Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:29 14.04.26 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Излишен балконнови  
АвторMapия (Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 10:29

Мисля да приобщя един тесен балкон към хола. Освен всички други неясни моменти засега най-много ме притеснява проблема с изолацията на пода. Как да я направя като обаче запазя еднакво ниво на пода в хола и приобщената част. На едни познати някакви майстори им направиха 20 сантиметров подиум. Ужас! Холът е с ламинат и стандартна тънка замазка отдолу. И още нещо - има ли шанс при подобен ремонт ламината да се запази и само да се донади в приобщения балкон?

Тема Re: Излишен балконнови [re: Mapия]  
Авторolio (Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 13:24

Като я направиш отдолу (демек на тавана на комшията ти под вас) -ако се съгласи де (щото може и той да си разшитява хола).
За донаждането на паркета също може да стане много лесно при условие че си намериш същия ламинат.

Тема Re: Излишен балконнови [re: olio]  
Публикувано02.02.05 14:01

Това за съседа ми хареса, ако не друго, поне ще се запознаем..... и какви добросъседски отношения може да се заформят.....

Публикувано03.02.05 10:27

Майстори, моля ви посъветвайте ме. Започвам да се стряскам от мълчанието ви. Наистина ли това, което искам е толкова трудно?

Автор Дyпapин Дyпapинoв (аз съм бе!)
Публикувано03.02.05 13:18

Аз съм преустройвал тераса на кухня, като махнах прозореца и направих барплот на негово място. Заградих с обикновени тухли единички и отвътре изолирах с тухлички итонг 5см. по късата им страна (като фаянс все едно)
Мислех на пода нищо да не слагам, освен теракот, но много започна да кондензира през зимата. Тогава, понеже ми бяха останали тухлички, облицовах външно също с итонг отдолу и един ред отстрани (за да затапи плочата) и нямам никакъв проблем. Предполагам, че има и по-добри начини и изолации да се направи, но едно е сигурно - ТРЯБВА да се изолира с нещо!!!

Автор ha! (Нерегистриран)
Публикувано03.02.05 18:01

е добре де мила
колко ти е сега денивелацията?

прекрасна, ужасна - все тая ... резултатът е съсипващ ...

Тема Re: Излишен балконнови [re: ha!]  
Публикувано04.02.05 10:50

Не мога да преценя, още не съм разбила стената, но нали е една и съща плоча, предполагам, че разликата е само тази смешна няколко милиметрова замазка под ламината.

АвторG*bio (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 16:40

Mar4e, po-dobre si napravi na balkona dobra izolaciq, dori da se nalaga da ima denivelaciq, otkolkoto da e krasivo, no da ne gubi6 50% ot otoplenieto na staqta i da ima6 ve4en kondenz. Nai dobrata izolaciq e kamenna vata na ploci s debelina primerno 50mm. Skupo e, no vseki kompromis se zapla6ta rano ili kusno ito mnogo po-skupo. Dano kom6iite se suglasqt izolaciqta da e na tehniq tavan, za6toto efekta taka e nai-dobur. Ne trqbva da zabravqte i izolaciq na 4eloto na plo4ata, tui kato bez neq se polu4ava termomost i plo4ata iztiva pove4e ot 1-1.5 navutre, toes efekta ot izolaciqta se gubi.
Jelaq ti uspeh.

Автор ha! (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 20:21

да разбирам че нямаш врата към този балкон?
надявам се схващаш поне сарказма ...

прекрасна, ужасна - все тая ... резултатът е съсипващ ...

Тема Re: Излишен балконнови [re: ha!]  
Публикувано07.02.05 10:54

Бих го разбрала и преглътнала, но за съжаление сарказма ти е неправилно насочен. НАИСТИНА няма балконска врата и за убиване са предполагам проектантите на блока. Това всъщност не е стандартен балкон, а е било замислено като цветарник, но от човек, който явно хабер си няма от гледане на цветя. Дори да реша да си сложа там саксиите, за да ги стигна да ги полея трябва първо да се кача на прозореца, през който се стига до това недоразумение, после да прескоча железните хоризонтални пръчки,които обезопасяват прозореца (пак по проект), и да агитирам някой достатъчно луд от семейството да ми подава кофи, пък и да ми подава ръка при маневрите вън и вътре, тъй като парапета на този балкон е 40 сантиметра (а етажа е 7ми). Дори ако предположа, че идеята на архитекта е била това нещо да се напълни с пръст и така да се полива и сади - през прозореца, то пак е недомислено, защото няма никаква хидроизолация или подсилване на предното панелче-парапет, за да издържи тежесттта на пръстта. Това е много популярен архитектурен елемент например в Гърция, но изпълнението тук е абсурдно. Видяла жабата, че подковават вола...
Ако все пак се върна на темата си, убеждавам се, че ще трябва да се примиря с повдигане на нивото, за да не си блъскам после главата.
А някакви идеи колко би струвало подобно начинание (ширината на балкона е 70 сантиметра)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.