|
|
|
Тема
|
бижутерски инструменти
|
|
| Автор | nikol (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.02.06 19:55 |
|
|
знае ли някой от къде могат да се купят инструменти за изработване на бижута /непрофесионални, хоби бижута/?
| |
|
Тема
|
Re: бижутерски инструменти
[re: nikol]
|
|
| Автор |
Haчko (страхлив корем) |
| Публикувано | 06.02.06 20:31 |
|
|
Може би в магазинчетата на партера на "Шипка" 6.
"Мяу" - това е "бау" на котешки.
| |
|
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
| Автор |
Vanka.ta (новак) |
| Публикувано | 06.02.06 22:25 |
|
|
Ако вървиш от площад "Журналист" към пазара "Римската стена" още в началото от лявата страна съм виждал такова магазинче но преди повече от година! Скоро не съм имал път на там.
спорът ражда истината а нуждата - изобретението
| |
|
Тема
|
[re: Vanka.ta]
|
|
| Автор |
Haчko (страхлив корем) |
| Публикувано | 06.02.06 22:27 |
|
|
Аз това магазинче съм го виждал преди шест години. Изненадан съм, че още си е там Помня, че се заглеждах по ултразвуковите ванички - идеални за почистване на рапидографите
"Мяу" - това е "бау" на котешки.
| |
|
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
| Автор |
Dinely (непознат
) |
| Публикувано | 07.03.06 22:58 |
|
|
Повечето от инструментите в бижутерията са стандартни и ги продават навсякаде,клещи различни видове,пили,горелка с пропан с различни дюзи,лькче за метал, малко менгеме ,пергел,шублер,свредла,микромотор с накрайници, мальк шмиргел с кече за полиране ,ултразвукова вана и много други използвани в металообработването инструменти.От тях има евтини китайски боклуци които не стават за нищо и маркови качествени инструменти.Специализираните инструменти в бижутерството са много скьпи и не всички бижутери си ги позволяват.По евтино излиза да ви отлеят или да ви валцоват нещо отколкото да си купите леарска техника хатета или валци.Штихелите и някой по специфични инструменти си ги изработват сами майсторите. Това хоби (след турската инвазия от масова машинна бижутерия) може да бьде и евтино и скьпо,вьпрос на избор.
| |
|
|
|
|