Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:26 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем със влага по бетонни стенинови  
Автор bezobraznia (игривко...)
Публикувано04.12.05 20:27

Скоро си направих предверие на къщата, но има един проблем.
Самото предверие е построено по стандартите, като стената от земното равнище до около 60 см е бетон, а чак след това започва YTONG-а
Иначе пътеката навън покрай тази стена е бетон.
От външната страна има 2см стиропор, залепен със терафлекс и дибли. След това има цементова шпакловка - газолит. От вътрешната страна има цементова шпакловка, върху част от която има гипсова шпакловка, а останалата част - фаянсови плочки. Проблемът се състои в това, че буквално като пипна с ръка има много голям конденз - влага, и то доста. Тази влага е само по местата където има бетон, т.е. долната част и трегера и щурца.
Как мога да поправя това? Предполагам, че може би ще трябва да намажа външната стена със нещо или не знам...?

Притеснява ме това понеже върху гипса мисля да слагам минерална мазилка, а от външната страна мисля да лепя трошен камък... а и хич не е приятно толкова много конденз...

Благодаря предварително!
Поздрави!

Тема Re: Проблем със влага по бетонни стенинови [re: bezobraznia]  
Автор ha!Модератор ((Нерегистриран))
Публикувано05.12.05 13:43

на бетона му трябва време за да изсъхне напълно. колко скоро е лят?
ако е конденз - нормално е влагата от въздуха да кондензира по най-студената повърхност.

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Проблем със влага по бетонни стенинови [re: ha!]  
Автор Haчko (страхкор)
Публикувано05.12.05 15:05

на бетона му трябва време за да изсъхне напълно. колко скоро е лят?

Моля те... не се изхвърляй така! Бетонът не е мазилка и е редно да се подхожда по-отговорно.

В комиксите човекът отляво винаги говори пръв.

Тема Re: Проблем със влага по бетонни стенинови [re: Haчko]  
Автор ha!Модератор ((Нерегистриран))
Публикувано05.12.05 16:27

поразпитах и леко си посипвам косите с пепел
обаче при ново строителство влага ще си има особено ако е добра дограмата
та човекът да си каже колко му е скорошен строежа
а и ти му обясни за капилярната влага

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Проблем със влага по бетонни стени [re: ha!]  
Публикувано05.12.05 19:14

Изляхме бетона март месец тази година... Интересно нещо се сетих... специално на това място където е този бетон стана малко "постен"...
Дограмата ми е PVC, а освен това между помещението и вън имам дървена врата.
Мислех си за една идея... не знам дали налепянето на камък ще поправи нещата, но евентуално мога да залепя Ytong - от най-тънките плочки допълнително от външната страна на стената...
Но наистина нямам идея как да поправя това

Автор Haчko (страхкор)
Публикувано05.12.05 20:15

Според мен трябва да налепиш не газобетон, а топлоизолация от външната страна на бетонните елементи. Според това, което казваш, мисля, че става дума за конденз. Все пак, за да се проясни картинката, опитай да проучиш какво е положението с почвените води в парцела - ако има правен геоложки доклад (там се дава нивото на почвените води) или ако е копано и имаш лични впечатления дали избива вода и на каква дълбочина в изкопа...

В комиксите човекът отляво винаги говори пръв.

Тема Re: Проблем със влага по бетонни стенинови [re: Haчko]  
Публикувано05.12.05 23:00

И на мен ми се струва че е конденз, основите ги направих на дълбочина 1.20м, а подпочвени води там - няма. Преди да изградя тази постройка там, имаше друга, на която стените бяха от тухли, но без бетон на тази височина - влага нямаше. Изолация от стиропор 2см върху бетона вече има. Каква да налепя върху нея?! Или нещо друго?
Благодаря
Поздрави!

АвторCвилeн (Нерегистриран)
Публикувано07.12.05 20:07

Днеска гледах в Mr.Bricolage (Варна) един уред който извлича влагата от въздуха. Дават го с капацитет 12л. на денонощие. В къщи имам проблем с конденза (от както смених дограмата). Това което за сега ме спира е цената - 599лв. Уреда е на Делонги. Смятам първо да огледам за подобен уред на по-добра цена.
Някой ползвал ли е такъв уред?

АвторИвaнko (Нерегистриран)
Публикувано08.12.05 20:59

Проблемът е вътрешната циментена шпакловка.Налепете върху стените стиропор 2 см.(вътрешна топлоизолация на помещението) и го шпакловайте тънко с гипс.Аз имах подобен случай и така се справих с влагата.Желая ви успех.

Тема Re: Проблем със влага по бетонни стенинови [re: Ивaнko]  
Авторnew (Нерегистриран)
Публикувано13.12.05 18:06

Конденза идва от температурната разлика. При 2° С разлика горе и долу на стената и конденза е налице. Единственото решение е топлоизолация, а по- доброто е външна. Очевидно 2 см е крайно недостатъчна. Идеята за външна топлоизолация е стените да се загряват до температурата на помещението. Когато отвориш вратата и вътре влезе студен въздух, тогава стените го затоплят. т.е действат като акумулираща печка. Ако направиш топлоизолацията отвътре, студения въздух няма от каво да бъде загрят. И си остава студен, ако не го загряваш допълнително. Не ангажирам никого с мнението си.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.