|
|
|
Тема
|
Може ли хладилник и..
|
|
| Автор | Roza (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.11.06 01:50 |
|
|
готварска печка да са едно до друго ( е , ще има около 20 см )...май не става ,но ми е много критично в кухнята и май няма как....благодарна съм на всякакви мнения и съвети
| |
|
|
|
При мен така бяха 10 години и нищо лошо не се случи. Ако хладилника е по-висок от печката помисли за нещо което да му предпази боята от пръските на доматения сос когато го вариш
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
|
Тема
|
Re: Може ли хладилник и..
[re: Roza]
|
|
| Автор |
Xoлдън (нормално уморен) |
| Публикувано | 23.11.06 09:39 |
|
|
Нямаш проблем при 20 см.Виж 5 см са малко.
Избийте баламите и тарикатите ще умрат сами.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bratovcheda (специалист) |
| Публикувано | 23.11.06 10:24 |
|
|
И у нас бяха така близо 1 година и нямаше проблеми. Все пак няма да готвиш нон стоп и си има там 20 см. разстояние. Преместих го защото нямаше къде другаде да сложа миялната машина и сега тя е там.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Xeй,pъчичkи (добронамерен) |
| Публикувано | 23.11.06 15:36 |
|
|
Сложи топлоизолационна подложка между двата уреда, но внимавай да не са запалими, какъвто е стиропора - по-добре опитай с XPS (стиродур, фибран и т.н.) или каменна вата
| |
|
|
|
Аз го направих така:
Намерих едно парче гипскартон, което ми бе останало от ремонта. Облякох го с алуминиево фолио- най-обикновено домакинско. Поставяш го с фолиото към печката. Ефектът е, че другата страна, която е към хладилника, е винаги студена.
Същото и направих на камината /Прити/. Сега не топля стената, а стаята.
Успех!
| |
|
|
|
Все пак хладилниците оделят топлина и през стените си, така че изолация залепена към него не е най-добрата идея.
| |
|
|
|
Това са от особените модели хладилници. По-простичките хладилници отделят топлина само и единствено от кондензатора който се намира отзад. По-простички са всичките в търговската мрежа.
Каката да слага нещата едно до друго и да се замисля за други проблеми.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
|
Тема
|
[re: Bakлин Xpиcтoв]
|
|
| Автор | Roza (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.11.06 00:49 |
|
|
Доматения сос давам да ми го варят бабите ......
а това с гипскартона и фолиото ми харесва , още утре хващам мъжленцето да го скопоса ....
Благодаря на всички за ценните съвети
| |
|
|
|
|