Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:59 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема бушонче за луминсцентна лампанови  
Автор gali (забързана)
Публикувано27.11.05 21:39

Здравейте,
намислила съм да си сложа 1-2 лампи в кухнята, че сегашната крушка не осветява добре нишата с мивката и съм опънала други кабели, не много безопасно за такова мокро място. та ми споменаха, че може да се сложи предпазител и аз сега се чудя как точно трябва да се върже то, къде и как да замеря колко голямо да бъде?

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Тема Re: бушонче за луминсцентна лампанови [re: gali]  
АвторOrняp (Нерегистриран)
Публикувано27.11.05 22:19

Дано да си наясно, че предпазителя не осигурява безопасност при удар от ток, а само при повреда в лампите. За 2 лампи по40 вата и 1 ампер предпазител е много, а пък най-малките битови започват от 6...

Тема Re: бушонче за луминсцентна лампанови [re: Orняp]  
Автор gali (забързана)
Публикувано28.11.05 00:06

значи няма начин?

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Автор jordanvass (сбрадаимустаци)
Публикувано28.11.05 00:18

Айде да не й слагаш бушонче на луминисцентната лампа, а? Няма никакъв смисъл.

Мъж без мустаци - все едно жена с мустаци!

Тема Re: бушонче за луминсцентна лампа [re: gali]  
АвторMaйcтop (Нерегистриран)
Публикувано28.11.05 07:36

Няма никаква опасност от кабели в мокро помещение, ако са направени както трябва. Ако не си сигурна, че е така, викни някой да ги види.

Автор napravisam.bg (непознат)
Публикувано28.11.05 07:42

По добе си купи едно трафче и 2-3 спота (това са тези лампи дето са като луни4ки) те светят на 12 волта а и светлината е мека, а не е като на луминисцентите студена.

Тема Re: бушонче за луминсцентна лампанови [re: napravisam.bg]  
АвторMaйcтop (Нерегистриран)
Публикувано28.11.05 18:15

Има луминсцентни с топла светлина ( около 2700 К цветова температура ). Когато са с електронен дросел светлината им е много добра, освен това са много удобни за монтаж под кухненските шкафове, да не говорим, че гълтат около 5 пъти по-малко ток.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.