|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Биодизел
|
|
Автор |
(-o-) (-o-) |
Публикувано | 11.07.06 16:19 |
|
Има ли хора от София в този форум, които си произвеждат биодизел като хоби?
| |
Тема
|
Re: Биодизел
[re: (-o-)]
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.07.06 19:43 |
|
Защо само от София? Нека всички пускат мнения?
| |
|
Има.
ИМААААААААААААА
Като ми се доработи,сядам и чакам да ми мине
| |
|
Оооо, Баце! Си се завърнал по родните места? Бравос!
Хайде сега да ме светкаш на тънкости в занаята. Може и в отделна тема...
Сега я създавам...
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
|
Здравейте!
Моля, дайте ми повече информация за този БИОДИЗЕЛ. Дали ще мога да си го произвеждам у дома и дали автомобилът ми няма да се "задави" с него (1,9 dCi - common rail)?
Естествено е, че ще ми е нужна технология, съответно как да се сдобия с такава и на каква цена...
Що се отнася до технически възможности и изпълнение - със сигурност ще ми е по силите.
С поздрав,
Симон
Из "Макара" в противника ни за что не попадешь, зато надеждно застрелишься!
| |
|
Прочети от-до всичко по линка който ти е даден. Там пише всичко. Специално за СDi задължително ще трябва много прецизно да изпереш и филтрираш горивото. Между другото, биодизелът няма да излезе по никакъв начин по-евтин от крадена нафта на 1.30 от тираджии, трактористи, кранисти и т.н. Т.е. за една кола не си заслужава да се инвестира в инсталация. Ако просто ти е интересно дали става, не е проблем. Чети и действай.
Успех!
Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
|
Привет!
Тази тема я прочетох, но човекът не е в София... А и при него става дума по-скоро за бизнес, а не за хоби...
| |
|
Нещо като хоби е но не съвсем!
Някъде беше писал че излиза твърде скъпо ако ще се занимаваш да произвеждаш горивото само за собствената си кола.
вярно че всяко хоби си е скъпо занимание но няма лошо ако се избият поне разходите за съоръженията,по някакъв начин,Нали
Иначе аз не разбирам от тези неща и не към мене въпросите моля
Аз съм смотан и карам на бензин
Като ми се доработи,сядам и чакам да ми мине
| |
|
И след като я прочете какви върпоси се зародиха в главата ти? Сподели ги и току виж се появили и отговорите.
Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
Тема
|
Re: Биодизел
[re: (-o-)]
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.07.06 19:40 |
|
Чети внимателно и след известно време ще ти се избистрят доста конкретни въпроси! Мисля, че много от учасниците във форума си правят биодизел кой по котлони кой по-сериозно, но занаят се краде нали знаеш? Поне имаме начин всички които ни е интересна темата да обменяме мнения. Даже вече има асоциация на производителите. В петък и е първия "конгрес".
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|