни разходи, представени и поискани от вас, без да се циганя и пазаря. Ако имате претенции за поет и неизпълнен от мен ангажимент, готов съм да ги обсъдим.

За разлика от вас, защото аз ИМАМ претенции за неизпълнен ангажимент, поет от вас, но никой от вас двамата досега не е предложил нито приел моето предложение за обсъждането им и евентуалното удовлетворяване. Дори оглед на резултата от ваша страна не беше иницииран.

Ще ми бъде интересно да разбера причините, поради които бих попаднал в черния списък с клиенти. Аргументи от рода, че не съм родом от София едва ли биха се сторили сериозни за някой. Това, пък че съм си редил паркета сам едва ли е критика (още повече, че много хора - опитни в тази сфера, включително и вие, похвалиха работата ми). От качеството на материала и състоянието на дюшемето също не се срамувам - за това имаше предварителен оглед - там е мястото майстора да си каже, ако не му се занимава с тях - в нашия случай беше казано "Няма проблем, ще стане хубаво точно както го искате!".

След като достатъчно се наслушах и начетох на аргументи от вида: „перфектно е, ти не разбираш”, „сигурно лака е виновен, пресякъл се е”, „това е максималното, което можахме”, „за това си си платил”, „паркета, който на всички похвалихме, как добре си сложил, е виновен за това, че не е фугиран”, стигнах до извода, че явно комуникацията с вас не е възможна.

С това ще приключа участието си в темата. Не мисля, че форума е подходящо място за лични разправии. Хората, които го четат сами могат да направят своите изводи - ако желаят, нека си поръчват услугите на Боян&Боян. Ако имат някакви съмнения - аз им препоръчвам да НЕ го правят.
А сега смятам да си довърша ремонта.

АвторParket - Pernik (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 13:00

Учудвам се, че сте успели така качествено да съсипете нов паркет.
Това лято в Перник в апартамента ми виках майстор паркетаджия. Паркетът е на 30год. с поне шест слоя боя. Резултатът е с пъти по-добър от това което е показано във вашия пост. Лакът, който използва човекът беше турски подов с повишена износоустойчивост, 12лв/литър, покривност - 10кв м/литър за един слой. Лакът беше нанесен на два слоя и резултатът е поразителен.
Отбележете си, че вземаше по 8лв/кв м за циклене и по 3лв/кв м за лакиране на две ръце.

ПП: "разликата в нивата на паркетините" се коригира не със заличаване, а със цялостно изравняване - така нправи и нашия майстор с грубата шкурка.

ППП: За всички които не знаят - при отстраняването на боя или стар лак, за да не съсипете огромно количество шкурка - преди цикленето намажете пода хубаво с олио - перфектен резултат с една единствена шкурка.

Тема Малко снимки...нови [re: бoян]  
Публикувано06.11.07 18:22

Ето и малко снимки, които успях най-накрая да заснема тази събота и неделя на светло. За жалост фотоапарата не беше от най-качествените.

.
Този уикенд ще допълня галерията.
Надявам се моя горчив опит да е полезен поне малко на някой, който попадне на тези "майстори".

Тема Re: Малко снимки...нови [re: krum]  
Автор Лeйди Чaй (тиха церемония)
Публикувано06.11.07 21:37

За да фугираш добре трябва доста да поклечиш, което явно не е направено. При нас има същото....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.