|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Теракот върху дюшеме?
|
|
Автор |
Имaлo eднo вpeмe... (...в/ъв/ Дружба) |
Публикувано | 08.06.06 18:20 |
|
Решил съм да разширявам банята, но ако почна да демонтирам дюшемето, ще си отворя много допълнителни ядове. Имам около 10 см. разлика в нивата на банята и съседното помещение, като банята е с по-голямата височина. Дайте някакъв акъл!
Настройте клубовете по ваш вкус!
| |
|
Ламинат върху дюшаме се практикува здраво по селата, но за теракот не съм чувал. Най-малкото ще трябва МНОГО сериозно да запечатиш фугите иначе дюшамето ще изгние за няма половин година. И ще ти пропадне теракотата Пък и дюшамето не е най-твърдата основа и при всички положения фугите ще се напукат. Изобщо ... недей. Нареди си камъчета, налей си му бетонец отгоре, подравни си го, лепни си плочките ... и си питай ... (знаеш кого)
Естествено майсторите могат да имат друго мнение различно от дилетантското мое такова.
Vaklin Hristov
CAR DIAGNOSE Ltd.
P.O. Box 79
3320 Kozloduy
Bulgaria
| |
|
върти ми се из главичката някакъв спомен че скоро пуснах няква тремичка с линкове - картинки с малко текст и там имаше нещо такова
ама не четох текста - какви лепила импрегниращи дюшемето....а личното ми мнение е че дюшеме не е достатъчно неподвижно-твърдо за основа на каквито и да е плочки
ако човекът реши да лее цименти върху дъските - задължително изолиране с найлони! и арматурка
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
|
Режеш със ЗЕГЕ дюшемето там,където ще слагаш теракот.Всичко останало е несугурно.На теракота му трябва твърда основа.
| |
Тема
|
Re: Теракот върху дюшеме?
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
ha! (ентусиаст) |
Публикувано | 09.06.06 09:12 |
|
ахм и гредичките отголу да маха ли и при всички случаи му става длибоко и непременно да влагоизолира сранично артъка дървения
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
Re: Теракот върху дюшеме?
[re: ha!]
|
|
Автор | PCL82 (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.06 11:09 |
|
В една стара къща с гредоредена конструкция на всякъде с изключение на баните на двата жилищни етажа съседите на третия тавански етаж, който не е проектиран за жилищен, но в последствие е направен на такъв си направиха баня.Те го направиха като махнаха дюшемето от гредите и си отляха тънка бетонна плоча към 5см дебела от здрав бетон с арматура и отгоре налепиха плочки,отдолу е изолирана с фибрам(просто като кофраж върху каратавана на гредореда).Като се ходи по този под канти леко защото е тънък, но е здрав- изпитахме го когато подменяхме вертикалния водопровод(доста бой изяде плочата до де пусне старата тръба да излезе от дупката).За сега няма проблеми и по мнение на строителен инженер, такъв метод е допустим стига да е направен както трябва не би трябвало да има изненади.
| |
|
Аз имах в предишната си къща теракотен под върху дюшеме. Поставя се междинно заздравяване, 22мм щпертплатени плоскости, които се лепят за дюшемето и фиксират през 15-20см за всяка дъска. След това се импрегнира и поставят плочките. За 2 години не беше мръднало.
Но тъй като при тебе пода на банята е по-висок, надали ще можеш да ползваш този метод.
| |
|
Спомена ламинат върху дюшеме ... та да питам - каквото съм чел тук все се пише, че за ламината трябва изключително равен под - от друга страна дюшеметата особено когато са стари трудно могат да се похвалят с особена "равност"
Та въпроса ми е как става този финт с ламината?
| |
Тема
|
Мерси, бате, даде ми добра идея.
[re: PCL82]
|
|
Автор | тoя, c въпpoca (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.06 13:09 |
|
Така ще направя: хидроизолация в/у дюшемето /е, първо ще иззидам стеничката, де/, след това фибран /4-5 см/ и после замазката. Ще стане.
| |
|
Бетон! Не замазка! И арматура! Замазката върху фибрана ще се спука за два дни.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|