|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Бормашина Agoyama
|
|
Автор | cool water (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.08.05 22:46 |
|
Гледам в МЕТРО са пуснали на промоция тия бормашини и се чудя дали стават за нещо. Знам че не е SKILL , ама все пак..... Пише че са 500W -- това достатачно ли е за пробиви в стена, желязо..?
Дайте съвет имате ли подобна немаркова вещ у дома?
10х
| |
|
Имам такава в къщи.Ако ще пробиваш отвори в тухла става, но в бетона съм пробвал не става-свредлото беше 8mm и когато опре в камък нещата стават трудни.В метал не съм пробвал с големи свредла, но предполагам до 10mm ще стане.
Иначе е издръжлива аз я ползвам доста често, гледам да не я натоварвам(все пак е любителска).
Това е ти сам ще прецениш.
| |
Тема
|
Re: Бормашина Agoyama
[re: cool water]
|
|
Автор | Stealt (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.08.05 00:48 |
|
За тези пари аз бих предпочел втора ръка Sparky (Елтос).Намират се по пазарите и оказионите.За предпочитане модел за когото се произвеждат резервни части.
Относно Agoyama е меко казано слаба.Слаб ротор, слаба механика, втулкови лагери, мека стомана на ударния механизъм и зъбните колелета.Силата на пробиване не е единствено във ватовете.Освен това има проблем с резервните части.
Ако трябва да избирам между хоби серията на Skill и Sparky също бих предпочел българското.Цените са съпоставими.
Ако искаш нещо от класа на Agoyama виж Rider.Те имат все пак някакъв сервиз в София и някой др. градове.А и подозирам ,че са правени в един и същи завод.
| |
Тема
|
|
|
Автор | batDancho (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.08.05 15:25 |
|
за бормашина ли става въпрос или за биеща дрелка ?
аз преди време си купих от метро биеща дрелка 800 вата black&decker и съм доволен от нея. За яко пробиване в стени обаче не става, още повече в бетон. Като почнах да слагам изолация по стените голям зор видях. За там си купих от битака някакъв безмарков перфоратор за 60 лева нов, от който съм доста доволен. Докупих му SDS бургии, каквито ми трябваха и съм на около 350 дупки с него, само един път закачих арматура и изроних зъбните колела, което ми струваше 7 / седем/ лева за подмяна с нови.
При нас тарифата е 1 лев на дупка или 10 лева на час.
ПП 500 вата ми се струва доста слабичка, особено за свердла над 10 мм
| |
Тема
|
|
|
Автор |
moDem (само СЛАВИЯ) |
Публикувано | 29.08.05 22:00 |
|
с такава си бърках теракола за плочките в целия апартамент и колор кита. Доста поработи и не ми дава никакви дефектиу. С видия 6 пробивах дупки без никакъв проблем в стената.
Живота е низ от груби събуждания.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pass (непознат) |
Публикувано | 30.08.05 16:14 |
|
Работя със Sparky-BPR 181 E - 450w.Ел перфоратора е български.
Стомана Ф 13 мм бургия с патроник за обикновени бургии.
Бетон Ф 18 с SDN бургии като в бетона машината без много усилия на натиск върши много добра работа.Докато Agoyama я причислявам на степен под дори любителска.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Stealt (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.08.05 05:30 |
|
Малко теория.:-)
За пробиване на метал и дърво мощността на обикновенна бормашина има връзка с максималния диаметър на пробиваните отвори.Освен това по-мощните машини обикновенно са с алуминиево-магнезиев корпус на редукторната кутия който позволява по-продължителни натоварвания.Пластмасовите биха се стопили леглата на лагерите особенно ако са втулкови.
За пробиване на инцидентни отвори в бетон с неголям диаметър се използват ударни бормашини и съответното свредло.Ако се налага да се пробиват много отвори , например за дюбели за топлоизолация, няма друга алтернатива освен перфоратор.При едни и същи мощности принципа на работа е различен и това определя драматичната разлика при работа в бетон.
За бъркане на строителни разтвори се изисква мошност.Там най добре са специализирани бъркачки следвани от мощни 1000 VV бормашини на по-ниска скорост с метален корпус.Ако машината е по-слаба може да се забърква по-малко количество разтвор.
| |
Тема
|
[re: Stealt]
|
|
Автор | Mojo (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.05 21:45 |
|
Здравейте
Някой би ли ме посъветвал каква дрелка да си взема.Спрял съм се на една ударопробивна Einhel, но не съм сигурен, че е достатъчно качествена.Вероятно няма да я ползвам прекалено често.
Предварително благодаря за съветите.
| |
Тема
|
[re: Mojo]
|
|
Автор |
Haчko (страхкор) |
Публикувано | 01.12.05 22:41 |
|
"Sparky" 
В комиксите човекът отляво винаги говори пръв.
| |
Тема
|
[re: Mojo]
|
|
Автор |
Cremate (неебателен) |
Публикувано | 02.12.05 01:32 |
|
"Бош"
Не всеки, който те измъкне от лайната ти мисли доброто!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|