|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
klimatik HAIER
|
|
Автор | anabel3 (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.10.05 12:13 |
|
Здравейте,
Искам съвет за КЛИМАТИК HAIER HSU-12H03/(BP)1
Инвертор сплит система, Капацитет охл.-отопл. 12000-14000 Btu/h; Мощност охл.-отопл. 3.5-4.02kW/h Консумация охл.-отопл. 1.3-1.5 кW/h; Дебит 550 куб.м/час, в момента е на промоция в технополис. Дали според вас ще отоплява добре помещение 35м2, с външна изолация,външни щори, пвц дограма? вълнувам се също дали е тих, защото ще спя в същото помещение. Благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: klimatik HAIER
[re: anabel3]
|
|
Автор |
Hi-Fo (неoпознат) |
Публикувано | 28.10.05 11:40 |
|
И аз се включвам с питане за марката Haier по принцип! Ще купувам конвенционален климатик за ~500 лв. и за сега съм се спрял на Haier HSV 12 H 03/Z1, за ползване в трапезария и кухня (13 кв. м, панел, СИ). Някой има ли предложение за друга по-добра МАРКА и такива пари?
| |
|
Привет. Позвам Haier 2ра година, и мога да кажа, че съм изключително доволен. Ако изолацията и дограмата ти е добра, би трябвало 12ка да е абсолютно достатъчна за 35м2 /при височина на помещението до 2.50м/.
Иначе Haier е най-тихия климатик, който намерих и това беше определящо за избора ми.
Успех!
| |
|
А как решавате проблема с обледяването на външното тяло през зимата? Миналата зима я изкарах с ХАЙЕР инверторен , но в най-големите студове през 2-3 дни ми се налагаше да излизам на терасата, та да разтопявам буците лед с пистолет за горещ въздух . 
Be nice to everybody on your way UP! ...You might meet them on the way DOWN!
| |
|
От една година ползвам такъв (може да има маалка разлика в модела) -доволна съм. Има икономичен режим, при който е по-безшумен от обикновенно. Мисля че Haier са добри климатици от средния клас.
stanetzz, майсторите които монтираха нашия препоръчаха в такива случаи да се пуска на режим "охлаждане" и така външното тяло се нагрява и се размръзява. Февруари в най-голямата виелица климатика беше спрял от токовоте удари и сутринта беше пълен със сняг - за 15-20 мин се размрази по този начин. Лошото е че при -10 градуса навън вътре духа студено, но се изтърпява за малко.
| |
Тема
|
[re: anabel3]
|
|
Автор |
scsi () |
Публикувано | 07.11.05 09:52 |
|
От два дена съм собственик на същият климатик. Взех го за бебето, което има нужда от 23-24 гр. В момента въобще не топли . При стая от 20 кв. на 2,55 м. височина, едва вдига до 21 гр. и до там.
За тих, тих е, обаче не топли!
Викам сервиза, пък ще видим какво ще измислят.
| |
Тема
|
[re: scsi]
|
|
Автор | 494 (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.05 10:24 |
|
От миналата година ползвам една 10-ка и една 12-ка за стаи съответно 18кв и 35кв. И на двете места без никакъв проблем постигам температури 25-27 градуса и то през най-големите студове. Може би наистина имаш проблем с монтажа или нещо такова.
| |
Тема
|
[re: 494]
|
|
Автор |
P1O (Маняк) |
Публикувано | 07.11.05 10:54 |
|
това 25-27г. по термометър или по дистанционно?
това е голяма жега ако е температура в стаята???
| |
|
Че трябва да вдига повече от 21 градуса - трябва. Обаче се обзалагам, че на бебето ти ще му е много по-добре при 20-21 градуса! Помисли си сериозно! Температура 24 градуса само за къпане се вдига. Иначе ще го прегрееш! Не знам от къде ги измисли тези 23-24 градуса.
Мъж без мустаци - все едно жена с мустаци!
| |
Тема
|
[re: P1O]
|
|
Автор | 494 (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.05 18:08 |
|
По термометър. Това беше заради едномесечното ни бебе когато го къпехме. Иначе 21-22 по цял ден.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|