|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
камина експлоатация
|
|
Автор | Maя (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.06 11:21 |
|
Здравейте, от скоро имаме камина / горивна камера с водна риза и радиатори /и я палиме 3 или 4-ти път. За краткото време през което е работила по вътрешните стени на камерата се натрупаха едни яки чернилки като смола. В началото течеше черна течност под камерата, вижда се защото още е на крака, не сме я довършили. Сега вече не тече, но вътре направо си изглежда страшно, дори се точи от тръбите в горната част. Работи веднъж седмично по цяла нощ, както но посъветваха майсторите - палиме леко да загрее, зареждаме с дърва, затваряме я отвсякъде за да гори бавно. Получава се - топло е, дървата тлеят, сутринта е само пепел, но ме притеснява това което се натрупва по стените на камерата, до пролетта ще се напълни цялата.Къде грешим?
| |
Тема
|
Re: камина експлоатация
[re: Maя]
|
|
Автор | Maйcтop (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.06 12:10 |
|
Ако говориш за стъклата, тях трябва да чистиш редовно - има препарати. Ако става въпрос за стените, да така е натрупват се смолите от дървата, това още повече се увеличава ако дървата не са сухи /има се в предвид поне 2-3год. да са минали от тяхното отсичане/, това значи че ако искаш да гори добре - имам предвит с по-малко сажди и с по-добро изгаряне и отопление трябва да си купуваш тази година дърва, а да ги ползваш след 2-3год.
| |
Тема
|
[re: Maйcтop]
|
|
Публикувано | 27.09.06 12:29 |
|
Благодаря ти много, по стените е и дървата са ми от миналата есен, а трябва ли тези смоли да се почистват и ако да - как, може ли да повредят камерата
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 27.09.06 14:50 |
|
Не не повреждат камерата, а се чистят в края на отоплителния сезон.
| |
Тема
|
[re: Maйcтop]
|
|
Автор | пeшo (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.06 15:18 |
|
Я пробвайте с въглища и пак кажи така ли е ,че и аз чакам камера утре да ми доставят-същата ме чака...
| |
Тема
|
|
|
Автор | Noname (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.06 15:42 |
|
Добре е да има термореле на помпата (ако въобще е монтирана такава) и да сработва поне на 60 градуса на водата.От тук и въпрос за UPS а и за вентил и т.н.Добре беше първо да прочетете в клуба,но няма страшно.А за дървата препоръчват широколистна дървесина , престояла две години.Не се кахъри-ти да си жива и здрава,пък камината...
| |
Тема
|
[re: пeшo]
|
|
Публикувано | 27.09.06 17:51 |
|
Зависи каква е камината, в някой просто не може да се горят въглища.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
stanetzz (мушмурок) |
Публикувано | 27.09.06 21:36 |
|
Принципно не е зле да поостъргваш нагара и по-честичко. Иначе се влошава топлоотдаването и намалява КПД-то. Не е добра идея да гориш в нея въглища или дървесина , която пука при горенето - няма да насмогнеш да й сменяш стъклото .
О,неразумни...ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!!!
| |
|
Аз имам такава камина и съм си купил една шпакла, с която изстъргвам много лесно въпросния нагар 2-3 пъти седмично и вече 3-та година така си работи, няма нищо притеснително според мен. А за чистене на стъклото какво ли не пробвах, но нищо не чисти по-добре от CIF!
| |
Тема
|
[re: Noname]
|
|
Публикувано | 28.09.06 12:56 |
|
Има всичко помпа UPS, акумулатор допълнително - правиха я професионалисти, много сме доволни, а дървата са букови, просто района е такъв.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|