Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:00 05.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Кухненски плот и мивканови  
Авторbobo (Нерегистриран)
Публикувано07.10.06 18:53

Имам намерение да си правя кухненски плот с метална мивка, но не по начина, по който ги правят. Обикновено мивката ляга върху плота и бордюрчето й "стърчи" над нивото на плота. Попадналата по плота вода остава там и трудно се събира в мивката. Идеята ми е отвора в плота да се изреже точно по габарита на мивката и самата мивка да се монтира в самият отвор, малко по-ниско, така че нивото на плота да стане еднакво с нивото на бордюра на мивката. Тук обаче има една неприятност - с какво трябва да импрегнирам плота отстрани, по дебелината му, там където е изрязан отвора, за да не му влияе водата? Мисля да използвам епоксидна смола, която да попие в порите на ПДЧ-то, или какъвто е там материлът. След монтирането на мивката разстоянието между нея и плота ще бъде пак изолирано със смола или силикон.

Някякви други идеи или възражения по този вариант?

Тема Re: Кухненски плот и мивканови [re: bobo]  
Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано08.10.06 09:26

Това може да си направи с гранитен плот, ако използваш китайски гранит няма да ти излезе много по скъпо

Тема Re: Кухненски плот и мивканови [re: _Mepakлия_]  
Авторbobo (Нерегистриран)
Публикувано08.10.06 14:39

Питал съм и за гранитни - не знам китайски ли са били или не, но цените на плот+мивка бяха 700-800лева. За сравнение при моя вариант ще ми излезе ~120-150лв, ако успея да го направя.

Все пак - идей за импрегниране на ПДЧ-то?

Автор Goose ()
Публикувано09.10.06 07:28

Силикон

Автор VladoR (любител)
Публикувано09.10.06 08:21

Среза в плота много добре се импрегнира с лепило за дърво. Но ще трбва да повториш операцията поне няколко пъти в рамките на 2-3 дни, защото първите пъти попива яко навътре. След като с последното нанасяне докараш що годе гладка повърхност (като изсъхне, разбира се) вече можеш да дооформиш със силикон.

Ако опиташ само със силикон рискуваш след време (ме особено много време) между силикона и плота в среза да попадне влага ... и тогава - честито на печелившите. Това е от собствен опит.

Онова лепило за дърво, дето масово го продават по магазините и дето прилича поразително на Ц200, има две много хубави свойства: преди да втвърди се мие с вода, а след като втвърди водата не го разтваря.

Тема Re: Кухненски плот и мивка [re: VladoR]  
Автор monipro (ооо!!!)
Публикувано10.10.06 18:18

вижте това:
http://alveus.mivki.com/sinks.htm

раздел мивки за вграждане под плота
но предполагам са скъпи

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.