Тема
|
казан за алкохол
|
|
Автор |
^OJlurapXa (C2H5OH) |
Публикувано | 05.12.06 18:34 |
|
искам да разбера имали казан в който да можеш да си направиш всякакав вид алкохол ;)
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: ^OJlurapXa]
|
|
Автор | Xoлдън (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.12.06 22:15 |
|
Искаш да кажеш с една врътка да си избираш: гроздова, сливова, крушова,коняк Наполеон,Метакса,Камю,Узо,Джони,мастика,водки разни и т.н.
Е па нема!
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Xoлдън]
|
|
Автор | Alkoholok (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.12.06 08:55 |
|
Как да нема бре, ти да не мислиш че в различни казани ги прават тия благинки по винпромите. Хардуера винаги е един и същ а продуктовата гама ехееееееееееееее. Я само погледни винпром Пещера или Търговище що нещо предлагат.
А сега сериозно, казана не прави алкохол, само го дестилира ( отделя го от останалото което си сипал в казана). Иначе казано каквото сипеш такова ще изкараш ( сипваш вода изкарваш дестилирана вода; сипваш бензин изкарваш бензин ако не гръмне исталацията и така нататък).
Алкохол ( етилов, само той става за пиене) се получава при ферментацията на разни неща.
Абе и другите стават за пиене ама сапо по веднъж, а наздраве
|
|
|
трябва ми за водка или уиски :)) някой да ми помогне как да си направя?
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: ^OJlurapXa]
|
|
Автор | kenko (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 02:14 |
|
Не е само до казан работата, момко, и материал си трябва. Както каза някой по-горе - каквото сложиш - това ще извадиш. Демек от круши и сливи уиски не става. Уиски се прави от ечемик, по доста сложна технология. И в домашни условия едва ли ще го направиш.
А иначе някакъв алкохолец можеш да си спретнеш в банята в тенджерата под налягане, ама струва ли си ...
|
|
|
водка лесно ще си направиш, отлежал спирт в стъклени съдове и пресен спирт, глцерин малко захар и дистилирана вода за настройка на градуса. Стария и нов спирт минаваш през активен въглен или друго почистващо.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
|
И ще стане една водка - стой та гледай.
Smirnoff ряпа да яде.
|
|
|
Ще стане приятелю, според теб как се прави водка, като си разбирач. всъщност знаеш ли какво има във водката?
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | kenko (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 14:25 |
|
Спирт има, како, ама не какъв да е спирт а дестилиран от специално отгледан ечемик, или пшеница. И със специална вода.
Всичко останало е самогон някакъв, от който освен да си увредиш зрението, може и да те копаят. Много бързо забравихте миналата година - във Варна няколко човека умряха от таквиз незнайни питиета.
|
|
|
Приятелю мой, тия дето имат малко понятие от алкохол ме разбраха за какво става въпрос. Та като ти чета драсканицата за първи път чувам за дестилиран алкохол, те го наричат висококачествен дестилат производителите, спирта може да се извлече от много органични продукти, въпроса е да бъде за хранителни цели. След това се обработва, филтрира обезцеветява , обезмирисява и ред други неща докато накрая стигне в твоята гърловина.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | kenko (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 14:54 |
|
Бреей...
|
|
|
Ваййй я, то малко трябва да имаш и в кратуната а не гърловината ти само да бълва или поглъща.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | Alkoholok (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 17:10 |
|
Ауууууу ами ако спира е от царевица няма ли да стане за пиене, лошоооо много лошо.
Това че реномираните и скъпи водки се правят със специална вода е истина, тя би трябвало да придаде уникален и неповторим вкус на питието, ееее и активния въглен през които се прекарва е от специален сорт сибирска бреза примерно, ноооооооооооо само толкова.
както и да го погледнеш водката е спирт, вода и малкоооооо глицерин, и технологията бе описана задоволително точно. По принцип се използва зърнен спирт ( не че от меласов ще се отровиш ).
Ако използваш хранителен спирт ( БДС си има стандарт за такъв) и чешмяна вода, няма начин да получиш нещо по отровно от Smirnoff, Absolut или някоя три пъти по-скъпа водка. Да вкусът ще е различен, но цената ще го компенсира ( за ослепяване не може да се говори ) .
Ослепява се от метиловия алкохол ( спирт ), и ако използваш технически спирт с неустановен състав, дори и да докараш вкуса на Smirnoff, поне ослепяването ти е гарантирано ( а може и копаенето).
