|
Тема
|
Малка, идиотоустойчива кутийка?
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 31.05.07 20:54 |
|
Размерите са 2.64" x 0.80" x 0.35" (66.9mm x 20.4mm x 9.0mm)
Става въпрос за (зелената, 2 гигабайта)
По възможност отвътре да е меко, с минимални външни размери. Търся подходяща кутийка. Разполагам допълнително със силиконово лепило (дето се нагрява) и тефлонова лента (не знам с какво би могла да е полезна). Размерите може да са малко над тези, смятам да си я нося постоянно с мен. Материалът не е от съществено значение - замислял съм се за PET (от бутилките), но не знам как да си оформя кутийката.
Трябва да се затваря плътно - да е водоустойчива, освен това да е здрава - да не може да се счупи лесно. Имах идея да огъна една от епруветките за бутилки, но за съжаление имам само една вече, а тя е огромна. Удароустойчивостта ще се осигури от покритие отвътре.
Някакви идеи? Благодаря предварително.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
Тема
|
Re: Малка, идиотоустойчива кутийка?
[re: Изyмeн]
|
|
Автор |
Xoлдън (старо куче) |
Публикувано | 31.05.07 22:48 |
|
Бе има си гумирани водоустойчиви флешки.Аз съм с такава 1 GB.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 31.05.07 23:25 |
|
Или както каза Холдън си купи идиотоустойчива флашка или се огледай къде слагат климатици - ползват за термоизолация на тръбите нещо от рода на микропореста гума като маркуч - просто си изпроси 8 см с подходящия диаметър и ако искаш го залепи мисля че добре ще пазидори и само надянато.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 31.05.07 23:35 |
|
Водоустойчивите са водоустойчиви само когато не са мокри. Тоест те са си обикновени, само дето отвътре са покрити със силикон. Да не говорим за това, че има доста оплаквания от гумените - чупели се между гумата и USB-то. За гумата - смятам да използвам подобен материал, такива се намират много напоследък, но те не осигуряват водоустойчивост. Това с епруветката от бутилка няма да стане - може и да стане, но е много тежко, а като я скъся - и грозно. Иначе там би било идеално място. Да, освен това трябва и да се сплеска леко с ютията
Все трябва да има такива кутийки...
Най-важното е невидимо за очите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (старо куче) |
Публикувано | 01.06.07 00:44 |
|
Бе ти ще се къпеш ли с тая флешка.Като ми трябва водоустойчив часовник да се къпя с него си купувам Сейко,или Тисот(щото са по ефтини),а не им правя кутийки.
Моята гумена флешка си е читава вече 3 години и ми виси на ключодържателя.Изпускана е,мокрена е и пак си работи.
Пък за тая епруветка не зацепих.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Бaш... (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.07 08:03 |
|
Тия дето раздуват бутилките - била за кока кола или минерална вода или все едно-първоначалния им вид е като епруветка и отгоре резбата за капачката е готова . Виж къде има линия за такива бутилки около вас. Ако не парче ППР тръба и отгоре залепваш частта от пластмасовата бутилка с капачката . Ама за една флашка толкова масраф - вътре каквото и да носиш все трябва някъде да имаш дубъл .
| |
|
си от силикон около флеш-ката.
Най-добре е от полиуретан.
| |
|
Нищо им няма каквато и ще да е. моята е най-обикновенна - вода влиза в нея и от капка даже. пускал съм я в пералнята много пъти - нищо и няма
| |
|
|
|
|