Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:55 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Терпентин или корисилиннови  
Автор antea (SameOne)
Публикувано30.09.05 13:24

ей тва е въпросът едно от двете ми го каза майсторът - ставало идеално за крайното почистване от лепило и други работи по крайчетата на мебели [MDF и други плоскости]. Да, ама забравих кое точно и за да не стане някой фал и осакатя хубавите шкафчета, ако някой има опит моля да ми помогне. Мерси :)

Тема Re: Терпентин или корисилиннови [re: antea]  
Автор RC (ентусиаст)
Публикувано30.09.05 14:07

Със сигурност не е терпентин, а за другото колко е идеално все пак зависи от използваното лепило (ако е използвано, тъй като има кантове които се лепят с нагряване).

Тема Re: Терпентин или корeсилиннови [re: antea]  
АвторHi-Fo (Нерегистриран)
Публикувано11.10.05 10:49

Kорeсилин се използва за сваляне на старо лаково покрите, така че може и тук да свърши работа (но е по-агресивен от разредителите). Защо не пробваш някое скришно място, ако пък и да няма изцапано с лепило - дали ще се повреди. А аз мисля че ще се почисти и с разредител АМБ, МРТ - все тая.

Тема Re: Терпентин или корисилин [re: antea]  
Автор GBlO (доброжелател)
Публикувано11.10.05 13:39

Понеже тука трябва да се пишат проверени неща, аз направих опит токущо и се оказва, че и с кореселин става да се почистват плоскости от ПДЧ с кантове от ПВЦ. Можеби е редно да уточня, че поскостите са на Бучина-Словения, а кантовете са на РЕХАУ-Австрия.
Всепак не прекалявай с разредителя и търкането

Автор 3aeka (минаващ)
Публикувано12.10.05 13:52

Ако материала ти е български търси си друг вариант. Аз така си унищожих долната страна на едното ъглово легло от детската стая. Разредителя беше корселин , а леглото от комплект на чайка Бургас.Буквално започна да ми се разяжда фурнира на ПДЧ-то.

Автор Hi-Fo (неoпознат)
Публикувано14.10.05 13:57

Сещам се че съм чистил и със спирт! (Ако още не си пробвал нищо)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.