Тема
|
Горелка Метеор с две дюзи...
|
|
Автор |
Bakлин Xpиcтoв (по идеите) |
Публикувано | 16.01.07 21:31 |
|
Къде? Как? За колко?
Ще правя едни експерименти с неизвестен успех и трябва началното финансиране да е минимално. Може и нулево, ако не звучи грубо.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
|
|
Тема
|
Re: Горелка Метеор с две дюзи...
[re: Bakлин Xpиcтoв]
|
|
Автор | ниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.07 11:40 |
|
С 2 думи трябва някой да ти подари Метеора. Какво си намислил?
|
|
Тема
|
[re: ниk]
|
|
Автор |
Bakлин Xpиcтoв (по идеите) |
Публикувано | 17.01.07 15:44 |
|
Ще пробвам да горя глицерин с поддържащ пламък от втората дюза и контрол на температурата на горивната камера. Че става, става. Въпросът е колко време ще издържи горелката без да се запуши и т.н. Ще трябва автоматика за периодично продухване с пара и други глезотии. Т.е. не е едно и "подарък" е оптимално от финансова гледна точка поради ескалиращите разходи в изследователската фаза. Ако няма подаръци може и за пари. Предлагайте.
Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
|
|
|
Любопитно ми каква температура смяташ че ще достигне пламъка. Не ги умея сметките със изгорено еди какво си , колко MJ дава на кило изгорено. Всъщност какви са проблемите за такава горелка? Не можеш ли да си я направиш сам?
|
|
|
Температурата трябва да е минимум 400 градуса за да минава през ОВОС. Дава практически колкото мазута. Няма проблем защото няма горелка. Сталин го е казал. Ми може и да мога за половин година ако не правя нищо друго да си я проектирам и направя сам. Ще ми струва колкото две нови от най-скъпите. Нали трябва да се тръгне от нещо и да се надстройва, а не да се тръгва от голия ентусиазъм.
Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
|
|
|
твърдят че цените са в рубли за кг и то за чист 99%. Това прави 2200лв за тон чист
го дават за 150 лв. тон смесен.
Чистият има 18 mj/kg. Твоят май беше собствено производство демек е нещо такова по състав ?
55-60%
Глицерин
14-16%
Алкален сапун и хидрооксид
15%
Метил Естер и Триглицерол
10-12%
Метанол
2-9%
Вода и отпадъци
Няма ли да ти е по-изгодно да го пречистваш? Или ти е писнало и искаш просто да се гори и да го разкараш?
Редактирано от Maйkъл на 17.01.07 20:10.
|
|
|
Да го няма и толкова!!! Пречистване до параметри годни даже за продажба като технически си е разправия и то голяма. Моят има малко повече джаули защото не е със 100% извлечен метанол и няма капка вода защото не се е допирал до вода в целия процес на производство. Сапун би следвало да няма защото не е имало вода, а естера се боря да си го прибера напълно. Натриева основа в него дал господ обаче.
Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
|
|
|
А палил ли си го досега? Има ли някакъв неприятен мирис и получава ли се остатъчна пепел (бяла) в големи количества. Заради метаноло и натриевата основа не би трябвало да имаш ни проблем с горене , ни проблем със запушване на дюзи.
|
|
|
Човече, в момента при тази температура "глицеринът" е червеникаво-кафява желеподобна маса. Трябва да се доведе до състояние годно за впръскване. Той не се разтваря в мазут, нафта, биодизел и т.н. Дели се на фракции. Гори трудно. Има решение за изгарянето му, но ми трябва подходяща горелка и да си направя подряването, контролът на температурата и т.н. Ако искаш мога да ти подаря 200 кила да си правиш експерименти.
Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
|
|
Тема
|
[re: Bakлин Xpиcтoв]
|
|
Автор | ниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.01.07 17:49 |
|
Според мен най удачно е центробежна горелка с полотна за първоначално палене на нафта. Няма да има какво да се запуши.
|
|