Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Прилепи в къщатанови  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано06.07.07 12:21

В селската ми къща, която ползвам като вила и посещавам само в почивните дни, са се заселили прилепи. Влизат през комина на камината и си висят по гредите в стаята. На мен лично не ми пречат, но децата и съпругата ги е страх да влизат в стаята, освен това цапат т.е. цвъкат навсякъде. Има ли начин да се отърва от тях, напр. някакви миризми, препарати или нещо друго?

Тема Re: Прилепи в къщатанови [re: Cтeфaн]  
Автор ha!Модератор (Непознат)
Публикувано06.07.07 12:26

шум
изгонваш ги със шум и оставяш пуснато радио докато ви няма

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Автор(Нерегистриран)
Публикувано06.07.07 12:58

Сложи някаква подвижна заслонка на комина на камината, която да се затваря, когато не я палите, след като ги изгониш.

Тема Re: Прилепи в къщатанови [re: Aз]  
Авторзмиpи (Нерегистриран)
Публикувано06.07.07 22:25

парче стара рабица смачкана на топка и мушната в комина

Тема Re: Прилепи в къщатанови [re: змиpи]  
Автор Гaдeн_пyxчo (Пухеста гадина)
Публикувано07.07.07 10:45

Kъщата е вампирясала!!Събира около себе си малки вампирчета!!Най-добря я продай на Бъфи,тя ще ти реши проблемите!!

Тема Re: Прилепи в къщатанови [re: Гaдeн_пyxчo]  
Авторvankata133 (Нерегистриран)
Публикувано05.08.07 14:04

kato izgoni6 prilepite.Ka4i se na pokriva i zapo6i komina

Автор Шaшaв (по цялата глава)
Публикувано05.08.07 21:05

С миризми няма да ги изгониш. За шума не зная как им въздейства. Светлината, обаче, ги дразни и гони.
Както знаеш, прилепите през деня спят, а нощем излизат да ловуват насекоми. Иди някоя вечер и просто остави лампата включена за през нощта, за да не се прибират там. На другия ден сложи рабица или друга мрежа на отворите, през които влизат.

Ненавиждам неграмотници. Всъщност - съжалявам ги...

Тема Re: Прилепи в къщатанови [re: Шaшaв]  
АвторWSG (Нерегистриран)
Публикувано06.08.07 03:30

Интересно защо като са я правили тая камина не са сложили клапа. По принцип всяка камина трябва да има както и всяка печка на твърдо гориво. То като се замислиш от там не само прилепи ами и насекоми буболечки и кой знае още какви гадории могат да влизат. Според мен най лесно би било нещо пподобно на гореизказаното мнение със рапицата. Само че се качи на покрива и просто я опани върху дупката на комина и я закрепи за самия него с дюбели и винтове да речем. Прилеп със сигурност вече няма да може да мине но проблема с буболечките си остава. тъй че на по късен етап може да и измислиш някаква клапа на тая странна камина

Тема Къщичка за прилепи!?!нови [re: Cтeфaн]  
АвторПлъxи (Нерегистриран)
Публикувано13.08.07 09:18

И аз бях малко изненадан, когато за първи път разбрах, че има сайтове,в които се предлагат готови къщички за прилепи (различни модели) или сайтове с подробно описание как да си направим сами такива къщички

. За това колко са полезни прилепите и колко са досадни насекомите няма да коментирам. Ако проявиш интерес и имаш няколко излишни дъски и 1-2 часа свободно време можеш да осигуриш дом на една мини колония прилепчета .

А варианта с рабицата на комина най-много ми допада!

Тема Re: Къщичка за прилепи!?!нови [re: Плъxи]  
Автор Изyмeн (Ненормален)
Публикувано13.08.07 10:50

Светлината не гони прилепите - най-много от всичко обичат светлината. Преди няколко дни гледам един прилеп прелита все покрай лампата - буболечки си хващаше. Покрай уличните лампи често се виждат прилепи.

Най-важното е невидимо за очите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.