Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:23 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пералня във влажно помещение?нови  
Автор DarthMaul (unknown)
Публикувано02.12.06 08:29

Скоро ще си взимам пералня за да сменя старата Перла04 която много се разтропа.
Тя от години си стои в банята и не вярвам влагата да и е пречила за нещо.
Новата която ще взема ще я сложа пак там, иначе трябва доста да се ремонт да прокарам вода и кал за кухнята.
Та главния ми въпрос е пречи ли им влагата на съвременните перални които се продават?

Прочетох 2 документации на перални индезит и аристон от приятели и там не забелязах предупреждения да не се държат на влажно....
Мен все пак ме е страх от това и поради тази причина съм се ориентирал да взема нещо по евтино и без електроника за да нямам ядове. И да е към 800 оборота защото на повече дрехите се мачкат.

Тема Re: Пералня във влажно помещение?нови [re: DarthMaul]  
АвторXoлдън (Нерегистриран)
Публикувано02.12.06 09:51

Електрическата инсталация на пералните е изпълнена без никаква защита от влага с всички последствия при въздействие на влага да стане късо или да се повреди някой елемент.Това,че пералнята работи с вода не означава,че може да се мокри и овлажнява.Колкото до инсталацията за пералня в кухнята със съвременните материали се прави за един ден без къртене.Тръбите се скриват в PVC канали.Аз като електроинженер практик никога не слагам пералня в мокро помещение.
За мокрите помещения дори елементарните контакти са с противовлажно изпълнение(ако се налага да ги има),а да не говорим за сложен електрически уред без никаква защита.
Но избора е твой.

Авторбpaдa (Нерегистриран)
Публикувано02.12.06 15:09

неразумно е да я слагаш в банята.По добре огледай ВиК то в кухнята и сигурно ще намериш начин да я сложиш там,по железариите се продава достатъчно арматура за тази цел в това число и сифони за включване на пералня,и тетки с кран за вземане на вода от кухненската мивка,варианти бол,помисли малко и ше родиш нещо

Тема Re: Пералня във влажно помещение?нови [re: Xoлдън]  
Публикувано02.12.06 15:29

Късо съединение не ме притеснява, имам застраховка живот а и ако стане нуждата ми от пералня ще отпадне.
По ще е е яд ако след 3-4 години заради влага ми ръждясат лагери и разни други щуротии вътре дето ги има заради влагата. И точно това попитах.
В моя случай кухнята е разделена на 2 като мивка печка и др. са в 1 малко боксче а масата е в друго по-големо помещение. Ако трябва да се слага там ще се кърти точно там където скоро направих толко готин ремонт... Иначе и аз ги знам пвц каналите готино се получават с тях някои неща ако вложиш и малко идеи.
В помещението при мивката има една ниша 55см широка но всички перални са 60см. Мамка им на тея 85/60/55 правени са по калъп разликата им е в емблемите отпред!

Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано02.12.06 22:01

Преди време пак по тая тема отговорих, да не я слага човека в банята. Но ми се струва, че си достатъчно див да си я сложиш в банята. Метни я в/у някаква ел. изолация, да не е направо на плочнике, турни и една завеска за да не я мокриш, дано за имаш земя на ел. инсталацията и си свиркай. Даже може да я вържеш през ключ или да я вадиш от контакта при къпане. На лагерите смятам нищо няма да им стане. Така ако беше колите щяха да се скапват за година или две.

Тема Re: Пералня във влажно помещение?нови [re: Genesis]  
Публикувано02.12.06 22:17

хм верно трябва да провера дали ми е занулен контакта ако не е ще го зануля мерси

Сегашната ми перла я включвам в контакта само когато ще пера и като свърши работа я изключвам.
Мислех си да е върху некаква дървена скаричка да не е точно на земята.
Иначе дирекно няма начин да я мокря душа не я полива банята е достатъчно голяма ваната и душа са зад една завеса в другия край та няма начин и капка да падне върху нея.
Това което ме притеснява са изпаренията когато се къпя. Щом като само електриката е проблема значи се успокоих може да взема по свестен модел.

Тема Калъпнови [re: DarthMaul]  
Публикувано03.12.06 13:19

Я си представи кухненски плот на височина 90 см.,печка на 68 см.,пералня на 72 см.Тия 85 см. са ергономична височина и е приета в цяла Европа.Има и по-ниски перални

Тема Re: Калъпнови [re: Xoлдън]  
Публикувано03.12.06 17:33

Да представям си ги тея размери и е по-красиво от сега!
Запознат съм с тая пералня за вграждане представи си ползвал съм търсачката.
Вместо да приказваш баналности за ергономия да ми беше казал как да я вградя в кюшето за което говорих по горе.
Ако беше чел щеше да знаеш че височината на пералнята не ме притеснява стига да е под 2,5 метра

Тема Re: Калъпнови [re: DarthMaul]  
Публикувано03.12.06 22:45

Бе не си гледал всичко.Предния линк е за ширина 51 см.
Тази

е 40 см.

Тема Re: Калъп [re: Xoлдън]  
Публикувано04.12.06 00:42

как ти хрумна че не знам размерите на тея с горното зареждане ?
не се отказваш ама нема лошо все някой път може да уцелиш верен отговор

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.