Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:06 22.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Прогонване на гарги?нови  
АвторKocтoв (Нерегистриран)
Публикувано16.02.07 16:11

Здравейте, добри хора!
Както е видно от заглавието, имам огромен проблем с черните пернати дяволи!! Няма ден, в който да не са ме събудили с изгрева. То сега, през зимата, е пак що-годе добре - около 6,30 ч., но представете си какво е през лятото, когато се съмва в 5...
Опитвах да ги плаша, като убивам по някоя от тях с въздушна пушка - без резултат. Други конкретни действия не съм предприемал. Дали някой има идея как да ги изгоня от дърветата срещу терасата (без да унищожавам дърветата) и от покрива на насрещната кооперация?? Чувал съм за звуци някакви, но не знам подробности.
Помощ, моля ви!!!

Тема Re: Прогонване на гарги?нови [re: Kocтoв]  
Автор ha!Модератор (пристрастен)
Публикувано16.02.07 16:50

миналото лято бяха ли си там ?

прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ

Автор Xoлдън (нормално уморен)
Публикувано16.02.07 17:00

Няма спасение освен PVC дограма.И аз бях луднал една две година.Явно някъде има мърша и сутринта тръгвата натам.И дървото им е място за почивка.При мен кацаха на отсрещния 9 етажен блок.
Но може да пробваш да накачиш капачки от буркани по 2-3 заедно,за да дрънкат и да ги плашат.На времето бостаните ги пазеха с плашила.Въпроса е дървото да не им е уютно място за кацане.

Избийте баламите и тарикатите ще умрат сами.

Автор icedevil (baron fon)
Публикувано16.02.07 17:49

ИДИ ДА ЖИВЕЕШ ДРУГАДЕ.ТОВА Е НАЙ - ДОБРОТО

АвторWindows Пий нa Ekc (Нерегистриран)
Публикувано20.02.07 15:20

Какво му мислиш толкова на дърветата. Предполагам, че са тополи и при това отдавна минали турнос на сеч. Вземай разрешителните и във връзка с "птичия грип" режи наред. После ще си насадите нови дървета и ще ви е по-добре даже. Тези птици са напаст и май няма вариант без да внесеш промяна в средата.

Тема Re: Прогонване на гарги?нови [re: Windows Пий нa Ekc]  
АвторTERMlNATOR (Нерегистриран)
Публикувано20.02.07 19:11

Използвайте страхът им от грабливи птици, направете си плашило с форма на орл например.Свалете си от нета звуци издавани от граблима птица и я пуснете през накоя по мощна уредба .Ако помага не преекспонирайте успеха ами им правете почивки за да не привикнат.

www.terminators.hit.bg

Тема Re: Прогонване на гарги?нови [re: TERMlNATOR]  
Автор Плъxи (великолепни)
Публикувано21.02.07 15:49

Намираш в гардероба (на майка, леля, стринка, баба) стара лисича кожа, изтупваш я от нафталина и я пълниш със слама

докато придобие що-годе реалистична визия. След това взимаш една отстреляна вече гарага (или само крилата й) и я закрепваш в устата на "хищницата". Така приспособеното чучело закрепваш на видно място пред гаргите и очаквай всенароден смут сред пернатите нашественици.
Като страничен ефект може да очакваш организирана контраатака

П.с. Не подценявайте гаргите - имат акъл повече от колкото изглежда
П.П.с. Ако не подейства номера, поне ще си опитал и това

Редактирано от Плъxи на 21.02.07 15:50.

Тема Re: Прогонване на гарги?нови [re: Плъxи]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано21.02.07 16:08

Залагаш един капан хващаш няколко гарги, след това ги трепеш и завързваш по дърветата да висят а може и да ги оставиш да кряскат докато пукнат.

Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

АвторOтpoвитeля (Нерегистриран)
Публикувано21.02.07 16:08

Изтрови ги!!!Има една отрова за мишки-пшенични зърна с отрова!!пробвай с нея!!Иначе горните постове са глупост!!!

Тема Re: Прогонване на гарги?нови [re: Oтpoвитeля]  
АвторKaлинa (Нерегистриран)
Публикувано22.02.07 09:38

Доколкото си спомням , в Бургас ги гонеха с надути балони,привързани по клоните на дърветата.И от време на време им пускали запис на звуци издавани от грабливи птици.
Не ти препоръчвам да използваш отрова.Защото представи си една умрала отровена птица какви зарази може да допринесе.
А освен това гаргите са хигиенисти в природата- сигурно са намери наблизо място,където се хранят.Ако се отстрани източникът на храна , и те ще се махнат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.