|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
ламинат или теракот
|
|
Автор |
baraia (непознат
) |
Публикувано | 09.08.06 10:56 |
|
Здравейте! Помагайте! Стигнахме до подовите настилки в ново жилище. Направихме замаските и сега накъде? Ламинат или теракот? Какво да сложим?
| |
Тема
|
Re: ламинат или теракот
[re: baraia]
|
|
Автор | _Mepakлия_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.06 11:43 |
|
Теракота е само за баня. Ламината се сменя по често(но се сменя лесно за разлика от теракота). За хол най красиво и най дълготрайно е гранит, след това мрамор, гранитогрес масивен паркет и най накрая е ламината.
Ако трябва да отговоре директно на въпроса ти, отговора ми ще е ламината с виск клас на износоустойчивост, а евентуално теракот в кухнята пред мивката(аз си направих кухнята и коридора с мрамор за 20лв квадрата(цената е само на мранорев, без поставянето)
| |
Тема
|
|
|
Автор | 494 (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.06 11:49 |
|
На такъв въпрос не може да се получи еднозначен отговор. Аз предпочитам естествен паркет за хол и спални, и гранитогрес за коридори и кухни. Ти какви предпочитания имаш.
Ако питаш от къде да си купиш, напиши поне от къде си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 09.08.06 12:03 |
|
А ми варианти много.
За мокри помещения и коридори най-често се използва теракот, гранитогрес, за гранит не говоря тъй като 150лв/кв, май никой тук във форума не може да си го позволи.
За хола и спалнята ламинат или паркет.
Някой си редят теракот и в хола, но аз не съм фен на това. Паркета с хубаво нещо, но ако не се лепи скърца, а добре да не се лепи. Ламината - бързо, лесно и евтино. Аз в жилищер в което смятам да живея повече от 3 години никога няма да сложа от ламинатите. Така, че какво ти скимне общо взето това може да си реализираш.
| |
|
Сложете каквото ви харесва повече.
| |
|
хм
Колкото хора пишат, толкова мнения ще има по въпроса.
Нашето семейство като заслужили довършители на куп апартаменти, вили и къщи има определени предпочитания, които не опират толкова до вкус, колкото до практичност. Защото именно практичността е важна.
В настоящия ми апартамент всички стаи са с ламиниран паркет 12 мм.
Баня, тоалетна и перално - гранитогрес.
Тъй като не се събуваме в коридора, а пред вратата - затова предпочетох да има паркет във всички стаи.
Естествен паркет сме имали - поддържа се много, много трудно. При първото наводняване или по-небрежно отношение с вода (откъм миене) и веднага паркета се надига.
Ламинираният паркет е много здрав. Имам приятел, който държи change бюро в центъра на Пловдив. Има ламиниран паркет. Знаеш как е зимата - никой не си бърше обувките. Влиза направо. Е, вече 8 години го има и никакви проблеми.
Всякакъв вид каменина - плочки, мрамор, гранитогрес, гранит - държат много студено. Да, поддържат се лесно - един парцал и готово. Но мисля, че не е много приятно зимата. Колкото и да топлиш апартамента, камъкът си остава камък.
Тъй че прецени добре. Съобрази настилките със семейните навици. Но мисля, че ламинатът е за предпочитане - не е скъп, издържлив е, лесно се поддържа, добър изолатор е и най-важното е, че лесно се сменя при нужда. Защото съм къртил плочки от под и стена и знам за какво става дума.
Късмет!
| |
|
Незнам какъв паркет си имал, но при родителите ми е естествен дъбов паркет в кухнята и от чишмата пръска доста вода настрани, на се развъди мухал, но паркета не е мръднал, хем лака му около мувката беше изтуркан доста(почти го нямаше и чак наскоро го изциклиха и лакираха с полиоретанов лак и стана като нов.
| |
|
Благодаря на всички,които се включиха в темата и дадоха своите мнения и съвети. Можеби не бях достатъчно ясна в началото. Питането ми се отнасяше главно за спалнята и за хола. Там ни се ще да е ламинат. А в кухнята,коридора,баня,тоалетна-теракот или гранитогрес/ както ме съветвате/. Но тъкмо се бяхме спрели на ламината , появи се един познат и започна да ни разубеждава и да ни препоръчва всичко друго , но не и ламинат. Затова реших да пиша тук, за да видя и Вашите мнения.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3aeka (пухкав) |
Публикувано | 09.08.06 22:13 |
|
Аз с две ръце съм против ламината.Преди 4 години сложих ламинат в трапезарията, спалнята и детската стая.Купих си най - високия клас, цената беше много висока, устойчивост- за летища и аерогари. Нищо подобно-оказа се швейцарски боклук. Според мен от дюшемето по добро няма/стига да е добре изсъхнало и лакирано/. Имам роднини в Канада и Италия и те твърдят ,че в тези държави този паркет отдавна е отречен. Там си признават единствено истинското дърво. А ти действай както акъл те учи. Успех.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гинec (G.G.) |
Публикувано | 09.08.06 22:26 |
|
Три години работих в шоурум, застлан с ламинат, а ламинатът беше поставен гадина преди да постъпя на работа там. Когато напуснах, беше си като нов, а в шоурума се извървяваше народ от цяла българия. Непрекъснато тътреха крака зиме и лете. Нещо му немА на пустия му ламинат. Все едно току що е поставен. Иска ми се и у дома да поставя ламинат, ама не ми се започва ремонт, че ме е страх от майстори. Жива напаст са.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|