Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:21 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Басейн в двоаранови  
АвторБOC (Нерегистриран)
Публикувано07.09.05 10:22

Братя виладжии,
Решил съм да си направя в двора басейн с размери 6/3/1.5. Чета и слушам , че след време се пукат като тикви на слънце. В тази връзка бих искал да зна:
Слагали се в цимента пластификатор и какъв. Достатъчно ли е стените на вградения в земята басейн да бъдат 10 см. Арматура с ф 4 достатъчна ли е и през колко сантиметра би трябвало да бъде наредена С какво да го измажа накрая и т. н.

Тема Re: Басейн в двоаранови [re: БOC]  
АвторSysRq (Нерегистриран)
Публикувано07.09.05 11:55

Един приятел се връща то Испания другата седмица, по-скоро след 15-ти, там с това се занимава, ще разпитам подробно и ще пиша..

Тема Re: Басейн в двоаранови [re: SysRq]  
АвторBOS (Нерегистриран)
Публикувано07.09.05 12:25

тия гяволи там в Испания май не изливат като нас бетон а ги изграждат с разни тухлички. Изливат дъното и нагоре със специалните тухли4ки в които поставят арматурата. Това съм го виждал само на картинка.

Автор Haчko (безднадеждност)
Публикувано07.09.05 22:07

Пластификатор не се слага в цимента, а в бетонната смес. Самият пластификатор не може да е "какъв", той си е пластификатор. Може и суперпластификатор. Е, ако питаш за марка... българският "Текопласт" е страхотен.
10 сантиметра е доста малка дебелина за стени на басейн. Но като покажеш геоложкия доклад, тогава ще ти кажа със сигурност. Щото ако правиш басейна в масивна скала, можеш и съвсем без стени да минеш.
Армировка (а не арматура) Ф4 е малко. И пак опираме до геоложкия доклад.
Накрая няма да го измажеш, а ще положиш няколко слоя от различен материал и с различно предназначение. Хидроизолацията е от критична важност.

Правенето на басейн е доста тънка работа.

П.С. Няма да ти говоря за дъното, защото не си питал.

Много е щуро на плажа.

Редактирано от Haчko на 07.09.05 22:09.

Авторtambuktu (Нерегистриран)
Публикувано08.09.05 20:43

Taka kakto ia smiatash naistina niama da stane. Geolojkite prouchvania sa vajni no struvat pari. Arhitektura, kofraj i konstrukcii sashto struvat dosta. Imam gotovi planove na razlichni baseini i mojem da prigodim neshto i niama da ti struva nishto. Spestenite pari mojesh da vlojish v filtri i oblicovka zashtoto bez filtarna sistema shte imash giol a ne basein. tel. mi e 0899 056 387

Тема Re: Басейн в двоаранови [re: Haчko]  
АвторБOC (Нерегистриран)
Публикувано09.09.05 12:11

Ох ...... Такова геоложко проучване май съм направил. Като си копах кладенец установих, че до 10м. дълбочина има само мека песъчлива пръст без нито един камък. Обаче какво трябва да направя в този случай изобщо не ми е ясно. Мисля да се ориентирам към армировка с ф 6.5 през 15 см и дебелина на бетона от около 15см. Ще направя и консултация с един баш майстор - бивш технически ръководител в ГлаДбулгарстрой. Доколко с хидроизолациите – за сега ползвам едни списания за БАСЕЙНИ , които си купих преди време от изложение СТРОЙКО-2000 в НДК. Информацията малко е стара така, че ако ми предложите нещо по актуално ще Ви бъда благодарен . За химията на водата мисля че имам подготвен кадър - сина ми в САЩ работи по басейните няколко месеца , а и в списанията за които споменах има малко информация

Публикувано09.09.05 12:25

Имаме налице класически случай - "аз съм копал тук, това ми е геоложкото проучване", "един познат башмайстор", "чета списания", "синът ми работи "по басейните"...
Какво да ти кажа, братко... Спести сега някой лев, после като изтрещи басейнът, ще кихнеш поне два пъти повече от "спестеното".

Много е щуро на плажа.

Тема Re: Басейн в двоаранови [re: tambuktu]  
АвторБOC (Нерегистриран)
Публикувано09.09.05 12:55

Непременно ще Ви се обадя. За филтърната система обаче идеята ми е да бъде от пясъчен тип и направена с подръчни средства Така видях как е направена и дейстава безпроблемно - направо е гениална. Пречиства един басеин с размери около 15/6/2 при инвестиции за филтъра от 20-30 лв. / цената на бидона за зеле !! / плюс 5 - 6 кофи кварцов пясък, 1 бр. бибе /така наричат по врачанско потапящите руски помпи/ , плюс 1бр. помпа за подочистачката. При мен тези помпи ще бъде елименирана защото мисля да си купя друга /външна / с дебит около40л/мин. и да променя малко схемата на входните и изходни тръби. Изобщо тази идея позволява и други подобрения.

Тема Re: Басейн в двоаранови [re: Haчko]  
АвторBOS (Нерегистриран)
Публикувано09.09.05 13:36

Прав си братко ...но това е положениет. Пари нема действай. Какво да каже комшията, който си е направил преди 15г щерна / така викат лозарите по нашия край на голямото циментово корито в което събират вода за поливане/ и с разни изолации тя е супер. Ами те ще ме вземат за луд ако видят как водя папкаджии със сонди да ми се правят на интересни за коритото 6/3/1.5 / Ако си в този бизнес те оправдавам за съвета - и Вие хляб трябва да ядете. Но нали споменах че тука е само песак. Ако може да ми кажеш нещо по-конкретно по въпроса , така че да не "издъня кофата" ще ти бъда благодарен Иначе и аз знам , че ефтиното излиза скъпо ама пък с питане и до Цариград се стига.

Тема Re: Басейн в двоаранови [re: BOS]  
Публикувано09.09.05 14:28

Скивай сега, братче. Аз съм заклал няколко кокошки, брат ми работи от две години като санитар в хирургията, а освен това вкъщи гледаме всички серии на "Спешно отделение". Как мислиш, дали мога да правя операции? Сигурно да, по силата на твоята логика.

Иначе комшиите ти може да се смеят, а може и да не се смеят... например ако се окаже, че вилата ти се намира в свлачищен район. Знаеш, тая година заради многото вода се активизираха доста свлачища - няколко хиляди. И познай кой знае за тия свлачища, братко! Точно така - папкаджиите.
Инак ние от глад няма да умрем - или ще ни наемеш да ти направим проект, или като стане белята, ще ни викаш да те консултираме как да оправиш бакиите. Ама да ти подшушна, че консултантските услуги са по-скъпи от проектантските.

Айде... отивам да присаждам костен мозък.

Много е щуро на плажа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.