Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:33 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Керамичните котлони - за и противнови  
Авторcool (Нерегистриран)
Публикувано11.11.06 09:32

Ще трябва да се купуват котлони за новата кухня. Знам, че керамичните загряват почти светкавично(което много ми допада), но познати разправят че лесно се пукали ако ги удариш. Също така много се драскал; стапяли се ако попаднела захар върху тях. Споделете вашето мнение за да се ориентирам дали да се върна към класиката или да погледнем към керамиката
10х

Тема Re: Керамичните котлони - за и противнови [re: cool]  
Автор ha!Модератор (член)
Публикувано11.11.06 10:09

скъпи и чупливи
това са минусите
всичко друго е само плюсове
зависи какви вършачки сте в кухнята
аз не съм за керамични котлони

успявам за 2 години да съсипя цяла печка... няколко пъти...та си е индивидуално
а това със захарта го пратете на мит бъстърс че е много устойчив мит

прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ

Автор Xoлдън (нормално уморен)
Публикувано11.11.06 12:09

Ползвам от 6 години печка с керамичен плот.Пълни глупости са ,че се чупят лесно(освен ако не метнеш тухла четворка отгоре)И аз се притеснявах в началото.Положителното е че керамиката излъчва топлината в областта над котлона само във вертикална посока.По тоя начин се икономисва енергия,защото класическите загряват цялата ламарина на печката.При керамиката можеш спокойно да пипнеш повърхността на керамиката на 2-3 см. от котлона.Другите плюсове са лесното почистване и естетичен вид.Взимай твърдо керамика.По-скъпо е ,но си струва.

Избийте баламите и тарикатите ще умрат сами.

АвторИмпepиaлиcт (Нерегистриран)
Публикувано11.11.06 14:04

Марковите, стъкло-керамични котлони, са една крачка напред по пътя на прогреса.

Тема Re: Керамичните котлони - за и против [re: Xoлдън]  
АвторЛeли (Нерегистриран)
Публикувано11.11.06 23:40

Много странно. Не мога да разбера откъде идват тези разлики. Моя близка ми разказваше някакви ужаси за безконечно стържене с какви ли не препарати, вкл. и донасяни от чужбна специално за керамични котлони, но така и не видяла печката си чиста. Казвам "не видяла", защото междувременно спраскаха плота и сега си купи обикновена печка и каза, че няма и да помисли втори път за керамична. За кошмарното чистене съм чувала и от други. Просто ми е странно-да не би да зависи от марката или кой знае от какво ?...

Тема Re: Керамичните котлони - за и противнови [re: Импepиaлиcт]  
Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано11.11.06 23:49

Те ако бяха толкова добри , всички само такива щяха да правят и да спрат да произвеждат обикновенните котлони. Технологията щеше много да се развие поради потенциала на пазара и цените им щяха да се достъпни за повечето домакинства

Автор494 (Нерегистриран)
Публикувано12.11.06 00:22

От 3 години ползваме керамика с жена ми (при родителите ми се ползва от 5-6 години) и при малко желание от наша старна, без проблем стават като нови, а си готвим всеки ден, като всяко нормално семейство. Към тях има едно специално ножче (прилича на тези, които се ползват за почистване на прозорци след ремонт, но по-сабилно изпълнение), с което първо изстъргваш нагорялото по тах (ако е много), а след това със препарат DOMAX (сиво пласмасово шише с червена капачка от Метро) и малко търкане, се почистват много по-лесно от колкото обикновени котлони. За естетиката не може и дума да става за сравнение. Много по-добра от тази на обикновените, особено когато имаш едно помещение и за хол, и за трапезария, и за кухня. А за тези дето не внимават как си ползват кухнята, си е техен проблем повредата на уредите. Аз съм твърдо ЗА керамиката.

Тема Re: Керамичните котлони - за и противнови [re: Genesis]  
Автор Xoлдън (нормално уморен)
Публикувано12.11.06 08:30

Да ти имам логиката!Защо не се произвеждат само Мерцедеси и БМВта?Нали са почти най добри?Правят камара малки коли.Просто са по-скъпи.Много е по-лесно една тенекия да направиш,отколкото една керамика.Естествено е по-скъпо.Но си струва.
Лисицата като не стигнала гроздето казала,че е кисело.Та и твоята такава.

Избийте баламите и тарикатите ще умрат сами.

Тема Re: Керамичните котлони - за и противнови [re: Лeли]  
Автор ha!Модератор (член)
Публикувано12.11.06 09:00

зависи единствено от управляващото устройство
съжалявам

прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ

Тема Re: Керамичните котлони - за и противнови [re: ha!]  
АвторMaйcтop (Нерегистриран)
Публикувано12.11.06 09:26

Точно така, всичко зависи от управляващото устройство - обикновенно се намира на половин метър от котлоните.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.