|
Тема
|
конденз и борба с мухъл
|
|
Автор |
ivan_yahu (непознат
) |
Публикувано | 10.03.06 14:43 |
|
По повод на коментарите относно конденза вследствие ПВЦ дограма и борбата с мухъла бих искал да попитам следното:
1. Има ли свободна продажба на уреди за измерване на влагата - ако да, откъде може да се вземе? В моята стая има конденз - не знам дали наистина влагата е много голяма или факта, че пускам малко парното, води до конденз върху стъклопакета, когато температурата навън е под -3 градуса? На 2-3 пъти през зимата се полоучи малко мухъл в края на 1 от стените - пръсках с натриев хипохлорат и той изчезна - дали това е най-подходящото? Може би все пак е добре да следя влажността на възхуха с някакъв уред.
2. От всички причини за поява на влага при мен може би единственото е наличието на 10-тина саксии с цветя - дали тези саксии могат толкова много да увеличат влажността на въздуха?
2. В другата ми стая се образува малко мухъл върху стена, която е бетонна и външна - там е относително студено. Пак реших временно въпроса с натриев хипохлорат - дали ако поставя външна изолация - нещата ще се пооправят?
| |
Тема
|
Re: конденз и борба с мухъл
[re: ivan_yahu]
|
|
Автор | velsi (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.03.06 14:13 |
|
Професионален уред за измерване на влажност едва ли ти е необходим. А и предполагам се намира трудно и ще е скъп. Има едни комбинирани уреди: термометър, барометър има и с влагомер. Виждал съм такива в магазините на ТСМ на прилични цени.
Не знам колко влага може да произвеждат цветята, но 10-тина саксии не ми изглеждат малко. Сигурно зависи и колко често се поливат. Скоро четох едно изследване на немските производители на пвц профилите "Тисен" (едни от най-скъпите), в което се казваше, че "4-тири членно семейство за 24 часа отделя около 15 литра вода". И препоръчваха проветряване. За цветята обаче не знам.
За бетонните стени е ясно. Ако има възможност да се направи изолация, във всеки случай ще помогне.
| |
Тема
|
[re: velsi]
|
|
Автор |
Genesis (да ме знаете) |
Публикувано | 11.03.06 14:57 |
|
Извинявай, ама замисляш ли се над това, което пишеш. 4-ри души за 24 часа да отделят 15 литра вода. Айде помисли колко трябва да изпият, като имаш в предвид, че все пак и ще пикаят по някое време!
| |
|
Комбинирани влагомер и термометър- електронни за битови цели на цени около 20 лв може да намерите в маг. "Конрад", "Технополис", "Техномаркет Европа" и др. подобни.
| |
Тема
|
[re: Genesis]
|
|
Автор | velsi (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.03.06 18:53 |
|
Замислям се разбира се. И на мене ми се струва доста, но това е цитат. Не съм го измислил аз. Освен това не е необходимо да са я изпили за да я отделят. Вода се съдържа във всичко: храна, въздуха, който дишаме. Има се предвид вероятно нормални жизнени процеси като дишане, потене и подобни.
| |
Тема
|
Re: Влагомер
[re: Vastodi]
|
|
Автор | нeзнaeщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.03.06 20:01 |
|
Чувал съм че най точно влагата се мери по метода сух термометър и мокър термометър.
Но имаше една таблица която не мога да намеря за съответствието
| |
Тема
|
Re: Влагомер
[re: нeзнaeщ]
|
|
Автор |
818O (новак) |
Публикувано | 13.03.06 14:52 |
|
Методът действително е доста точен, но има сериозни изисквания за да е "напрови си сам". Точни (с десети) термометри, правилно увлажняване на мокрия, дестилирана вода, скорост на въздуха.
Казва се психрометричен метод, таблицата психрометрична - има я по руските сайтове.
| |
|
|
|
|