|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос за звукоизолация
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 10.09.06 16:16 |
|
Колеги,
ето ги рамковите условия:
1. съсед глухар, който като си пусне телевизора мога да слушам новините без да се напрягам (много) от неговия телевизор в моя апартамент
2. неговата стая с телевизора е до моята спалня
Ето я задачката:
1. събирам всякакви идеи за звукоизолация
2. тъй като вече разбрах, че без изолация и на таван и под качествено решение няма, затова търся максимално семпло решение: какво мислите за варианта на стената да се залепи корк (още не съм проверявал как и за колко се продава този материал), а върху него хубав дебел релефен тапет?
И още едно ограничение: вече съм правил опити със съседа да се споразумеем с добро - не става, а с лошо засега не искам. Също така не става и с надсвирване - пробвано е, но нали става дума за глухар - няма ефект.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за звукоизолация
[re: VladoR]
|
|
Автор |
ha! (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.09.06 17:01 |
|
добре е че не сте "с лошо".... идеалната изолация е откъм шума
защото шумът се предава по конструкцията
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
dibla?Редактирано от ha! на 10.09.06 17:02.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 11.09.06 08:30 |
|
Ето ги вариантите:
1. Пробваш с мила дума. Ако се укаже баят комунист:
2. Купуваш му слушалки и го правиш модерен старец. Ако се опъва:
3. Изхвърляш му телевизора през балкона. Ако си намери друг и продължи в същия стил него го хвърлях втория път през балкона.
| |
Тема
|
[re: Genesis]
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 11.09.06 10:15 |
|
Моля за отговори по същество!
Вече споменах, че с блага дума (с добро) не става. С лошо, както вече споменах, ТОЧНО В ТОЗИ СЛУЧАЙ също не става, щото дедото е действащ прокурор ... и освен че е глухар, е и пияница.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (mind hunter) |
Публикувано | 11.09.06 12:16 |
|
Тогава просто се обърни към хора, които се занимават с произвоство на тонколони.
Те са в час кое би ти свършило работа. Ще те насочат какво да си купиш, за да си решиш проблеми.
Принципно мои приятели си изолираха стаите с кори от яйца - не струват скъпо. Производители на яйца бол.
..и акустиката се подобрява
А това, че повече тоя глухар, пияница и действаш прокурор няма да го чуваш - гаранция
| |
|
Идва зима. Стъпалата се заледяват. Пияните често падат. Появяват с счупвания и т.н.
Сега сериозно. Спри му тока като ти писне. Следваща стъпка. Пусни му две фази. TV'то отива на ремонт и пак блаженна тишина. След ремонта му резни кабелната. Режи я всяка вечер. Онези от кабеларната ще го сметнат за нередовен и ще го зарежат. Ако пък гледа ефирно - НП! Отиваш в клуб електроника и похарчвайки десетина кинта се сдобиваш с устройство което в желано от теб време премахва нежеланите от теб шумове. Отделно периодично може да му откачваш нулата в таблото. Казват, че "слабото" въздействие на електрически ток върху човешкото тяло действа ободряващо и подобрява сърдечния тонус.
Откъде накъде ще харчиш свет пари за да се изолираш при положение, че има елегантни методи с екшънно-развлекателен характер. Само гледай да сагата да не прерасне в остросюжетный боевик с элементами ужаса.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
Тема
|
[re: Bakлин Xpиcтoв]
|
|
Автор | ch4oko (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.09.06 09:27 |
|
Изпревариха ме!
Не си мисли, че предложението с корите за яйца е майтап. И аз щях да ти го предложа, защото знам че има практика по този начин да се обеззвучават дискотеки. Пробвай!
Късмет!
п.с.
Тайната поне по мое виждане е в самата форма на корите за яйца. Както колегата спомена - тонколоните, особенно скъпите отвътре имат пълнеж - кори или дунапрен с подобна форма. Предполагам, че самата форма "поглъща" звуковите вълни.
| |
Тема
|
[re: ch4oko]
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 12.09.06 11:22 |
|
Добре де, колеги, това за корите от яйца го знам отдавна.
Само че който от Вас си изолира с такова чудо спалнята ... има една каса бира от мен. Все пак живеем в 21-век.
Говорим си за спалня, не за сервиз, работилница или обор.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lrn (новак) |
Публикувано | 12.09.06 12:12 |
|
Ако ще си звукоизолираш спалнята, помисли и за топлоизолация. Защо да топлиш комшията над теб пък и до теб. Нямам представа доколко е най-добра, но знам, че е добра комбинацията гипскартон + минерална вата. Всички екструдирани изолации - стиропори, полистироли също са шумоизолатори.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Gringo (скептик) |
Публикувано | 12.09.06 12:40 |
|
Здравей,Владо!Моето скромно мнение е,че сравнително добра
звукоизолация,без създаване на допълнителен звукопоглъщаш
обем,няма да стане.
Ти имаш достатъчно знания,за да си развиеш сам въпроса,аз само
ще вметна,че предаването на звуковите вълни(трептенията)могат да
се "омекотят" в допълнителен обем,а не с твърда,залепена изолация.
Неудобството е намаляване на обема на стаята,
в частност твоята.
Вариант е минерална вата 5 см и гипсокатон по системата
показвана от Knauf.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|