|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
уред за икономия на ток
|
|
Автор | eнepro (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.02.07 15:52 |
|
попаднах на обява за уред намаляващ сметките за ток с 30% http://a66345.obiavi.portal.bg/Ured_Za_Ikonomia_Na_Tok,_Vnos,_LEGALNO_.html някой знае ли нещо за това чудо ?
| |
Тема
|
Re: уред за икономия на ток
[re: eнepro]
|
|
Автор |
atakmim (хммм) |
Публикувано | 13.02.07 17:58 |
|
Ами щом е "легално" и струва 50лв ... ха сети се дали върши работа :)
| |
Тема
|
|
|
Автор | Пътниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.02.07 16:45 |
|
Абе вземи пиши на хората, на обявата има email и те ще ти пратят падробности, пък после питай пак.
| |
Тема
|
|
|
Автор | TOTO (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.07 14:57 |
|
И аз чух за такъв уред, абаче разправят, че бил най-много ефективен при ел.уреди с двигатели. Какви са тези кондензатори и какво правят, знае ли някой?
| |
|
Е какво правят, компенсират реактивния товар, при двигателите е индуктивен а при други уреди капацитивен. Това чудо на чудесата 70-те години на миналия век го правят едни американчета за да прецакват електромерите да не мерят точно, състои се от няколко резистора,кондензатора и една бобинка, за тяхното напрежение от 110 и 60 херца. Ако се разровиш в някой стар хакерски сайт вероятно ще го намериш.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
Тема
|
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | ekcпepт (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.07 16:51 |
|
Джаста, не пиши глупости. Реактивният товар те бърка, ако си голям консуматор и имаш електромер за реактивна енергия. Тогава компенсираш за да нямаш санкции за лош кос Ф. И кви американци, кондензаторните уредби за компенсация са от време оно и в РБ. Като битов потребител електромерът ти мери само активна енергия, а не реактивна, и в този смисъл нищо не те бърка, нито ти помага да икономисваш.....
Ееееее, тоя форум нещо хептен западна...
| |
|
Айде бе, така ли си мислиш иди в енергетиката и питай там да видиш какво ще ти отговорят. А да те питам електромера ти обикновенния елекромеханичен според теб е с идеално активно съпротивление и няма реактивна съставка ли ? Ехоооо експерта.
Виж линка и тогава дрънкай глупости http://a66345.obiavi.portal.bg/Ured_Za_Ikonomia_Na_Tok,_Vnos,_LEGALNO_.html Там има една картинка и мислиш че това ще управлява 15 или 20 кВата, айде бе приятелю да вземеш да си научиш електрониката и електротехниката.
А точно заради това се правят тия кондезаторни вериги за да компенсират индуктивната съставка, че да мери точно електромера и машините да не се побъркват. Незабравяй че 50Херца и 220 Волта са си променливо напрежение и всички вълнови процеси за свърх дългите вълни важат за него.
Айде ко да ти обеснявам че ми е писнало от разни експерит по това или онова.
Нека си го купи човека и да видим ко ще стане, а ако е цифров електромера файдата незнам каква ще е.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ekcпepт (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.07 09:29 |
|
Научи си електротехниката ти ! Това, което движи електромера е въртящ момент, пропорционален на напрежението, тока и ъгъла между тях. Та като включиш една печка ЛЪЧ, с какви кондензатори ще направиш така, че хем печката да грее не по-слабо, хем диска да се върти по-бавно ?
Я чертай заместваща схема и пиши формулите, а не я карай джаста-праста
| |
|
Глей ся какъв си ми прочети онзи тарикат дето си е оставил телефона в сайта да видиш ко пише че въздейства върху уреди които имат ел. двигатели. Аз електротехниката съм е измислил, а на професора ми Генов му поправих учебника дето 10 випуска учиха по него. Та кото го поправих не се явих на изпита по електротехника 1 и 2, ся за туй не я знам.
| |
Тема
|
|
|
Автор | bkuzmanow (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.07 21:56 |
|
Джаста Праста.... къде те е учил професор Генов?
И на мен ми е преподавал в Габрово миналия век
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|