|
Тема
|
След шпакловка на гипскартон-шкурене! :)
|
|
Автор |
ПитkoПoпитkoв (непознат) |
Публикувано | 03.07.07 17:25 |
|
Иде реч за таван. С, кой номер шкурка е най-добре да се шкури? Шпакловах с гипс-сатен на Джей Би-за турски май се води. Споделете моля подробности и пинизи около таз задачка. Може ли да се използва внимателно виброшлайв, или да го работя ръчно? Предврително благодарско!
| |
Тема
|
Re: След шпакловка на гипскартон-шкурене! :)
[re: ПитkoПoпитkoв]
|
|
Автор | лaиk (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.07.07 20:37 |
|
Братовчеде, зависи как си шпакловал.
Ако си хвърлял с лопатата /като мене/ е удобно да се ползва виброшлайф, но само дето се стиковат ръбовете.
Иначе довършителните работи са само на ръка !!! Вземи си шкурило /като маламашка, но с винтове за закрепване на шкурка/ и започваш от номер 120 до 300, ако искаш да стане наистина хубаво.
Необходими принадлежности: стари работни дрехи, които след това не се перат в пералня; задължително шапка; ако имаш възможност хубав респиратор за лицето - тези от аптеките /от някаква тъкан/ не са удобни - след 5 минути ще имаш нужда от кислородна бутилка, защото се набива с прах, от дишането е естествено влага и става кал...
Изобщо, слагането на картона е хамалогия, истинското изкуство е шкуренето ,sorry !
| |
Тема
|
Re: След шпакловка на гипскартон-шкурене! :)
[re: лaиk]
|
|
Автор |
velsi (пристрастен) |
Публикувано | 03.07.07 21:48 |
|
Ако имаш виброшлайф можеш да го ползваш. Аз така шкурих и много ми помогна. Няма да минеш без шкурене и на ръка, но на тавана е неудобно и изморително.
| |
|
Благодаря за споделеното! ;) Най-грубо нанесеното се отсранява лесно със шпакла, като се търка от чист картон към наклепаното. Така поне правя аз. Ще се въоръжа с шкурка 120, около 220 и 300 и ще се пробам! :)
| |
|
"Ако имаш виброшлайф можеш да го ползваш"
може да го ползваш ама ако ти събира боклука в торбичка, иначе после може и да го хвърлиш
| |
|
|
|
|