Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:48 29.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Миялнанови  
АвторЛия (Нерегистриран)
Публикувано05.02.06 01:50

Искам да си взема миялна Мидея или Нео от малките-просто такива ми са възможностите,но продавача ги нарече детска играчка и каза че само ще си дам парите на вятъра,каза още ,че нямали помпа за изпомпване на водата и не топлели водата,а трябвало да се вържат към топлата вода.Вярно ли е това и коя от двете да предпочета?а изсушават ли чиниите или не и кои го правят от тях?Моля който има такива машини да ми отговори на въпросите!Не мога да разбера каква е разликата на Медеите от240 лв.,250 и 260 лв.въобще заслужава ли си да ги купи човек ,работят ли добре?Започнах да се питам не е ли по-добре да продължа да мия чиниите на ръка????????????????

Тема Re: Миялнанови [re: Лия]  
Авторxxxxxx (Нерегистриран)
Публикувано05.02.06 09:34

В семейството имаме съдомиялна, но е голяма Електролукс. Добре се справя с миенето, но най-голямото предимство е спестеното време.

Автор Haчko (страхлив корем)
Публикувано05.02.06 10:00

Събери още малко парички за "Електролукс"

"Мяу" - това е "бау" на котешки.

Авторboko (Нерегистриран)
Публикувано05.02.06 12:12

Преди месец закупих за семейното домакинство миялна Midea wqp8-9325,45см. за пълно вграждане.Има 4 температури,7програми,индикатори за сол и препарат за изплакване.Отложен старт,цифрово управление.Водата естествено,че се загрява
даже цифровия дисплей показва моментната температура.Никакви забележки нямам за сега.Съдовете се измиват перфектно.
Обичам качествените и изпипани неща,но не съм роб на марките.Няма смисъл да даваш близо двойно за нещо произведено също в Китай /или поне компонентите му/на което просто да е сложена някаква марка.
Успех!

Тема Re: Миялна [re: Лия]  
Автор c4oko (постоянен)
Публикувано05.02.06 18:08

Преди три месеца си купихме миялна машина марка Кроун малка. След време видях абсолютно същата само че мидеа. Има си помпа, електронен контрол, подгрява водата, мие перфектно, а жена ми е безкрайно доволна. Струва 285 лв от магазини Зора.
Този продавач сигурно е бил на процент. Имаше и същия Кроун без помпа и беше по-евтин с около 10 лв. Колкото до сушенето - след края на програмата отваряш вратата и тъй кото те са нагряти до темпиратура около 85 градуса сами изсъхват докато изстинат. Ние сме доволни, но решението си е твое! Успех!

Автор Martu (спори за всичко)
Публикувано05.02.06 18:09

Ако под малка имаш предвид онези настолните, дето са малко по-големи от микровълнова - става само за кафени сервизи. Нищо не събираш в нея. Аз скоро си купих голяма, 60 см широка и не съжалявам. 45 см-вите са по-компактни, но сега чат-пат прекарвам и тавите и тенджерите. Освен това не ми се налага да я пускам повече от веднъж-дваж седмично. Трябва обаче задължително ароматизатор за миялна - върши идеална работа.

Тема Re: Миялнанови [re: Martu]  
АвторЛия (Нерегистриран)
Публикувано06.02.06 11:52

м/у GROWN и Midea коя е по добра?
http://zora.bg/product_details.php?h=&product_id=1420
http://zora.bg/product_details.php?h=&product_id=1302
http://zora.bg/product_details.php?h=&product_id=1463

Авторdartuha (Нерегистриран)
Публикувано06.02.06 13:15

Купихме си Midea и сме много доволни. Друг е въпросът колко ще изкара, но все пак има гаранция 2 години. Кроун са същите, само името е друго, предполагам, че са "за износ":)

Нашата е от малките - т.е. настолни, а не за вграждане. Събира 4 комплекта, което е достатъчно за семейство, но ние я пускаме един или два пъти дневно. Има плакнене, кратък цикъл и дълъг цикъл + две температури, така че програмите стават 5. Използваме краткия цикъл, дългият е за силно замърсени тави примерно. Мие идеално, но използваме скъп препарат. Тези миялни работят с течен препарат, ние ползваме Calgonit който е като гел, един флакон струва 10 лева, но стига за повече от месец при това натоварване. Тъпото е, че не е ясно как и къде се слага солта, но ако пуснеш малко от време на време (не при всяко миене) върху чиниите, върши същата работа.

Разликата между различните - дълго ги проучвах и установих емпирично, че са два вида - с механичен и с електронен програматор с два дизайна - така стават 4 модела. Според мен за предпочитане е с механичен програматор, от електронен съм патил при пералнята.

Топлят водата, имат помпа, истински миялни са. Сушат когато използваш горещ цикъл - излизат горещи и водата кондензира вътре или ако открехнеш вратата излиза като пара навън - тогава трябва да пуснеш абсорбатора за да не кондензира по стъклата. Стават сухи за 10-ина минути, колкото да изстинат та да можеш да ги хванеш с ръка.

Според мен си заслужава защото при тази цена и да се развали след 2-3 години ще си купиш нова и пак ще дадеш пари колкото за скъпа, но миялната ти ще е нова. А иначе - откакто я имаме, вкъщи нищо не се мие на ръка, а, не, само една огромна тава, която просто не се побира вътре.

Кое е лошото? Че има само долу дюзи за вода и ако са много съдовете или са нестандартни, може отгоре да не ги измие добре и тогава трябва, като добиеш опит за да прецениш, да ги пускаш на дълъг горещ цикъл. Има миялни с дюзи и горе, те мият по-добре, но пък парите....

Тема Re: Миялнанови [re: dartuha]  
Авторxпxпxпxп (Нерегистриран)
Публикувано06.02.06 15:01

Всичко е въпрос на моментни възможности, защото ако инвестираш в по-скъпа машина, с времето тя се изплаща, по-малко консуматив, по-малко, ток и вода. Ефтината може да ти излезе по-скъпо ако я ползваш често. Аз имам съдомиялна голяма 45см за вграждане 9 комплекта. Пускаме я средно 3 пъти седмично да мие а иначе имапрограма, която само изплаква леко чиниите да не изсъхват /харчи 2-3л вода/. Ти си решаваш. Интересувай се какъв клас е по отношение консумацията на ток вода и препарат. Нивото на шума не е за пренебрегване.

Тема Re: Миялна [re: dartuha]  
Авторлия (Нерегистриран)
Публикувано08.02.06 10:43

Здравей!Твоята Мидея какъв модел е защото има няколко ,а и на единия не пише да има гаранция -дали са пропуснали или въобще няма не става ясно.На мидеите не видях да пише че имат горещ цикъл, а на кроуна пишеше.твоята от колко лева е?чудя се тази от 240 или от 270 лв?Колко голяма тенджера събираш в нея?Всъщност аз също искам голяма ,но не зависи от мен -такива са ми възможностите за момента ,а и ако се триумя още може и тази да не видя защото парите лесно се стапят ,а много трудно ги въстановявам.А тази сол за какво се слага?Таблетките 3 в 1 -не са ли по -добри?Моля те отговори ми!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.