Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:38 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Рязане на полипропиленови корнизи  
Автор vorbis ()
Публикувано16.12.05 16:49

Здравейте форумджии

Искам да ви попитам дали знаете лесен и ефективен начин за нарязването на полипропиленовите корнизи (от т.нар. стиропор). Определено изпитвам трудности така че да отрежа корнизите идеално за вътрешните ъгли. А за външните ъгли да не говорим ...

Все пак криво-ляво успявам да ги докарам при рязането на приблизително 45 градуса за вътрешните ъгли. Проблемът идва от там, че корнизите от стиропор имат 2 страни, на които се нанася лепилото и се залепват едновременно на стената и на тавана. Затова трябва да съобразя разреза според двете равнини.

Оххх, дано да сте ме разбрали, защото обяснението ми стана малко по-сложно от необходимото. А все пак искам да ги направя ъгълчетата добре.

Тема Re: Рязане на полипропиленови корнизинови [re: vorbis]  
Автор1OO (Нерегистриран)
Публикувано16.12.05 23:36

Най-напред, стиропора не е полипропилен, а разпенен полистирол- Ако беше полипропилен, щеше да види зор с намирането на лепило.
По въпроса за рязането-в някои магазини продават едно приспособление да рязане на летви под ъгъл, което (приспособлението) представлява дървена П-образна част с прорези под ъгъл 45 градуса и перпендикулярно. Към комплекта има и трионче, но по-добре да ползваш макетен нож, като го водиш точно по процепа. Триончено при рязането на стиропора го разрошва. Има и друг начин-с нагрят проводник, опънат на непроводяща рамка, но трябва да търсиш начин за регулиране на тока, за да получиш точната температура.
Успех.

Тема Благодарянови [re: 1OO]  
Автор vorbis ()
Публикувано19.12.05 12:40

Благодаря ти за изчерпателния отговор.

Приемам критиката ти за точното му наименование, понеже така или иначе не съм вещ в химията

А относно машинката за рязана на летви по ъгъл, че се сетих какво имаш предвид. Виждал съм с подобно устройство да се режат профилите на PVC дограмата.

С ток предпочитам да не се занимавам. Най-много да направя някой пожар или светна като крушка

Автор GBlO (доброжелател)
Публикувано19.12.05 13:15

Не е нужно корнизите да се лепят по двете стани (стената и тавана), а само по едната. Евентуалните фуги до 2мм. по цялата им дължина и на снадките може да се запълнят с акрилен уплътнител, като за заглаждане се използва някой от пръстите на ръката

Тема Re: Благодарянови [re: vorbis]  
Автор -TACHO- (несериозен)
Публикувано19.12.05 17:29

По тая тема и аз имам два въпроса:
1. С какво се лепи този стиропор?
2. Може ли след това стиропора да се пръска направо с варов разтвор както тавана или му трябва първо някакъв грунд?
Благодаря!

Автор1OO (Нерегистриран)
Публикувано19.12.05 21:28

Има едно немско лепило, срещал съм го в Домко. Малко е скъпо, но мепи бързо и няма голям разход.
За варовия разтвор-не знам, по-добре пробвай с латекс

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.