|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
иде зима,а токът е скъп
|
|
Автор | toto (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.02 19:40 |
|
Кажете идея за "икономисване" на електричество по "втория нячин".Възможно ли е електромера да се забави или шунтира по незабележим начин?
| |
Тема
|
Re: иде зима,а токът е скъп
[re: toto]
|
|
Автор | Eбaти (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.09.02 13:21 |
|
Ами стани мангал, брато, и въпросът ти се урежда.
Между другото, виждам, че циганският манталитет не ти е чужд.
| |
Тема
|
[re: Eбaти]
|
|
Публикувано | 30.09.02 21:43 |
|
Отговорът е несериозен и не е по темата.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Eбaти (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.02 13:25 |
|
Напротив, отговорът ми е ужасно сериозен. Ако ми беше пред очите, щях много сериозно да забия една кубинка в зъбите ти.
| |
Тема
|
[re: Eбaти]
|
|
Публикувано | 01.10.02 20:05 |
|
Кубинката си я забий в задника. Като ти гледам именцето сигурно ще ти стане хубаво.
| |
Тема
|
|
|
Автор | lizard (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.02 15:23 |
|
zasega samo cheta
| |
Тема
|
|
|
Автор | pesho (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.02 17:35 |
|
ako giweesh w kasta ne e nikakaw problem
| |
Тема
|
[re: pesho]
|
|
Автор | Фeн (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.02 22:06 |
|
Обърни местата на фазата и нулата на входа на електромера или търси през www.gogle.com с дума Счетчик руснаците имат две три идеи.
| |
Тема
|
Кардиналното решение
[re: Фeн]
|
|
Автор | Help (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.10.02 07:28 |
|
Тази идея с обръщането на фазата и нулата става като приложиш конкретно устройство после. Имам и схемата, но не съм сигурен дали работи с български електромери. Сигурно е, че работи с руски електромери, защото схемата е от руски сайт. Въпросът е как ще размениш фазата и нулата, ако ел. таблото е изнесено навън?
Но има по-кардинално решение. Инвестираш веднъж и после разходите за отопление са много ниски. Можеш да си позволиш дори отопление с ел. енергия. Решението се нарича термоизолация на стените (поне външните стени) и тавана. Най-добре е изолацията да е външна и вътрешна, по-малко добре е да е само външна и най-малко добре, но най-евтино е да е само вътрешна.
Това лято аз имах пари само за вътрешна изолация само на една стая. Сега, като започна застудяването нощем, само в тази стая не ми е студено без отопление. Практическият резултат впечатли дори мен, въпреки че го очаквах предварително.
Но пенополистиролът (някои му викат стиропор, други стиродур, но все е пенополистирол) трябва да е поне 2 см дебел и да е екструдиран (защото не поглъща влага). Ако имаш пари слагай вътре 2 см, а вън 4 см пенополистирол и няма да имаш нужда от разходи за отопление през зимата, от разходи за охлаждане през лятото и за 3-4 години разходите ще се изплатят.
Иначе сиромахът плаща непрекъснато и вечно е сиромах!
| |
Тема
|
Re: Кардиналното решение
[re: Help]
|
|
Автор | бaтko (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.10.02 01:27 |
|
Бе ти хубаво ще обърнеш фазата и нулата, ама ако не се лъжа,ще трябва после да я обърнеш и на всички ключове,контакти ,лампи, бойлер и т. н.
Толкова много свободно време ли имаш,или си нямаш друга работа?
И знай:от Матрицата те наблюдаваме!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|