Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:12 05.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Дайте акъл - изолация на поднови  
Автор vache ()
Публикувано04.07.05 18:39

Дайде ми идея какво да сложа за изолация на пода под ламинран паркет. Нямам предвид разни перлитови замазки... аз мислех за фибран, но всъщност не знам дали става за под. А може пък да има специален...
Изобщо, посъветвайте ме, че сега правим на детето стаята, на първия етаж сме, отопляваме се с камина с водна риза и общо взето стаите изстиват през деня...

Тема Re: Дайте акъл - изолация на поднови [re: vache]  
Автор Haчko (Mr. sir)
Публикувано04.07.05 20:15

Може и с XPS, и с твърда или полутвърда каменна вата.

Много е щуро на плажа.

Тема Re: Дайте акъл - изолация на под [re: Haчko]  
Автор vache ()
Публикувано04.07.05 21:22

XPS - екструдиран пенополистирол ли е?
А има ли специално за под или става и примерно този от 2 см за стените. Трябва ли да се прави фина замазка отгоре или може да се реди паркета направо. Необходимо ли е да се сложи и подложката, която се продава с паркета или е излишно? Лелеее, много въпросителни..

Аз си мислех, че би могло да стане, защото все пак върху паркета натоварването се разпределя относително равномерно.... ама мъжете около мен се опитват да ме убедят, че не става...

Автор Haчko (Mr. sir)
Публикувано05.07.05 00:16

Има специални платна за под - и XPS, и EPS, върху тях задължително се прави замазка (и при дюшеците вата също), става, това е класика. Кой каза, че не става?

Много е щуро на плажа.

Автор ha!Модератор (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 06:15

подовите изолации са дъвкани заедно с другите ... хардлайнерите винаги замазват
според мен няма нужда от замазка
а един познат сложи стиропор най-обикновен, върху него някакви супер евтини ПДЧ и ламинат и това в кухнята ... голямата стара готварска печка си тежи
очаквах да има проблем с мокрото но не

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Много е писано...нови [re: ha!]  
АвторKaлoян (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 09:12

Толкова е дъвкана тази тема...
На мен ми омръзна да се повтарям.
И в апартамента, и на вилата съм сложил СТИРОПОР под ламинирания паркет. Направо, без замазки и други глупости. Вече 3 зими съм така и съм много доволен. Страхотна топлоизолация. Стиропорът не поддава, не се деформира под тежки мебели (секции, спални и т.н.). И за това съм писал. Който иска да види, от Ст.Загора съм, да заповяда да види.

Автор P1O ()
Публикувано05.07.05 09:14

Сложих преди седмица под ламинат ХРS на URSA/розово-оранжев на цвят/ на 2см , казаха ми, че бил 35кг /фибрана синьо-зеления е 30кг/, без замазка. Отгоре има доста тежък гардероб. Засега немога нищо да кажа, но и не очаквам да стане нещо, при положение, че докато го наредя си ходих по него с боси крака и нямаше деформации, а като се сложи паркета вече съвсем.
Всеки сам си решава.... аз и в друга стая планирам да го направя по същия начин. Не мога да разбера в какво точно се изразява предимството на замазка с дебелина около 1-2см върху изолацията, тя е чуплива/ако не е армирана/ и ще вдига само повече прах /лично мое мнение/

Автор vache ()
Публикувано05.07.05 22:30

Много благодаря на всички за отговорите. Извинявайте, ако съм ви накарала да пишете по вече дъвкана тема, но аз не открих нищо с търсачката специлно за под.. Сега нещата ми се изясниха и взех да се замислям дали действително си заслужава да сложа фибран или просто да спестя пари като сложа стиропор.. ако ефекта ще е един и същ, значи ще слагаме стиропор!
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Автор P1O ()
Публикувано06.07.05 10:31

Все пак се замисли де
Стиропора е доста по-мек и поддава, колкото и малко да е.
Тази изолация на URSA или каквато и да е тя точно за подове и се ползва и в гаража по които минавата дори камиони.
Разликата в цената не помня, но тази изолация XPS за 2см нямаше 5лв/м2 /4,50 май беше/

Тема Re: Дайте акъл - изолация на поднови [re: P1O]  
Автор vache ()
Публикувано07.07.05 01:14

Мдаааа, аз като истинска жена ще мина през няколко етапа на мислене.... Благодаря! Просто ще трябва да ида и да видя по магазините какво се предлага и дано да попадна на читав продавач... Ние сме слагали Фибран в кухнята, та имам някаква представа
Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.