Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:27 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Увиснали вратинови  
Автор Xeй Живoт! (enjoy the life)
Публикувано21.12.05 08:59

Здравейте!
Вратите в къщата ми са стандартни евтини шпертплатови врати от преди 15-16 години. Достатъчно тежки са, а пък са с по две панти, независимо от ширината им (от 80 до 120 см)... В момента май всичките са леко увиснали в горния си край, т.е. - ни една не се затваря нормално - всичко е с бутане, блъскане и закрепване на магия. Нека добавим и наличието на двама тинейджъри, които се движат като изтребители...
Отначало аз лекичко ги минавах с едно ренденце там, където опират, мислейки, че се раздуват нещо. Обаче ако продължавам с рендето, то врата няма да остане! Или поне ще придобият видимо неправилна форма...
Та въпроса ми е - има ли човешки леснодостъпен начин това да се оправи. Идеята да ги сменям засега поне не ми върши работа - ще ги сменя, де, ама... Друг път!
Благодаря предварително за съветите!

Желанията ни трябва да са леки като перце...

Тема Re: Увиснали вратинови [re: Xeй Живoт!]  
Автор ha!Модератор ((Нерегистриран))
Публикувано21.12.05 10:08

ми пантите са си 2 не повече
тинейджъри или сърдити пенсионирани мъжки индивиди ....
а самите панти клатят ли се? в смисъл закрепването на пантата във вратата да се е разхлабило?
а виж моите врати са тежки таблени ама пак тъй, само дето на мен къщата ми полягва в една посока и съответните врати се кривят

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Увиснали вратинови [re: ha!]  
Автор Xeй Живoт! (enjoy the life)
Публикувано23.12.05 08:20

Амчи то ако пантите са разхлабени, направо вратите ще падат - не е точно такъв случаят - по-скоро горната се извърта някак от само себе си и постепенно с няколко милиметра - и се получава тоя ефект.
Обаче като попитах тук и почнах да се заглеждам по врати (освен по момци!) - и видях на едно място такава тежка врата със забити клинове под пантата отдолу - май това е отговорът на моя въпрос - абе логиката решава всичко, знам си аз ...
Изглежда ми наистина логично, ама ако знае някой, нека да потвърди или отрече дали клиновете под пантите са за тази цел?

Желанията ни трябва да са леки като перце...

Тема Re: Увиснали вратинови [re: Xeй Живoт!]  
Автор orcad (регистриран)
Публикувано23.12.05 10:00

За тази цел са, ама е работа за набързо
Бе фащай бързо един момец дето да ти оправи вратите, стига само си ги заглеждала
От къде си?

Тема Re: Увиснали врати [re: Xeй Живoт!]  
Автор P1O (Маняк)
Публикувано23.12.05 10:29

Моята е от 15г. и е с клинове /одрязани пирони/ и пак увисна някъде от лятото, и немога да разбера от къде идва проблема, дялках я с един нож, защото ренде неможе /заради канта/. Незнам какво и се е случило, може би наистина нещо касата се е "навела".

Тема Re: Увиснали вратинови [re: P1O]  
Автор GBlO (доброжелател)
Публикувано23.12.05 12:31

Щом се е "навела"трябва някой момък да и набий един клин и да я оправи.
За тези дето си мислят за глупости по вашия метод няма да стане

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.