Тема
|
Два бойлера !!!
|
|
Автор | silent (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.09.07 09:13 |
|
Два хоризонтални бойлера - 100 и 80литра свързани успоредно във водопроводната мрежа ... как ще се държат...идеята е да има 180литра топла вода...но дали няма да си пречат...тоест единият ако свърши по-рано да прецаква топлата вода на другия... някой с някакъв опит по тоя бъпрос......
|
|
Тема
|
Re: Два бойлера !!!
[re: silent]
|
|
Автор | Xитъp Пeтъp (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.09.07 09:21 |
|
Аз имам от много време два свързани бойлера 80л., но са вертикални и свързването е последователно. Изходящият бойлер е винаги включен, а първия - когато нуждите от топла вода са по-големи. Проблеми никакви.
|
|
|
Практически е пробвано и винаги тече вода с температура на по-студения от двата. Не, че не върши работа, но разходите на ток са по-големи за да поддържаш два обема топли през цялото време. Свързвай както ти е препоръчал човекът последователно и включвай първия само когато ти трябва. Алтернативно, може да си купиш спирателни термовентили. Те отварят при определена температура. Като падне в някой от бойлерите под да кажем 50 градуса и той се затваря. Като подгрее се отваря. Тогава ще можеш да ги вържеш паралелно. Дори в този случай смело ще можеш да изключваш единия когато не се планува водна оргия в къщата.
Всичко това го казвам за бойлери за вертикален монтаж, но не виждам сериозни различия между тези и другите, които са за хоризонтален монтаж.
Събирам подписи за подкрепа на регистрацията ми като независим кандидат за кмет на община Козлодуй.
|
|
Тема
|
[re: silent]
|
|
Автор |
2V6 (В движение) |
Публикувано | 08.09.07 18:14 |
|
Както са ти казали последователно е правилно. И аз съм с два бойлера последователно.
По принцип хоризонталните бойлери са по-зпе от вертикалните, освен за някои специални случаи...
В отговор на:
Автор: silent
Тема: Re: Два бойлера !!!
Два хоризонтални бойлера - 100 и 80литра свързани успоредно във водопроводната мрежа ... как ще се държат...идеята е да има 180литра топла вода...но дали няма да си пречат...тоест единият ако свърши по-рано да прецаква топлата вода на другия... някой с някакъв опит по тоя бъпрос......
2v6
|
|
Тема
|
[re: 2V6]
|
|
Публикувано | 08.09.07 18:20 |
|
В отговор на:
Събирам подписи за подкрепа на регистрацията ми като независим кандидат за кмет на община Козлодуй.
Добре де, ама кебапчета и бира ще има ли...нищо не казваш по въпроса?!
|
|
|
Лице, което разменя своето бъдеще в следващите 4 години за цената на 2 броя кебапчета и един брой ломско пиво от 0.5l не е моят гласоподавател. Държа такива лица да гласуват за други "достойни" кандидати.
Това е отговорът ми на същия въпрос зададен във форум "Машиностроене".
|
|
Тема
|
[re: Bakлин Xpиcтoв]
|
|
Автор | rorik (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.09.07 21:12 |
|
Чак до Козлодуй ли да ходим?
Дай адрес де?
|
|
|
Не ставаш. Трябвало е да се регистрираш адресно миналата година.
|
|
Тема
|
[re: Bakлин Xpиcтoв]
|
|
Автор | rorik (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.09.07 00:15 |
|
Къде?
Само в Козлодуй или в околностите?
Ами ако ставам?
|
|
Тема
|
Ваклинчо, Ваклинчооо
[re: rorik]
|
|
Публикувано | 09.09.07 08:16 |
|
много на сериозно се вземаш бе бате! И какъв ще да е тоя кмет дето е опериран от чувство за хумор? И що за призив си отправил тука като сам знаеш че е абсолютно безполезен?
Ама и ти си една терца...
|
|