Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:52 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помооощ! Айдуци!нови  
АвторOrи (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 17:06

Здравейте,
дайте ми идея как човек може да си опази вилата от проклетите айдуци. За два месеца ме обират точно два пъти!
Някой има ли наблюдение кое е най - ефикасно:

Да светва някаква лампа с помощта на фото клетка,
да сложа аларма, решетки, .... добермани, ток по оградата или нещо друго.

мястото е в покрайнините и няма наоколо постоянно живеещи. Явно за това е толкова привлекателно.
А иначе виличката е само от една стая и барачка. Какво търсят там не знам.

Въпроса ми е според вас кое би било най ефикасно и по-точно как да го реализирам.

Благодаря предварително за идеите!

Тема Re: Помооощ! Айдуци!нови [re: Orи]  
Автор __Mepakлия__ (член)
Публикувано20.09.05 17:39

Единственото решение е СОД, иначе лампата с фотоклетката е хубаво решемие ама е временно, като го научат крадците и пак ще те ограбват дори повече от преди. От решетки фанда минимална. Доберматите не са лошо нещо ама с спей против кутета и са готови. ток по оградата е много добро решение, ама след като отрепеш някого и в панделата може да влезеш, по довре направи ограда вутре около къщата и сложи ндпис че има ток и така можеш да се разминеш само с условна присъда. Много ефикасен начин е да поживееш малко време там като предварително си си купул патлак, и като влазат крадците да слелнеш няколко пути в въздуха и никой няма да посмее да ти барнми виличката, така беше направил приятел на колежка на майка ми и повече никой не е посмял да припари до вилата му(пищова го веше купик на чено от някакви руснаци)

Автор farmer (същия:))
Публикувано20.09.05 21:46

Ами това последното е добро решение...
Бих ти препоръчал още нещо.. намираш си капан от тези за диви животни, маскираш го добре.Че ще ти оберат вилата по това две мнения няма но поне някои ще остане сакат за цял живот, тези капани не прощават.
Плюса е това, че ако те потърси полициата винаги можеш да кажеш че зайците ти гризат дръвчетата..и си чист.
А иначе спасение няма нито в СОТ, нито в спането там, нито в министъра на вътрешните работи

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит

Автор *Плaмeн* (член)
Публикувано21.09.05 06:38

"Какво търсят там не знам"
Тва ме подсети за нещо което бях прочел наскоро:
Един човечец като тебе,дето постоянно му обирали виличката,пробвал всякакви варианти да я спаси от хайдуците,ама те все прониквали.Накрая вдигнал ръце,и за да не му разбиват вече бравите,оставил една голяма бележка на вратата:"НЕ РАЗБИВАЙТЕ,ВЕЧЕ НИЩО НЕ ОСТАНА".
Като отишъл следващия път,на мястото на неговата бележка намерил друга с надпис"НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕРИМ"

Та щом казваш наблизо няма постоянно живеещи-спасение няма брат

Автор494 (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 11:07

Намери си лепенки на СОТ и ги налепи тук там. Ние на вилата от както сложихме СОТ не са правили опити (2-3 години). Преди това беше всяка седмица въпреки решетките. Това ме навежда на мисълта, че самите лепенки ги респектират, защото тия най-вероятно са от най-гнусната и страхлива по принцип сган.

Тема Re: Помооощ! Айдуци!нови [re: 494]  
АвторOgi (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 13:54

И аз мислех да сложа някакви белжки стикери и проичие. В комбинация с една светкаща и пищяща ларма може би ще свърши работа.
Междо другото откраднали са ми стените на бараката и покрива на тераската!!! Те бяха от една ламарина с дебелина дебела горе долу колкото хартия. Проблема е че сега всио гние в дъжда.
Скоро няма да има какво да пазая .

АвторWWW (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 15:06

Кви айдуци бе, тва са некви миризливи цигани!

Тема Re: Помооощ! Айдуци!нови [re: WWW]  
Автор Aнrya (Пълнолуние е...)
Публикувано21.09.05 16:50

Моите баба и дядо на вилата оставяха светната лампа, ама при теб като вече знаят, че не си там не знам дали ще помогне

People's whole lives do pass in front of their eyes before they die. The process is called 'living'.

Авторdikobraz (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 20:39

работата отива на продажба или сот ако държиш на имота.
а тия работи с капани, пистолети не ги мисли. припомням случая с Похлупков така се казваше собственика от Оряхово та те го бяха докарали до съд човека тогава беше на около 70 г. 2001-2-3 г. че за да опази имота си с материали закупени от обикновени магазини беше организирал отбраната си на имота. и една циганка беше осакатяла та го съдиха
е тва е линка

АвторStealt (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 23:45

PIR датчик вътре в помещението свързан към GSM.При задействане набира твоя номер.От там ако може да се сработиш с патрулките на полицайте да ги спипат на местопрестъплението би трябвало да ги осъдят па бързата процедура.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.