Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Стъклопакет или нещо друго?нови  
Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано22.05.06 18:04

Ще почна от далеч.
Всичко се върти около топлоизолацията.
Правя голям ремонт на къщата си. На първия етаж обединих две помещения в едно. Общата квадратура им е около 40 квадрата. Едно от двете помещения тъй като бе замислено като лятна кухня е с малки прозорчета 30/30см с единично стъкло, на летвичкии, обща квадратура на стъклото около 6кв/м. Къщата ми е с топлоизолация, подовета също както и тавана на въпросното помещение, понеже от горе е открита тераса.
Та основното ми чудене е как да подобря топлоизолацията в тези 6кв стъкло. Летвичките ми позволятват да ги изтъня и да мина на стъклопакет. Това добре, но са окло 60 бройки и ако след време почнат да се разхерметизират ще полудея и особенно както ги лепя със силикон за дограмата няма махане и излиза дявол на магаре. Да не говорим, че за да махна сега единичните стъкла ще се изпотрошат половината а и си е бая работа. Другото, което си мисля на тази дограма да добавя по още едно крило, само че отваряемо и да стане двукрилна, но тази дограма не е замисля за такава и не знам дали ще стаене.
Вие какво ще предложите?

Редактирано от Genesis на 22.05.06 19:16.

Тема Re: Стъклопакет или нещо друго?нови [re: Genesis]  
Автор sentinell (amantes amentes)
Публикувано23.05.06 23:21

Монтирай Ал. или ПВХ дограма,за 6 кв.м. все ще събереш пари.Всяко друго решение ще е временно и малко по-евино.

FITNESS COMPETITOR

Автор velsi (отскоро тука)
Публикувано23.05.06 23:50

Това за разхерметизирането на пакетите е пълна глупост! Кой ти го каза? Да си виждал аквариум да е протекъл ей така от нищото? А там има доста натоварване. Ако цената на стъклопакетите ти се вижда висока купи си подходящ дистанционер и силикон и си ги направи сам. Много проста работа е. Единствената тънкост е много добре да изчистиш стъклата отвътре защото каквото оставиш ще си го гледаш завинаги.

Тема Re: Стъклопакет или нещо друго?нови [re: velsi]  
Публикувано24.05.06 21:38

Това добре.
Но за мен остава въпроса има ли смисъл при тази квадратура да ги правя на стъклопакет.
Иначе много съм навит сам да си направя щом не се иска специални умения или инструменти.н Само оства да ме светнете на тази техника, какъв силикон да ползвам и т.н.
10x.

Публикувано24.05.06 22:32

Смисъл има винаги щом искаш изолация. Колкото по-дебел стъклопакет по-добре. Но това си зависи от тебе и от рамките ти. Специална техника няма. Купуваш си дистанционер, силикагел (обезвлажнител), ъгълчета за дистанционера и двойнолепяща лепенка пак за него. И силикон естествено. Най-обикновен. Кеф ти черен, кеф ти бял. Не акрилен! Режеш две стъкла по размер. Правиш рамка от дистанционера (реже се с ножче, сглобяваш с ъгълчетата), лепенка от двете страни. Рамката с размер такъв, че от всички страни да остане по 5-6 милиметра, тоест по-малка. Преди да я сглобиш пълниш дистанционера на всяка от страните до половината с топченцата силикагел. Сглобяваш с ъгълчетата. Залепваш към стъклото (предварително идеално изчистено) Отгоре захлупваш другото. Внимавай да не пипаш вътрешната страна. Запълваш по периферията със силикон и оставяш да съхне. Това е.

Тема Re: Стъклопакет или нещо друго? [re: velsi]  
Публикувано24.05.06 23:55

Мерси за обяснението.
Само да видим дали съм разбрал.
Тъй като не съм вижал тези дистанционери извън стъклопакет, ти казваш да ги пълня със силикагела, явно като го видя дистанционера в суров вид ще се светна къде да го пълня. Това ок.
А двойно залепващата явно я ползвам за да залепя двете стъкла към дистанционера, преди да налея със силикона от всякъде този луфт за който каза от 5,6мм, един вид тази лепенка играе ролята на временен фиксатор и после си остава вътре.
Така ли е?

Публикувано25.05.06 21:48

Да дистанционера е кух вътре. Това, което си виждал в монтиран вид има едни дупчици на два реда. През тях всъщност се изсмуква влагата. Лепенката е тясна (около 3-4 мм) и си остава вътре. Преди да сглобиш рамката от дистанционер налепваш лепенката. Тя си има хартиена защита от едната страна. Махаш хартията - лепиш върху стъклото. После махаш от другата страна - захлупваш горното стъкло. И мажеш силикона. Внимавай по ъглите. И изобщо мажи равномерно да няма никъде никакви шупли.

Тема Re: Стъклопакет или нещо друго?нови [re: velsi]  
Авторvladot (Нерегистриран)
Публикувано14.07.06 15:21

От къде може да се купят дистанционер, силикагел и т.н.
Аз съм от Русе , vladotodorov@abv.bg, 0888 411 885
Благодаря

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.