Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:55 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Проблеми с комина на комшията  
АвторJumpy (Нерегистриран)
Публикувано02.03.07 22:37

Здравейте,
надявам се, че някои ще успее да ми даде съвет, който най-накрая да реши проблема ми.
Живея на 3я етаж в панелка и проблема е следния:
Комшиите (1я и 2я етаж) се утопляват на твърдо гориво и след като няколкократно им се запушва комина, комшиите от 2я етаж решиха, че могат да решат проблема като пробият дупка и се включат направо в общия комин. Доколкото знам всеки апартамент има малък отделен комин, който се включва в общият комин малко по-нагоре някъде между етажите.
Проблемът, е че след като пробиха дупката в моя апартамент се появи пушек, който излиза от сервизното помещение (покрай отдушника, отходния канал и т.н.) в тоалетната. Също така излиза пушек и иззад шкафовете в кухнята (където всъщност палят и двамата комшии) и килера (и то не от страната на комина, а отсрешната стена). Всичко това ме навява на мислъта, че след като са пробили допълнителната дупка са развалили теглителната способност на комините и също така са успяли да направят стабилна фуга, от която тръгва пушека по фугите на панелките и излиза от където намери.
Същото е полужението и със останалите съседи над мен.
Никои друг не се утоплява на твърдо гориво освен тези 2 етажа.

Опитахме се няколко пъти да се разберем с тях, но ... успех никакъв.
Подадох и жалба в пожарната, но те ми казаха, че законите не им разрешават да принудят хората да затворят дупката.

Единственото решение, което ми остана е да запуша техния комин та да не могат да запалят печките си smile.gif.

Моля дайте ми идея как да го направя и къде - дали да разбия и аз комините и да ги зазидам или да го направя от покрива.

Моля помогнете, защото ситуацията е много опасна... възможно е дори да ни обият в съня ни, ако не предприема мерки.

Благодаря ви предварително!

Тема Re: Проблеми с комина на комшиятанови [re: Jumpy]  
Автордимoчиcтaч (Нерегистриран)
Публикувано02.03.07 23:43

Аз прецених долу-горе къде се пада фугата на коминното тяло.С малки наранявания на мазилката я открих.С тънък секач прокопах само фугата и пъхнах ламарина,която естествено запуши 99 % от отвора на комина.И после пак замазах.В знак на протест комшията си беше изкарал кюнеца от печката на терасата,ама на мен кво ми дреме.Поне не ми пуши вътре.Проблема е че в блоковете строят отдушницди а не комини.Това е образно казано една тръба от 1-вия до последния етаж.И в тази тръба от всеки етаж има вход.Скапана работа.

Авторxxx.bg (Нерегистриран)
Публикувано03.03.07 20:42

Много е просто комина на долния етаж се включва непосредствено под твоя отвор в главното тяло на димоотвода.

Вместо да се караш с съседите ако са свестни запечати цялато тяло със хубава замаска от към твоя апартамент естествено.

Все пак ако намериш проектите някъде ще видиш че това са коминни отводи а не винтелационни отвори.

Авторaффлe (Нерегистриран)
Публикувано08.03.07 00:13

Коминното тяло е в кухнята, вентилационният отвор е в банята. Явно някой се е включил и там. Поразпитай комшиите отдолу, по принцип коминните тела в панелките са монолитни с 4 отвора. Нека да се свържат само в оставените отвори, иначе наистина ще ви изтрепят - това е въглероден оксид. Направете събрание, търсете кварталния полицай - от простотия най-глупаво се мре...Вижте дали не е запушен някъде този комин и го отпушете, новите дупки се зазиждат и дано стане...

АвторБaш... (Нерегистриран)
Публикувано08.03.07 08:19

Имал съм подобен проблем , но изкарах заверено копие от проектите и докато незаконното в общината и тулумбаджиите ( за който не знае едно време така са викали на пожарникарите заради бъчвите с вода ) се правеха на улави , най-накрая една жалба и до двете инстанции с копие и до прокуратурата за ...... за айде да не казвам .... с пушек по непредпазливост . Ама се позоваваш не само на ЗУТ ами и на ЗС щото са общи части на сградата и са умишлено увредени , че и по двата закона има санкции за ония бльончовци от общините.Да не говоря за сакона на ония с маркучите.Не че имам нещо против хората-ама не щат да дават предписания без сухо-Ела да видиш какво стана.А ако нищо не става пробий едно лека дупчица в общото тяло под нивото където се включва комшията от долния етаж и наври тръбата на бутилката с полиуретана.Успех!

Тема Re: Проблеми с комина на комшиятанови [re: aффлe]  
Автор alin (ku4eto mi)
Публикувано13.02.12 15:45

Незнам какво да правим ,в къщи нямаме печка комина е затапен и пуши през розетката.Кошмарът е голям ,какво са къртили какво са правили у нас лисици да хващаш вече пари по гърлото и очите а те надуват камината че им е студено.
Да обясниш на умен човек да те разбере,на не добросъвестен и да му казваш все тая.
Ще умрем от задушаване.

Тема Re: Проблеми с комина на комшиятанови [re: alin]  
Автор roum ()
Публикувано13.02.12 22:08

Приятелче има много решения,
1. Запуши го нека се върне в тях.
2. сложи въртящи клапи пред и зад отвора си , така ще насочиш потока

Ако непомогне ърнио се на т.1

Автор Стефан (новак)
Публикувано15.02.12 13:30

Според мен това не е комин, а отдушник за кухните. Ако има проектирани комини то ще ги има във всички стаи. Имах същия проблем - комшията от долния етаж си вкарал печката в отдушника. Аз пък си вкарах в отдушника тръбата на ширма /което е точното му предназначение/ и когато комшията си запали печката пуснах ширма на най-висока степен. Не знам какво направи човека, но от тогава нямам дим в апартамента. Ако нямаш ширм другия начин е шапкана на Баш Майстора.

Тема Re: Проблеми с комина на комшиятанови [re: Стефан]  
Автор 1,31,3 (Капитан)
Публикувано29.02.12 09:03

По добре недей гледа какво е проектирано, а се мъчи да разбереш какво е изпълнено. От дългогодишните ми контакти със строители, аз съм срещал само двама души които знаят как се зидат кумини. Виждал съм най различни изпълнения. Зидал някой с блокчета за отдушници кумините, измазал ги е и после се чуди защо кумина не тегли.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.