|
Тема
|
Минимални разстояния за Климатик ?
|
|
Автор |
lrn (новак) |
Публикувано | 07.09.06 16:43 |
|
Здравейте,
Имам една ниша, т.е от трите страни е стена където искам да разположа външното тяло на климатика. Някой може ли да ме светне какви са минималните отстояния от стените за да е ефективна работата на външното тяло?
| |
Тема
|
Re: Минимални разстояния за Климатик ?
[re: lrn]
|
|
Автор | d4l (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.06 18:42 |
|
Опитваш се да го набуташ натясно този климатик :)
Ако си избрал вече модел,виж монтажните инструкции като част от тях чисто по български могат да не се вземат под внимание естествено
Имай предвид че за монтаж и обслужване трябва място най вече от двета страни (според вида на климатика), обикновено минимум по 20-25 сантиметра.
| |
Тема
|
|
|
Автор | пeнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.09.06 13:26 |
|
Е ако все пак е свободен от останалите три страни значи няма да имаш проблеми/ постарай се една от свободните да е отдолу заради възможно замръзване на външно тяло през зимата/, най-важното за правилната работа е да му осигуриш възможност за циркулация на въздух т.е. да не го затваряш плътно в дадено помещение например таван без прозорци.
Е дано ти стана ясно.
| |
Тема
|
[re: пeнчo]
|
|
Автор |
lrn (новак) |
Публикувано | 08.09.06 21:52 |
|
Значи конкретно това е една архитектурна тъпотия от соц. време. Става въпрос за тераса която "завива" около външния ъгъл на стаята. Получава се ниша широка около 50см . в момента е свободна от двете страни. Климатика (външното тяло) ще го монтирам на външната стена на стаята и срещу него ще има стена на около 10см. Смятам терасата да я затворя и за да остане климатика отвън от към късата му страна (на тялото) ще сложа плъзгаща врата. Плюсовете са, че отгоре няма да го вали и вътрешното тяло е точно срещу него от другата страна. Логически погледнато наистина не благоприятно разположението за вентилация, ама въпроса е доколко?
| |
Тема
|
|
|
Автор | brada (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.09.06 17:24 |
|
отзад поне 10 см,от двете страни по 20-25 см,но отпред да е свободен
| |
Тема
|
[re: brada]
|
|
Автор |
lrn (новак) |
Публикувано | 10.09.06 18:43 |
|
Благодаря ти Brada! Явно ще минавам на втори вариант, при който монтажа става малко по-сложен и разните му там маркучи стават дълги към 1.5 - 2 метра.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Aa (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.09.06 16:11 |
|
Във връзка с разположението на външното тяло на климатика и аз имам един въпрос:
Може ли да се монтира на остъклена тераса. Не е херметически затворена, има 5 отварящи се прозореца, дълга 7 м.
Допустимо ли е или трябва да се изнася навън /което е почти невъзможно, защото е винкел и стъкло/.
Ще бъда благодарна, ако някой ме осветли.
| |
Тема
|
На остъклена тераса...
[re: Aa]
|
|
Автор |
formulist (минаващ) |
Публикувано | 11.09.06 18:20 |
|
Не е удачно да се слага там.
1. Винаги, когато работи климатика остъклението трябва да е широко отворено. Какъв е смисъла от остъкление тогава?
2. Дори и отворено, остъклението затормозява излишно климатика.
Изнасяй го на открито.
| |
|
|
|
|