|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Тъп въпрос, извинете !
|
|
Автор | Янa (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.02.05 21:13 |
|
Здравейте ! За пръв път ще живея в жилище със стаи на паркет- здрав, но стар и доста захабен. Ще се цикли и лакира, това ясно, но как се поддържа по-нататък ??? Позволява ли примерно забърсване с влажна кърпа ?? Или се ползва някакъв препарат ??? Благодаря !!!
| |
Тема
|
Re: Тъп въпрос, извинете !
[re: Янa]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 17.02.05 21:29 |
|
Лакът позволява забърсване с мокър парцал, разбира се
Щом сме двама, страшно няма.
| |
|
Има разни препарати за дърво "пронто" например 
Carpe diem
| |
Тема
|
|
|
Автор | Cтapeц (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.05 10:40 |
|
Че въпроса е тъп няма две мнения.Може да се чисти с каквото искаш,само не понася разливане на вода,защото се раздува.Това е защото дървото има обработка само отгоре,а отстрани и отдолу е голо и поема водата.Така че ако случайно се разлее вода трябва да се попие веднага.Ако се раздуе малко, след време ще изсъхне,ама не е много здравословно за паркета.
| |
Тема
|
гледам и се чудя
[re: Cтapeц]
|
|
Автор | Диaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.05 11:01 |
|
Като стана въпрос за паркет се сещам преди време когато бях по-млад и красив ме взеха у казармата и там видях да се прави сапунка на паркет??? Това се правеше редовно - в една кофа се настъргва сапун размива се с вода, разлива се и се разтъква с метлите и после се носи вода с кофите и всичко се избутва у миялното (пояснявам за тези които не са ходили у казармата) и най-накрая там където има вода се обира с парцали за да изсъхне по-бързо. Та тази процедура се повтаряше веднъж на 2 седмици в интерес на истината паркета не беше обработван по друг начин но пък и не се раздуваше някой има ли обяснение за това????
| |
Тема
|
Re: гледам и се чудя
[re: Диaн]
|
|
Автор |
kalo76 (умен таралеж) |
Публикувано | 18.02.05 11:57 |
|
Аз имам (понеже и аз някога съм сапунисвал паркет І
Просто паркета е като новобранеца след третия месец юркане - свикнал на всичко и нищо вече не му прави впечатление.
THE OLD CAR IS NOT A DEAD CAR!!! 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
GBlO (доброжелател) |
Публикувано | 18.02.05 13:44 |
|
Яни, няма подобро от хубавия паркет. Кой смятам за хубав няма да обяснявам, но едно е сигурно, повърхносната обработка е от голямо значение. Има два варянта, с полиуретанов лак или естествени восъци и смоли за екзотични дървесини. Двата вариянта са добри, тъй като могат да се забърсват подовете с препарати или влажен парцал, но при втория трябва периодично да се опреснява покритието.
| |
Тема
|
[re: GBlO]
|
|
Автор | Kиko (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.05 23:00 |
|
Е, нали щяхме тук да си помагаме ! Един разказва на мацката казармените си истории, друг и той спомени от 100 години и т.н. Трети я съветва да чисти с "Пронто", че то едно чистене ще излезе по-скъпо от нов паркет бре хора !!!! Никой не отговори на простичкия въпрос - може ли да бърше лакиран паркет с мокър парцал ? А ? Май, че въпроса съвсем не се оказа тъп....
| |
Тема
|
Re:Няма тъпи въпроси...
|
|
Автор |
Pantarey () |
Публикувано | 19.02.05 09:06 |
|
...има тъпи отговори...
1. Изцикля се добре паркета!
2. Почиства се с прахосмукачка!
3. Намираш добър лак - не прави икономия на цена и количество!
4. Лакирай най малко 3 пъти!
5. На местата където се ходи най-много или се търкат колела на мебели или крака на столове и маси, още поне един слой!
6. Почистваш с влажен "Блу маджик"- оная прословута дръжка с гъба и се надявам да нямаш проблеми...
ВСИЧКО ТЕЧЕ, ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ
| |
Тема
|
Re:За тези дето не четът
[re: Pantarey]
|
|
Автор |
GBlO (доброжелател) |
Публикувано | 19.02.05 18:14 |
|
Всеки паркет може да се забърсва с влажен парцал, важното е да е лакиран с добър лак (двукомпонентен полиуретанов на реномирана фирма), а не с някакви подобия. За тези които не знаят, всички ламинати са лакирани с такива лакове и това на какви обороти издържат, зависи от вида и количеството на лака. Без полиуретаново лаково покритие ламинатите ще са плоскости от МДФ с залепен шарен-вестник.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|