Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:40 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема за боядисванетонови  
Автор Fking ()
Публикувано22.02.05 02:22

Трябва да боядисвам една стая. Но съм напълно неподготвен в областта.
За това се нуждая от препоръки за доста неща
Спрял съм се на много светло зелен цвят за стените. В момента са боядисани в бяло, но явно преди доста време защото като цяло е доста неугледно

Предполагам трябва да взема бяла боя, и някакви оцветители?
Каква марка боя да взема?
Какви оцветители?
Къде са добри цените?
Как се боядисва тавана?
Препоръчайте цвят за вратите :>

И ако се сетите нещо което смятате, че трябва да се знае, споделяйте.

Тема Re: за боядисването [re: Fking]  
Автор killin (me)
Публикувано22.02.05 08:53

така като ти гледам въпросите и предложенията - май наистина си напълно неподготвен в областта - в което няма нищо лошо де - никой не се е родил научен...

добре - цвета хубаво си го избрал, но дай да започнем от нещо друго - с какво е боядисано в момента /и не говорим за цвета/ - с латекс предполагам. ако е така - ти също с латекс ще боядисваш, малко по-назад по форума има доста темички за латекса - какъв, как, защо, оцветители.... порови се

иначе добре си задал въпроса Как се боядисва тавана? - ами ПЪРВО се боядисва тавана и после стените. а как - ше ти обясним по-късно, като кажеш в момента тавана с каква мазилка е - може да е варосан, или също да е с латекс, знам ли го....

а по тъпроса за цвета на вратите - според мен сам трябва да си решиш, само имай предвид, че вратите са по-трудното за боядисване от стените - за да станат равномерно.... а и там вече няма да е с латекс, а с боя.... ама това после....

аре - ти си на ход

К.

........I WASN'T REALY DRUNK AT THE TIME.......

Тема Re: за боядисванетонови [re: killin]  
Автор Fking ()
Публикувано23.02.05 15:56

Ами, мисля че всичко е латекс

междудругото, колко взимат бояджиите? :>
ако е твърде сложно, май ще е по-добре да се плати на някой, но е добре да ме ориентирате в цените... :>

Тема Re: за боядисванетонови [re: Fking]  
Автор killin (me)
Публикувано23.02.05 18:00

ако е латекс - няма да се плашиш, не е толкова сложно, напротив даже

първо трябва тавана да си оправиш, за да не напръскаш после стените. латекс се боядисва в валяче - някой препоръчват то да е с естествен косъм, аз лично предпочитам дунапрененото. ако тавана ще го правиш бял - караш направо без очцетители. трябва да си избереш латекса - разрови се из старите теми във форума - Боро мисля че препоръчваха доста хора.... на опаковките обикновено има всички инструкции за работа с тях. сметни си квадратурата приблизително на това което ще боядисваш и си купи достатъчно латекс - то си пише на кутиите за колко квадрата стига/горе-долу/ или питай продавачите да те ориентират. кавам ти да си купиш достатъчно, защото щом смяташ да го оцветяваш - по-добре веднъж да си направиш смеска която да ти стигне поне за конкретната стая

трябва ти и четка - с нея се "засичат" ъглите - понеже с валяка не може да се стигне хубаво в ъгъла - първо се минава с четката едно поле от 5-10 см за да може да се застъпе с валяка.

май пропуснах да кажа че е добре всичко да е добре изметено и почистено по стените преди това че е кофти като ти се замацат паяжини

и така - а за да си разнасяш правилно боята по валячето ти трябва една дъска - топната в кофата с латекса, по която разтъркваш валяка леко преди да разнасяш по стената, щото иначе рискуваш да се омажеш целия/то не че иначе няма да стане де/

и така - нещо ясно????

К.

Автор ink (spot)
Публикувано24.02.05 17:13

Да добавя само:

Трябва да си 100 % сигурен, че таванът ти е с латекс в момента, щото ако се окаже, че е варосан, ще има да ти падат спагети по главата...

Обърни също така внимание на два момента, които колегата вече е посочил, но са много важни - забъркай латекса с оцветителя предварително за цялата стая, защото после е възможно да не улучиш точно цвета и стаята ще ти стане поне двуцветна. И второ - почисти основата внимателно, че латекса не търпи компромиси и ще падне.

Успех!

It's not over till it's over!

Авторпиko (Нерегистриран)
Публикувано24.02.05 17:28

И за да допълня съветите които "убиваният" (май така се превежда "килин ме" ;)
намери си човек който го е правил няколко пъти, вземи няколко бири и го повикай "да ти прави компания.
освен това - приеми факта че ще имаш стая на карета
аз съм се пробвал 2 - 3 пъти все така излиза, явно не ми е това стихията :))
накрая може да се окажеш в ситуацията от вица "за какво си мислят жените по време на секс" и всеки път да ти напомнят че тавана е за пебоядисване

Тема Re: за боядисванетонови [re: пиko]  
Автор killin (me)
Публикувано25.02.05 10:20

хехехех - това с бирите и компанията е много вярно, както и предното за всичкия разтвор наведнъж/аз мисля че бях споменал това../

за тавана - наистина трябва да е сигурен, че не е варосан и ако някъде става на карета - то тавана е може би най-проблемното място, особено ако има орнаменти/гипсови примерно/, иначе със стените мисля, че няма да има проблем, само да не забрави да засече ъглите.... и не знам защо на теб не ти се е получило - аз лично още от първия път бях доста доволен, естествено всеки следващ път ти става все по-добре, но все пак никой не се е родил научен

а по въпроса "за какво си мислят жените по време на секс" - там няма спасение, ако ще и перфектен таван да си направил....

поздрави
К.

Тема Re: за боядисванетонови [re: killin]  
АвторCтapeц (Нерегистриран)
Публикувано25.02.05 12:17

а по въпроса "за какво си мислят жените по време на секс" - там няма спасение, ако ще и перфектен таван да си направил.... Моят съвет е Чукайте на тъмно.
Забравихта да кажете на човека,че тавана може да е с винервайс.Тогава става страшно.
Забравихте и да го накарате да забърше предварително тавана и стените с влажна кърпа ,за да обере мръсотията.Става най добре със женски чорапогащници.
Други съвети:
Разходната норма за латекс и блажна боя е 4-5 кг./кв.м.за едно нанасяне.
Мечето за вратите не трябва да е дунапреново,защото се разлага.Най добре е да е по скъпо(10-15 лв.),за да няма после проблеми с косми и др.боклуци.
Латекса след като изсъхне не се отмива с вода.
Като се боядисва се свалят всички ключове,контакти,розетки и дръжки за врати.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.