Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:02 03.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема уред за икономия на токнови  
Авторeнepro (Нерегистриран)
Публикувано11.02.07 15:52

попаднах на обява за уред намаляващ сметките за ток с 30% http://a66345.obiavi.portal.bg/Ured_Za_Ikonomia_Na_Tok,_Vnos,_LEGALNO_.html някой знае ли нещо за това чудо ?

Тема Re: уред за икономия на токнови [re: eнepro]  
Автор atakmim (хммм)
Публикувано13.02.07 17:58

Ами щом е "легално" и струва 50лв ... ха сети се дали върши работа :)

АвторПътниk (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 16:45

Абе вземи пиши на хората, на обявата има email и те ще ти пратят падробности, пък после питай пак.

АвторTOTO (Нерегистриран)
Публикувано19.02.07 14:57

И аз чух за такъв уред, абаче разправят, че бил най-много ефективен при ел.уреди с двигатели. Какви са тези кондензатори и какво правят, знае ли някой?

Тема Re: уред за икономия на токнови [re: TOTO]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано19.02.07 16:29

Е какво правят, компенсират реактивния товар, при двигателите е индуктивен а при други уреди капацитивен. Това чудо на чудесата 70-те години на миналия век го правят едни американчета за да прецакват електромерите да не мерят точно, състои се от няколко резистора,кондензатора и една бобинка, за тяхното напрежение от 110 и 60 херца.

Ако се разровиш в някой стар хакерски сайт вероятно ще го намериш.

Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

Тема Re: уред за икономия на токнови [re: Djasta-Prasta]  
Авторekcпepт (Нерегистриран)
Публикувано19.02.07 16:51

Джаста, не пиши глупости. Реактивният товар те бърка, ако си голям консуматор и имаш електромер за реактивна енергия. Тогава компенсираш за да нямаш санкции за лош кос Ф. И кви американци, кондензаторните уредби за компенсация са от време оно и в РБ. Като битов потребител електромерът ти мери само активна енергия, а не реактивна, и в този смисъл нищо не те бърка, нито ти помага да икономисваш.....
Ееееее, тоя форум нещо хептен западна...

Тема Re: уред за икономия на токнови [re: ekcпepт]  
Публикувано19.02.07 17:52

Айде бе, така ли си мислиш иди в енергетиката и питай там да видиш какво ще ти отговорят. А да те питам електромера ти обикновенния елекромеханичен според теб е с идеално активно съпротивление и няма реактивна съставка ли ? Ехоооо експерта.
Виж линка и тогава дрънкай глупости http://a66345.obiavi.portal.bg/Ured_Za_Ikonomia_Na_Tok,_Vnos,_LEGALNO_.html Там има една картинка и мислиш че това ще управлява 15 или 20 кВата, айде бе приятелю да вземеш да си научиш електрониката и електротехниката.
А точно заради това се правят тия кондезаторни вериги за да компенсират индуктивната съставка, че да мери точно електромера и машините да не се побъркват. Незабравяй че 50Херца и 220 Волта са си променливо напрежение и всички вълнови процеси за свърх дългите вълни важат за него.
Айде ко да ти обеснявам че ми е писнало от разни експерит по това или онова.
Нека си го купи човека и да видим ко ще стане, а ако е цифров електромера файдата незнам каква ще е.

Авторekcпepт (Нерегистриран)
Публикувано20.02.07 09:29

Научи си електротехниката ти ! Това, което движи електромера е въртящ момент, пропорционален на напрежението, тока и ъгъла между тях. Та като включиш една печка ЛЪЧ, с какви кондензатори ще направиш така, че хем печката да грее не по-слабо, хем диска да се върти по-бавно ?
Я чертай заместваща схема и пиши формулите, а не я карай джаста-праста

Тема Re: уред за икономия на токнови [re: ekcпepт]  
Публикувано20.02.07 16:49

Глей ся какъв си ми прочети онзи тарикат дето си е оставил телефона в сайта да видиш ко пише че въздейства върху уреди които имат ел. двигатели. Аз електротехниката съм е измислил, а на професора ми Генов му поправих учебника дето 10 випуска учиха по него.

Та кото го поправих не се явих на изпита по електротехника 1 и 2, ся за туй не я знам.

Авторbkuzmanow (Нерегистриран)
Публикувано20.02.07 21:56

Джаста Праста.... къде те е учил професор Генов?
И на мен ми е преподавал в Габрово миналия век

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.