Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:55 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Хакване на ТЕХЕМ топломеринови  
Автор P1O (Маняк)
Публикувано03.11.05 13:57

Поради големия интерес

Редактирано от P1O на 03.11.05 16:06.

Тема Re: Хакване на ТЕХЕМ топломеринови [re: P1O]  
Авторttoi (Нерегистриран)
Публикувано03.11.05 14:48

И кой лъжем???От кой крадем???От бабата от горния етаж с 55лв пенсия??? Или от младото семеиство с малите деца, които едва спестиха да купят тетрадки и учебници, а сега и за топли.....???

Нека малко да сме, по-различни от "столипенци" или .....

Тема Re: Хакване на ТЕХЕМ топломеринови [re: ttoi]  
Публикувано03.11.05 14:51

Топлофикация ще си взимат всичко до стотинка!!!... но от кой?

Тема Re: Хакване на ТЕХЕМ топломеринови [re: ttoi]  
Автор V. Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано03.11.05 15:20

НИкога не съм бил на парно но ако не бъркам изразходената енергия се отчита в абонатната а от топломерите само се разпределя ... Какво се прави с разликата между отитането в абонатната станция и показанията в топломерите ?? Ако се разпределя защо си мисля че в крайна сметка отново всички в блока ще си платят всичко дължимо?

Дядо Мраз умря застрелян в гръб от Дядо Коледа

Тема Re: Хакване на ТЕХЕМ топломеринови [re: V. Grig]  
Публикувано03.11.05 15:34

Очет от общия топломер/
общ брой отчетни еденици от всички радиатори=
топлоенергия за 1 еденица

топлоенергия за 1 отчетна еденица x брой еденици за конкретния радиатор=топлоенергия за конкретния радиатор

При по-малко отчетни единици(откраднати)=> по-висока цена на 1 отчетна еденица
=> Честния плаща и своя разход и на съседа си КРАДЕЦ!!!

Тема към P1Oнови [re: ttoi]  
Публикувано03.11.05 15:38

Само се надявам да имам по-малко съседи тарикати, а ако нямам, най-добре!!!
Добре, че се утоплявате по друг начин

Тема Re: към P1Oнови [re: ttoi]  
АвторVlado (Нерегистриран)
Публикувано03.11.05 16:44

Да пич, можеш само да се надяваш.

А докато си седиш и се надяваш - пише се Отопление, а не Утопление. И от там се Отопляваш, а не се Утопляваш, независимо от начина по който си подгряваш задните части ...

Не че генерално не си прав, ама дали все пак не попрекали малко с истерията?

Що не заистеричничиш малко за това, дето на циганьорите им опрощават дълговете за ток, а на българите не ... или за това, дето контрольорите в граския транспорт бият българите, а пред циганьорите им треперят опинците и въобще ги подминават при проверките? Толерантност ли ? Във Виена пропищяха от няколко циганета-джебчийчета. Значи те с няколко не могат да се оправят, ама нас да учат на толерантност с цялата тая сган могат, а?

Що не заистеричничиш малко за това, дето даваха преди дни по новините за една женица учителка - вдовица, която с мизерната си заплата гледа детето си и брои стотинките от заплата до заплата. Та закъсняла женицата да си плати сметката за ток - забележи - ЗАКЪСНЯЛА, не че нямало да си я плати, а закъсняла за това, защото и забавили заплатата. И тъпия монополист и забил глоба от 10 лв. За теб може 10 лв да са нищо (дано за все повече българи това да бъдат част от джобните пари), но тая женица със сълзи на очите питаше, защо не са я изчакали няколко дни да си плати, а не да я товарят финансово и с тия почти непосилни за нея 10 лв?

Какво ще кажеш за това, философе?

Тема Re: към P1Oнови [re: Vlado]  
Автор P1O (Маняк)
Публикувано03.11.05 17:16

Няма никаква връзка с темата.
Вярно е, че с този метод се краде от съседите.

Тема Re: към P1Oнови [re: Vlado]  
АвторHaнe (Нерегистриран)
Публикувано04.11.05 03:05

Добре де, кажи тогава как да прецакаме австийското и чешко електроснабдяване?

Тема Re: Хакване на ТЕХЕМ топломеринови [re: P1O]  
Автор ППP тaпa c peзбa 1/2 (Дивомер)
Публикувано04.11.05 10:34

Винаги ми е било чудно, защо се чудим как да изхарчим по-малко, а не как да изкараме повече пари, то това е комплициран въпрос.
Но не знам и защо нападате момчето за тая тема. В края на крайщата всеки се бори да оцелее. Всеки да се оправя както може. Лошо е да се краде, но точно в този случай с топлофикация, която повишава цените с 20% при положение, че газта е скочила 10% и т.н. простотии...

Четох за някакъв метод с вентилатор от компютър, тъй като е относително безшумен и хаби малко ток. Та закрепвате си вентилатора да духа на радиаторчето зад топломера и да го охлажда, защото това малко радиаторче предава топлината от големия радиатор на датчика. Е това е. Не знам колко е ефикасно, но аз също съм се навил да го ползвам. Някои казват, че се покрива към 80% от изразходваната енергия. Просто 200-250 лв и са ми много и не ми се дават за топлофикация.
Това е положението!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.