Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:57 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема аларманови  
Автор bassmaniak (новак)
Публикувано08.12.06 22:08

имам колело в което съм вложил доста пари и искам да му сложа нещо като аларма защото ми писна да го гледам дори като влеза в магазина ,
искам алармата обаче да е с дистанционно

Тема Re: аларманови [re: bassmaniak]  
АвторXoлдън (Нерегистриран)
Публикувано08.12.06 22:12

Е и??
Какъв е проблема?
Хората слагат аларма на бикините на жените си,та на колелото ти няма да сложат.

Тема Re: аларманови [re: bassmaniak]  
Автор Epaтocтeн (ентусиаст)
Публикувано08.12.06 22:39

Нямаш никакви проблеми, пич.
Алармите са ми специалността. Значи, отиваш в циганската махала. От там си избираш едно малко циганче, но да може да тича бързо и да не се изморява. За по-издържано и техничарскизвучащо ще го наричаме "мангалоустройство". Пробиваш му носа и му слагаш халка, като при мечките. Връзваш му халката с въженце за багажника на колелото. Устройството работи явтономно, но все пак изисква по една-две банички на седмица или ацетоново лепило в наелоново пликче.
Начин на работа:
След прикачане на мангалоустройството към велосипеда, вкарването му работен режим е автоматично и не се нуждае от регулиране. Когато евентуален крадец реши да посегне към велосипеда, въженцето завързано за него създава усилие на опън, което се предава на хълката, тя пък от своя страна придава усилието на носа. Създалото се напрежение се регистрира от нервните сензори на мангалоустройството, които се предават чак до областта, наречена централна нервна система или за кратко - ЦНС. Тази система, поместена в мангалоустройството, е сравнително съвършена и рядко се разваля. Е, може да се искат още подобрения и усъвършенстване, но за целта, за която ще се ползва, е достатъчно надеждна. И такааа ... след подаването на импулса, в ЦНС възникват сложни математически операции и се отработват команди, които управляват едно друго устройство, наречено "гласни струни". Тези струни предизвикват силен звук, който е пропорционален на началното външно въздействие, т.е. на опъна на въженцето.
Както виждаш, алармата е надеждна и сравнително икономична.

Когато ветровете са бурни, има опасност да попадне песъчинка в окото ни. Нека пазим зрението си. /

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:22.

Тема Re: аларманови [re: Epaтocтeн]  
АвторPetrol (Нерегистриран)
Публикувано09.12.06 21:21

Една редакционна забележка, ако позволите:
С изложения механизъм на действие съм съгласен, но не и с ползваната терминология. Считам че тук не са уместни изрази като "централна нервна система или за кратко - ЦНС" и "в ЦНС възникват сложни математически операции и се отработват команди, които управляват едно друго устройство, наречено "гласни струни". Намирам за подходящо в случая да се употреби термина "първа сигнална система". Това от една страна е всеобщо прието понятие, а от друга страна съответства на изследвания обект и по точно на степента на неговото развитие от биологична гледна точка.

/

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:23.

Авторaфa (Нерегистриран)
Публикувано10.12.06 01:10

Ей, фашистче жалко, що не се завреш в миризливата дупка от която си изпълзял и никога повече да не се появяваш. Направо се гръмни, като болния ти идол. ние хората нямаме нужда от вас гнусна фашистка измет.

/

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:19.

Автор BM13132 (непознат )
Публикувано10.12.06 06:40

Подсказаха и от един друг клуб, че се очакват проблеми с миризмата

/

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:21.

Тема Re: аларманови [re: BM13132]  
АвторД-p Meнreлe (Нерегистриран)
Публикувано11.12.06 10:47

Устройството се третира 20 минути в Кислол и проблема с миризмата се решава!!!
Проблема при програмирането му е че освен вербални команди/оператори периодично трябва да се прилагат и мануално-моторни такива,като трябва да бъдат лимитирани по скорост отдолу!!!

/

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:20.

Тема Баси! Какнови [re: Epaтocтeн]  
Автор Beйнтe (илане)
Публикувано11.12.06 14:26

не съм се сетила по-рано и аз!

Единствения проблем е 4е освен от потенциалните крадци, трябва да се пазиш и от природозащитниците, макар че мечките са къде къде по-готини от циганите

Ninlemeistao halmutu eisteseklem.
По висша от ейстаа е само небето. /

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:20.

Тема Re: аларманови [re: aфa]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано11.12.06 14:54

А ми да нямаме нужда и от оная миризлива сган дето е отпадъка на човешката раса.

Дрън и бръм, всеки ден и нощ. /

Редактирано от ha! на 12.12.06 09:18.

Тема Re: Лесно е!!нови [re: bassmaniak]  
АвторMMM (Нерегистриран)
Публикувано12.12.06 13:46

Взимаш един модератор!!!Връзваш го за байка с вериги!!!!Когато крадците доближат ,миризмата от окованата свиня ще ги изгони веднага!!!Това е!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.