Е тва се опитваше да каже Djasta-Prasta, ама който не разбира проблема си е негов.
|
|
|
направо няма ли някой майстор от форума да ми го направи и да му платя за труда и материалите :)
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: ^OJlurapXa]
|
|
Автор | Argento (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 22:02 |
|
Приятел не е ли по лесно да си купиш от аптеката до вас едно шише ЕТИЛОВ, повтарям ЕТИЛОВ спирт ,да му сложиш малко есенция и си готов ?Даже ще ти се наложи да го разредиш защото е 90 градуса.
А пък есенции има най различни Пещерси,отлежали,жълти ,бели,каквото ти душа иска.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Alkoholok]
|
|
Автор | kapv (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 23:09 |
|
Като смесиш спирт и вода се получава "хамур". Ако си сериозен състезател след първите 300 надали вече има значение какво пиеш. А копането е вече проблем на тези около теб.
|
|
|
Да добавя за тия дето много разбират в кавички или по точно гледат само етикета на бутилката и нейната форма, от доста години има ултразвукова технология за застаряване на питиетата, дори в родната ни БГ по тошково време се използваше.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | kenko (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.12.06 10:28 |
|
Аз пък да уточня - за някои хора в кавички - човека не се интересуваше от ултразвукови технологии, а от казан за алкохол. И даже помоли някой от клубарите да му направи - щял да си плати. Милия, не знае той, че в тоя клуб има само двама-трима, които наистина могат да направят нещо. Всички останали - в това число и моя милост - само акъли знаем да даваме.
Та така...
|
|
|
Приятелю мога да го направя, нищо сложно няма в него, дори и той може да си го направи. Само че ако се сещаш ти повдигна темата за технологиите, а дори и да имаш казан или дестилатор, като не си наясно с технологичните тънкости може и беля да стане. А и какво лошо има в това да се говори за технологии.
П.С. човека пита имали казан в който да се прави всякакъв алкохол, при така зададен въпрос е добре да се поговори и за технологии.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.Редактирано от Djasta-Prasta на 08.12.06 11:41.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | kenko (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.12.06 11:57 |
|
Щом можеш - направи му го. Недей да спамиш темата.
http://www.bencovski.com/
Ето фирма, която произвежда казани за алкохол.
|
|
|
От какво се дразниш, че има хора, които дават сериозни съвети, идеи или не се съгласяват с теб, все пак имам едно право да си дам съвета тук, а дали някои ще го вземе на предвид е негов проблем а не мой. Ако те дразня не ме чети младежо нали съм ти Кака.
мерси че ме нарече спамер
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | kenko (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.12.06 13:19 |
|
Ахааа, затова било значи. Чудех се защо се държиш като настъпена по опашката...хм...ЛЕЛЬО...
|
|
|
Хахаха, хихии като десерт си ми в момента на обилния ми обяд.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | Alkoholok (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.12.06 21:29 |
|
Мдааааа линка за казанчетата е супер, а ако си си преглътнал десерта я кажи нещо повече за ултразвуковото стареене
|
|
|
Благодаря на всички... сайта съм го гледал и преди,но казаните са прекалено големи за домашни условия..каде са майсторите в тоя форум няма ли някой да помогне
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: ^OJlurapXa]
|
|
Автор | Alkoholok (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.12.06 08:52 |
|
Какво значи големи, хората за написали казани за домашна употреба 50л, 100л полезен обем.
Под 50л не е сериозно, нито дистилациата ти е дистилация, нито можеш като хората да отделиш първака ( леката фракция - метанол), нито патоката ( висококипящите фракции).
Ако не ги отделиш се тровиш, ако пък ги отделиш добива ти става никакъв. Затова не прави компромиси с обема, 50л е напълно достатъчно и приемливо за домашен казан.
Ако искаш по малък не ти трябва някой да го прави, взимаш тенджерата под налягане и си готов.
|
|
|
Ултразвука има големи приложения:
1. може да се почиства с него и то без перилни препарати.
2 . ззъбките се чистят с ултразвук.
3. при честоти от 15-40 килохерца започва бърз разпад на някои вещества или съединения.
4 в хранителната индустрия се използва за разбъркване и получаване на много финни пасти или емулсии.
5. има различни конструктивни решения.
Ще се опитам да намеря една книжка по тоя въпрос и да ти я пратя, но тая технология съществува отдавна и се използва къде ли не. Дори имаше спечелен златен медал на Пловдивския панаир българска разработка малко преди 91 година или някъде по това време.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | Alkoholok (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.06 22:21 |
|
Господ здраве да ти дава и пълни бутилки, ако я пуснеш тая книжка. Интересува ме имено технологичната страна на въпроса, честота, мощност на генератора, монтаж, съотношение обем/мощост.
