|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Лампа с дистанционно
|
|
Автор |
питaщ (вечно неразбрал) |
Публикувано | 26.04.07 06:06 |
|
На село трабва да сложа лампа на втория етаж но тя трябва да може да се пуска и от първия и от втория етаж. Това ми е много сложно и затова си мисля няма ли по магазините някоя джаджа която да се сложи между лампата и кабела и да се пуска с дистанционно. Разбира се най-лесно е да си платя и да ми се свърши работата но селото е отдалечено и не ми се ангажира човек за цял ден за да свърши една нищо и никаква работа.
Спрете Земята.Искам да сляза!
| |
Тема
|
Re: Лампа с дистанционно
[re: питaщ]
|
|
Автор |
ha! (минаващ) |
Публикувано | 26.04.07 06:23 |
|
има такава джаджа и се нарича девиаторен ключ. в електро магазина ще обяснят....ключът си е със схема... остава да прокарате кабелите
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (старо куче) |
Публикувано | 26.04.07 08:22 |
|
Има.Само че ключа е с дистанционно.Става със всяко дистанционно за техника.В Бриколаж са около 15-20 лв.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор | eдин (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.07 10:06 |
|
Аз произвеждам светорегулатори с дистанционно управление. Те работят с ДУ за битова техника, има и с кодирани собствени дистанционни, но трябва пряка видимост с димера(ключа). Мисля, че за вас няма да са подходящи. За съжаление!!
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор | kн (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.07 13:07 |
|
аз в мойта къща имам 3 лампи за 3те етажа, който трябва да се гасят и светват от 3 места. За целта имам 2 девиаторни и посредата едно животно наречено "кръстат девиаторен ключ", който се счупи. Сега никъде не мога да намеря такова нещо, защото продавачите в магазина за лампи и ключове не са чували за такова нещо. Само свиват рамене и аз се чудя какво да правя.
| |
Тема
|
[re: eдин]
|
|
Автор |
Xoлдън (старо куче) |
Публикувано | 26.04.07 18:05 |
|
Ако ти си правил моя димер дай пластмасовите детайли,че като го бутнеш пада клавиша.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
[re: eдин]
|
|
Автор | viper (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.07 18:05 |
|
"Един" Дай някакъв адрес за контакт или сайт да видим какво произвеждаш, аз отдавна търся да си закупя един такъв димер ама не мога да си намеря.
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор | eдин (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.07 20:11 |
|
Холдън, пиши ми на ala_balak@abv.bg.
Ако е от моите неща, с радост ще помогна.
За съжаление няма още сайт, че тук едни умници ме въртят сума време и сериозно се замислям да си го направя сам.
| |
Тема
|
[re: kн]
|
|
Автор |
Sargon lll () |
Публикувано | 26.04.07 22:28 |
|
Да разбирам ли, че ако се възстанови "кръстатия девиаторен ключ", проблемът ще е решен?
Едва ли ще намериш подобен, защото като дизайн той е архаично решение. Може спокойно да се замени с ключ, който комутира две самостоятелни вериги(трябва да има общо 6 края). Такива ключове се намират навсякъде...
Ако, имаш затруднения, питай в клуб "Електроника", защото ме мързи да чертая схема. Сигурно я има и някъде из Интернет.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Timo (Mi_Az) |
Публикувано | 26.04.07 22:42 |
|
Има няаколко варианта да си го направиш с дистанционно или с кабел.
Другият вариант е има едни китайски дистанционни за 1, 2, 3 и 5 осветителни тела или да търсиш лигхт бутон
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|