Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:16 20.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Теракот върху дюшеме?  
Автор Имaлo eднo вpeмe... (...в/ъв/ Дружба)
Публикувано08.06.06 18:20

Решил съм да разширявам банята, но ако почна да демонтирам дюшемето, ще си отворя много допълнителни ядове. Имам около 10 см. разлика в нивата на банята и съседното помещение, като банята е с по-голямата височина. Дайте някакъв акъл!

Настройте клубовете по ваш вкус!

Тема Re: Теракот върху дюшеме?нови [re: Имaлo eднo вpeмe...]  
Автор BakлинXpиcтoв (по идеите)
Публикувано08.06.06 18:32

Ламинат върху дюшаме се практикува здраво по селата, но за теракот не съм чувал. Най-малкото ще трябва МНОГО сериозно да запечатиш фугите иначе дюшамето ще изгние за няма половин година. И ще ти пропадне теракотата

Пък и дюшамето не е най-твърдата основа и при всички положения фугите ще се напукат. Изобщо ... недей. Нареди си камъчета, налей си му бетонец отгоре, подравни си го, лепни си плочките ... и си питай ... (знаеш кого)

Естествено майсторите могат да имат друго мнение различно от дилетантското мое такова.

Vaklin Hristov
CAR DIAGNOSE Ltd.
P.O. Box 79
3320 Kozloduy
Bulgaria

Тема Re: Теракот върху дюшеме?нови [re: BakлинXpиcтoв]  
Автор ha!Модератор (ентусиаст)
Публикувано08.06.06 19:02

върти ми се из главичката някакъв спомен че скоро пуснах няква тремичка с линкове - картинки с малко текст и там имаше нещо такова
ама не четох текста - какви лепила импрегниращи дюшемето....а личното ми мнение е че дюшеме не е достатъчно неподвижно-твърдо за основа на каквито и да е плочки
ако човекът реши да лее цименти върху дъските - задължително изолиране с найлони! и арматурка

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

АвторXoлдън (Нерегистриран)
Публикувано09.06.06 08:19

Режеш със ЗЕГЕ дюшемето там,където ще слагаш теракот.Всичко останало е несугурно.На теракота му трябва твърда основа.

Тема Re: Теракот върху дюшеме?нови [re: Xoлдън]  
Автор ha!Модератор (ентусиаст)
Публикувано09.06.06 09:12

ахм и гредичките отголу да маха ли и при всички случаи му става длибоко и непременно да влагоизолира сранично артъка дървения

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Теракот върху дюшеме?нови [re: ha!]  
АвторPCL82 (Нерегистриран)
Публикувано09.06.06 11:09

В една стара къща с гредоредена конструкция на всякъде с изключение на баните на двата жилищни етажа съседите на третия тавански етаж, който не е проектиран за жилищен, но в последствие е направен на такъв си направиха баня.Те го направиха като махнаха дюшемето от гредите и си отляха тънка бетонна плоча към 5см дебела от здрав бетон с арматура и отгоре налепиха плочки,отдолу е изолирана с фибрам(просто като кофраж върху каратавана на гредореда).Като се ходи по този под канти леко защото е тънък, но е здрав- изпитахме го когато подменяхме вертикалния водопровод(доста бой изяде плочата до де пусне старата тръба да излезе от дупката).За сега няма проблеми и по мнение на строителен инженер, такъв метод е допустим стига да е направен както трябва не би трябвало да има изненади.

АвторScott (Нерегистриран)
Публикувано09.06.06 11:18

Аз имах в предишната си къща теракотен под върху дюшеме. Поставя се междинно заздравяване, 22мм щпертплатени плоскости, които се лепят за дюшемето и фиксират през 15-20см за всяка дъска. След това се импрегнира и поставят плочките. За 2 години не беше мръднало.
Но тъй като при тебе пода на банята е по-висок, надали ще можеш да ползваш този метод.

Тема Re: А ЛАМИНАТ върху дюшеме?нови [re: BakлинXpиcтoв]  
Автор V.Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано09.06.06 11:51

Спомена ламинат върху дюшеме ... та да питам - каквото съм чел тук все се пише, че за ламината трябва изключително равен под - от друга страна дюшеметата особено когато са стари трудно могат да се похвалят с особена "равност"

Та въпроса ми е как става този финт с ламината?

Тема Мерси, бате, даде ми добра идея.нови [re: PCL82]  
Автортoя, c въпpoca (Нерегистриран)
Публикувано09.06.06 13:09

Така ще направя: хидроизолация в/у дюшемето /е, първо ще иззидам стеничката, де/, след това фибран /4-5 см/ и после замазката. Ще стане.

Тема Re: Мерси, бате, даде ми добра идея.нови [re: тoя, c въпpoca]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано09.06.06 13:42

Бетон! Не замазка! И арматура! Замазката върху фибрана ще се спука за два дни.

Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.