Малките перани волкано които се предлагат по магазините, дали ще свършат работа за едно малко буренце, как старее виното и как концентрат?
А ако не ме лъже паметта за първи път у нас тази технология е използвана в преслав за състаряване на винено бренди в края на осемдесетте години.
|
|
|
Ето ти линка дано ти свърши работа или поне да те осветли и да ти даде някаква идея. Аз пък си търся такава перална машина ултразувкова за почистване на детайли или някакво такова съоръжение.
http://publ.lib.ru/ARCHIVES/H/HMELEV_V._N.,_POPOVA_O._V/
формата на файла е ДЖВу за да го прочетеш дърпаш от следния линк един файл
http://www.lizardtech.com/download/dl_download.php?detail=doc_djvu_plugin&platform=win
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
|
оня ден гледах в нета каталога на немските магазини и имаше смешна малка ултразвукова ваничка за 49лв..... цените са надути
а миналата година тук някои се хванаха да правят такива... orcad и още кой не помня, ма нещо нещо не съм ги мяркала юзърите
потърси назад в темите
прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ
|
|
|
Май ще се ориентирам към покупка, че направата може и да излезне доста по скъпа, но благодаря за инфото, дай линка на тия каталози.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
|
ей!
!!!
гугъл, тисием, кев, немски магазини, ултразвукова
я се стегни и си потърси
прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ
|
|
|
Ееее браво сега един път и аз да попитам за линк.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор | въздъpжaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.12.06 20:11 |
|
Айде сега от казан минахме на пералня после на миксер и кой знае какво още.Защо не му отговорите на човека че нещата не са толкова прости.Ако смята че в апартамент ще дестилира алкохол,това може да се случи най много два три пъти защото целия блок ще замирише на казан икак ще се оправя с комшиите не знам.Освен това с разни тенджери и тигани там ще изкара някакъв спирт но ако смята да го пие риска си е негов.Казаните за алкохол (не тези дето ги правят циганите и ги продават покрай пътищата) не случайно имат този голям купол върху капака. Именно там става цялата магия за да може този алкохол после да става за пиене.Иначе майстори бол но дали майсторлъка им ще върши това което трябва?
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: въздъpжaтeл]
|
|
Автор | F(x)+C (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.12.06 21:45 |
|
А сега обясни за "купола" де,за всичко ли трябва да питаме поотделно?
Ако знаеш още нещо-сподели,МОЛИМ те.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: F(x)+C]
|
|
Автор | въздъpжaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.12.06 22:14 |
|
Точни подробности не мога да кажа но съм чувал че обема му май трябва да бъде някъде около 1/3 или 1/4 ( не съм съвсем сигурен точно колко беше,но не е съвсем критично важнот е дане е по малък)от обема на казана, а отвора му в долната част дето се свързва с капака пак същото съотношение спрямо диаметъра на казана.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: ^OJlurapXa]
|
|
Автор | въздъpжaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.12.06 22:52 |
|
Пропорциите които съм посочил са съвсем ориентировъчни но който иска по подробни-една ролетка най много за 2 лева, а селски казани все още дал господ. Останалото е елементарна аритметика дето се учи още до четвърти клас.
|
|
|
А бе знам бе човек, бая стари майстори ракиджии съм гледал и правил с тях ракиика, само че защо да не се вкарат и нови неща. Обичам да подарявам ракия, а не да пия.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
|
Да обаче извиваката е много важна също
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: ^OJlurapXa]
|
|
Автор | въздъpжaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.06 17:51 |
|
Ами на преди време баба ми бог да я прости казваше:
"Бе аз да ти кажа дей плевника пък ти му търси вратата."
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: въздъpжaтeл]
|
|
Автор | митю (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.06 18:25 |
|
Като Ви чета великите писания относно казана,за извивки,обеми на капаци и т.н,то излиза,че мангалите дето правят казаните трябва да са учили поне два семестъра виша математика.Айде холан.
Написах
|
|
Тема
|
Re: казан за алкохол
[re: митю]
|
|
Автор | F(x)+C (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.06 19:49 |
|
Абе те и "Основи на пластичната деформация" не са учили,ама могат да коват и клепат,и "Термична и химико-термична обработка" не са учили ама закаляват и оксидират и калайдисват и т.н.
Не,че им е ясно какво точно правят,ама опита придобит с времето не е за подценяване.Поне не винаги...
|
|