Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:20 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема аларма на колелонови  
Автор365O (Нерегистриран)
Публикувано21.03.06 00:15

еи хора даите съвет.искам да си направя аларма,не че толко ми трябва ама просто от любопитство и то не каде да е ами на колело.знам 4е 6те я дарйа ден до пладне ама в случая колелото ми е по скаъпо от колата:))значи аз съм го замислил по следния начин,има едни жентили за автомобил дето като се усети вибрация имат едни пали диот4ета и по4ват да мигат ,значи слагам такав венитил на колелото ,не на гумата ами не на гумата а някаде другаде достатачно е да има вибеации,а на колело вибрации колкото щеш.та слагам вентила то е капачка де и вместо диодите свярзвам ч ма6инка дето пи6ти много яко.аз ма6инката я имам и като се получи вибрация устроиството ще даде сигнал и зумерчето ще по4не да пи6ти.това добре ,ама сиакм някакав начин или нещо с което д амога да замезтя тая капа4ка за вентилс нещо по 4ове6ко:)знам 4е на пасата има някака пиезокристал ли е или нещо такова та фдаите съвети,мнения и препоръки.малко еналудни4аво ама е яко:)зна4и 6те е без дистанционно ами с коп4е с което ще се прекясва веригата и сиситемата ще е в готовност . пи6ете за някакви по добри уреди ако има .раз4итам на вас

Тема Re: аларма на колелонови [re: 365O]  
Авторvelsi (Нерегистриран)
Публикувано21.03.06 17:02

То ако е до вибрацията по добре ползвай стандартен шоков датчик от автомобилна аларма. Той реагира на вибрация. Но ще трябва много добре да се настрои за да няма фалшиви сигнали както непрекъснато пищящите по улиците автомобили. Друга идея: има едни живачни ампули, но не знам дали се намират. Може да го направиш да реагира на промяна в положението. Ако си стои на степенката - няма аларма, изправиш ли го - алармата се задейства. Или пък микропрекъсвач на самата степенка, на спицата както за електронните километражи... Може да ползваш едновременно няколко от изброените датчици, идеи колкото искаш. Успех!

Тема Re: аларма на колелонови [re: velsi]  
Публикувано21.03.06 23:22

мерси за изчерпателното мнение и съвет:)ама да те питам сега значи първо тези труднонамиращи се живачни ампули каде трябва да се търсят и горе долу на каква цена са .и полсе за шок датчика от автомобил дали ще мояе да работи на 9Волта напрежение (такова е по сиситемата на колелото-фар,стоп,осветление на спидомера и термометара)и такав шок датчик от къде може да се земе?

Публикувано22.03.06 00:31

Нямам идея за живачната ампула. Има я в едни руски звънци за входна врата, тип "камбанка". Просто ми хрумна да се използва принципа. Затова и ти писах, че вероятно ще е трудно да се намери. Шоков датчик може да се намери във всяка фирма/магазин за автомобилни аларми, ама не ме питай за цени защото нямам представа. Най-лесното си остава това, което ти предложих. Едно микробутонче на степенката и една допълнителна рид-ампулка на вилката (да ползва същото магнитче на спидометъра). За изключване може да ползваш пак рид-ампула скрита на подходящо място (примерно под седалката), която да командваш с малко магнитче (примерно закачено/залепено на ключодържател. Няма смисъл от сложни решения според мене (шок датчици и прочее).

Автор VladoR (любител)
Публикувано22.03.06 08:26

Приятелю, наркоманите аларма не ги интересува - тя си пищи, те си гепят.

Та ако ти е да си начешеш крастата - добре, ама ако искаш да си опазиш колелото (щото според теб ти било по-скъпо от колата) ... забрави да го опазиш по този начин.

Иначе ето ти още една идея: (поне) една част от електрошоковите уреди за самозащита също са с напрежение 9 волта ... оххххххх

Тема Re: аларма на колелонови [re: VladoR]  
Публикувано22.03.06 22:43

ахаа ясно.е аз знам,че не е ли си да го заключиш с дебела заключвалка-не ми го хвали.макар и рядко да го оставям наван винаги го заключвам,ама това просто от "краста":)аз направих някакво подобие на шок датчик.от едно уредче "КРАЧКОМЕР" сигурно сички го знаете (падна ми се от мак доналдс) и вътре има ч много чувствителна пластинка дето рагира и при наи малката вибрация я свързах с една пищялка ама много силна и като се тупне лекичко извава силен ама краткотраен звук,подобен да звука при заклучване и отключване на кола с аларма.кофтито е 4еняма начин да се удължи звука защото ако вибрацията спре няма допир -няма и сигнал.то че може да стане много лесно да се направи да пи6ти да, ама искам по сложния на4ин:) та да ми омразне по късно.меси бяхте наситина в помощ дори и на моята малко налудни4ава идеяще пи6а пак при развитие

Автор3Mona (Нерегистриран)
Публикувано23.03.06 18:05

Не разчитай на вериги. Аз имам добро колело (Аполо с много екстри), сигурно не като твоето, но си заслужава пазенето. Та и аз бях решил с вериги да го заключвам. Отказаха ме - няма опазване. Оня ден ги видях двама, столипиновски жители, с възможно най-големите резачки, които се продават - може би метър рамо. Вървяха си така, безцелно..., търсейки твоето или моето колело... И ще им се опре веригата, при такъв hi-tech инструмент?!
Да не говорим, че преди 2 години ми разбиха гаража за къде по-просто колело - т.н. "сръбски" полубегачи, по едновремешната терминология...

Автор Vastodi (поумнял)
Публикувано23.03.06 18:41

Такива живачни ампули има в "яйцата" за регулиране на ниво на резервоарил Предствавляват пластмасови поплавъци с жив. ампула- когато висят свободно- няма сигнал, когато се повдигнат от нивото на течността, затварят контакта и има верига. Могат да се намерят в почти всяко предприятие. Самият аз имам около 5-6, но съм в Плевен. Успех в търсенето!

Тема Re: аларма на колело [re: 3Mona]  
Публикувано23.03.06 19:19

След като вече си направил "датчик" от въпросния крачкомер просто му добави едно реле за време и алармата ти е готова. Има готови китове за сглобяване за по няколко лева, които биха ти свършили работа. Гледай схемичката да е с бутон и намястото на бутона подай сигнала от крачкомера. Успех!

Тема Re: аларма на колелонови [re: velsi]  
Публикувано23.03.06 23:28

такааам ,докладвамзначи алармичката е готова оправих проблема с моментното пискане катомахнах пружинката и сложих магнитче то дърви рамото в краино горно полувение и при наи малка вибрация "изпуска " рамото и то дава контакт и се задеиства пи6тялката постоянно.пробвах с реле за време обаче нещо не се получава явно защото релето е за 12 в а аз го правя на 9в.като се поразходих из магазините с техни4ески работки видях комплект с дистанционно 30 м реле и реле което се включва и изключва обаче му трябва ток от 12в и поне 36 ампер часа,което автоматично става само за акумолатор от кола:))другата идея е с автоматична спира4ка задеиствана от механизам за централно заключване от кола,ама и за него трябва акумолатор (да му се невиди)иначе в този си вид алармичката е доста компактна ,мога да и слова и мигащ светлодиод да мига когато е в готовност,така ще е яко.ще докладвам пак:)също така ще обмисля и идеята за акумолатор4е от мотор ,те са малки и сравнително мошни и ще имат достатачно енергия и ампер 4аса (маи) да осигурят на уредите

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.