|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Прилепи в къщата
|
|
Автор | Cтeфaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.07 12:21 |
|
В селската ми къща, която ползвам като вила и посещавам само в почивните дни, са се заселили прилепи. Влизат през комина на камината и си висят по гредите в стаята. На мен лично не ми пречат, но децата и съпругата ги е страх да влизат в стаята, освен това цапат т.е. цвъкат навсякъде. Има ли начин да се отърва от тях, напр. някакви миризми, препарати или нещо друго?
| |
Тема
|
Re: Прилепи в къщата
[re: Cтeфaн]
|
|
Автор |
ha! (Непознат) |
Публикувано | 06.07.07 12:26 |
|
шум
изгонваш ги със шум и оставяш пуснато радио докато ви няма
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
|
|
Автор | Aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.07 12:58 |
|
Сложи някаква подвижна заслонка на комина на камината, която да се затваря, когато не я палите, след като ги изгониш.
| |
Тема
|
[re: Aз]
|
|
Автор | змиpи (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.07 22:25 |
|
парче стара рабица смачкана на топка и мушната в комина
| |
|
Kъщата е вампирясала!!Събира около себе си малки вампирчета!!Най-добря я продай на Бъфи,тя ще ти реши проблемите!!
| |
Тема
|
[re: Гaдeн_пyxчo]
|
|
Автор | vankata133 (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.07 14:04 |
|
kato izgoni6 prilepite.Ka4i se na pokriva i zapo6i komina
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Шaшaв (по цялата глава) |
Публикувано | 05.08.07 21:05 |
|
С миризми няма да ги изгониш. За шума не зная как им въздейства. Светлината, обаче, ги дразни и гони.
Както знаеш, прилепите през деня спят, а нощем излизат да ловуват насекоми. Иди някоя вечер и просто остави лампата включена за през нощта, за да не се прибират там. На другия ден сложи рабица или друга мрежа на отворите, през които влизат.
Ненавиждам неграмотници. Всъщност - съжалявам ги...
| |
Тема
|
[re: Шaшaв]
|
|
Автор | WSG (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.08.07 03:30 |
|
Интересно защо като са я правили тая камина не са сложили клапа. По принцип всяка камина трябва да има както и всяка печка на твърдо гориво. То като се замислиш от там не само прилепи ами и насекоми буболечки и кой знае още какви гадории могат да влизат. Според мен най лесно би било нещо пподобно на гореизказаното мнение със рапицата. Само че се качи на покрива и просто я опани върху дупката на комина и я закрепи за самия него с дюбели и винтове да речем. Прилеп със сигурност вече няма да може да мине но проблема с буболечките си остава. тъй че на по късен етап може да и измислиш някаква клапа на тая странна камина
| |
Тема
|
Къщичка за прилепи!?!
|
|
Автор | Плъxи (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.08.07 09:18 |
|
И аз бях малко изненадан, когато за първи път разбрах, че има сайтове,в които се предлагат готови къщички за прилепи (различни модели) или сайтове с подробно описание как да си направим сами такива къщички . За това колко са полезни прилепите и колко са досадни насекомите няма да коментирам. Ако проявиш интерес и имаш няколко излишни дъски и 1-2 часа свободно време можеш да осигуриш дом на една мини колония прилепчета .
А варианта с рабицата на комина най-много ми допада!
| |
Тема
|
Re: Къщичка за прилепи!?!
[re: Плъxи]
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 13.08.07 10:50 |
|
Светлината не гони прилепите - най-много от всичко обичат светлината. Преди няколко дни гледам един прилеп прелита все покрай лампата - буболечки си хващаше. Покрай уличните лампи често се виждат прилепи.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|