|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Гадовете от Елдоминвест
|
|
Автор |
NumLock (Ключар) |
Публикувано | 06.06.02 20:05 |
|
Тая тема е повече за Черните списъци, ама нали се отвори дума за клапани и бойлери.
Та купих си значи бойлер на Елдоминвест. Гледам продават го заедно със "новия комбиниран възвратно-предпазен клапан". Казав си добре, тъкмо всичко е на едно място, няма да монтирам отделно едното и другото, а освен това като си го правят те сигурно е по-добре. Да, ама не. Пускам си аз бойлера и след 10 минути от клапана почва да тече вода. Спазвам инструкцията - отвъртам винтила и оставям водата да тече от него 20-30 сек. след което го затягам отново - резултат няма - тече си. И така всяка вечер като пусна бойлера да загрява, от него изтичат към 5-6 литра вода. Търпях един месец и реших да отида в сервиза да ми го подменят. Взеха стария - модел 2001 и ми дадоха модел 2002 година. Сложих го - все тая - тече. И така смених 3! Сега вече в сервиза смениха тактиката и ми казаха, че така трябвало - да тече. Опитах се да им обесня, че до сега съм имал друг бойлер, който не течеше като започне да загрява. Всичките ми роднини също имат бойлери - нетечащи. И приятели и познати също. "Това са други модели бойлери, а този - друг. Неговия клапан трябва да тече!" - отговориха в сервиза. Ще се обадя и до завода производител, но чувствам, че и от там ще ми отговорят по същия начин
Аз до сега все съм си мислел, че ако отнякъде искам да тече вода, трябва да си сложа кран, а не бойлер.
Та това е братя и сестри - на луди ни правят и лошото е, че го правят успешно. Успях да чуя няколко мнения от независими наблюдатели, че наистина трябвало да тече. Ами като искат налягането в бойлера да е почти същото като в тръбата със студаната вода - да пробият една дупка в съда и да си изтича от там, що си усложняват живота?
"не съм ни ял, ни спал."
Ив.Вазов
| |
Тема
|
Re: Гадовете от Елдоминвест
[re: NumLock]
|
|
Автор |
silent (някакъв) |
Публикувано | 06.06.02 22:48 |
|
глупости..........не трябва при нормална експлоатация да изтича вода от предпазния клапан...........по всяка вероятност този кларан не е разчетен като хората и не е подходящ за налягането на студената ти вода..........по принцип като го развиеш максимално е възможно да протече но след като го нетегнеш би трябвало да спре той по принцип така се и регулира развиваш го да текне вода и след това го завиваш докато спре да тече.........след като пуснеш бойлера ако в процеса на загряване просълзи не го пипай но ако тече го натягаш още малко........и повече не се пипа..........
незабележимРедактирано от silent на 06.06.02 23:00.
| |
Тема
|
И аз съм на това мнение
[re: silent]
|
|
Автор | NumLock (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.06.02 08:17 |
|
ама а обясни го на тези "майстори" дето им правят сервизната поддръжка.
Разбира се, че го опитах номера с развиването и затягането. Затегнах го до дупка и все пак като започне да загрява - протича . Това на стария модел. При новите - от 2002 год са отнели дори тази възможност на потребителя. Няма нищо за отвъртане и завъртане. Можеш да го отвориш за да изтича вода и да го затвориш след това . Разбирам да прокапваше по малко - ще го преживея някак си, ама то при 80 л. бойлер ми изтича почти 10% от вместимостта при загряването
| |
Тема
|
Мнение...
|
|
Автор |
OO7 (пушач) |
Публикувано | 07.06.02 13:10 |
|
Здравей,
мислих по твоя проблем и според мен всичко зависи от начина на пълнене на бойлера, доколкото си спомням в бойлера влизат две тръби - къса и дълг, би трябвало бойлера да се пълни по късата (т.е. - отдолу нагоре), или белязаната със синьо. Тогава в горната часта на бойлера остава въздушна възглавница, която компенсира топлинното разширение на водата. Иначе колкото и да е силна пружината на клапана няма да издържи на налягането. Когато се пълни от дългата тръба въздуха и водата се смесват и не остава въздушна възглавница. А може и самите производители да са объркали цвета на тръбите.
Това е моето скромно мнение.
| |
Тема
|
Re: Гадовете от Елдоминвест
|
|
Автор |
DTMF (FSK) |
Публикувано | 07.06.02 18:30 |
|
Моя е от същата фирма и понеже знам че често дават дефекти та затова бях пуснал въпроса с взрива,успех и дано го оправиш
| |
Тема
|
Re: Мнение...
[re: OO7]
|
|
Автор |
@@ (песимист..) |
Публикувано | 07.06.02 18:57 |
|
Interesno, kade vidja razlika v naljaganeto sas i bez vazdu6na vazglavnica ? Naljaganeto pri raz6irjavane na vodata si e sa6toto...Ako razmeni6 trabite, toplata voda prosto svar6va mnogo barzo, za6toto se smesva sas studena pri palneneto. A ventilite sa bokluk, nameri si edin ot starite, deto se regulirat s gajka i si go napravi na mjasto, trjabva da kape, dokato zagrjava, no savsem leko...
| |
Тема
|
[re: @@]
|
|
Автор |
OO7 (пушач) |
Публикувано | 07.06.02 21:05 |
|
Разликата е че въздухът се свива, а водата не.
| |
Тема
|
[re: OO7]
|
|
Автор |
@@ (песимист..) |
Публикувано | 07.06.02 22:44 |
|
I kak tova promenja naljaganeto specialno ? Ili sgastenijat vazduh ne okazva naljagane ? Hm...pro4eti si pak u4bnika ot 9-ti klas 
| |
Тема
|
[re: @@]
|
|
Автор |
OO7 (пушач) |
Публикувано | 07.06.02 23:03 |
|
Прочети си учебника и ако не те мързи изчисли - имаш 80 л. вода, загряваш я от 20 до 50 градуса, колко ще й се увеличи обема и къде ще отиде този обем? Аз моите учебници не знам вече на кой таван са, ще съм благодарен, ако ми отговориш на въпроса.
| |
Тема
|
И аз започнах да се притеснявам
[re: DTMF]
|
|
Автор |
NumLock (Ключар) |
Публикувано | 10.06.02 18:40 |
|
Ако бойлерите не вървяха комплект с предпазно-възвратния клапан - добре. Сменям го и толкова. Но тези гадове слагат собствен и предупреждават, че ако не е поставен точно той гаранцията не важи. На вертикалните бойлери тези вентили дари ги завиват още в завода, а на хоризонталните не, просто защото няма как да се упаковат в кашона.
Та щом толкова държат, техните бойлари да са точно с тези клапани, които изпускат при съвсем малко повишаване на налягането, зачи имат съмнения дали съда ще издържи на по-високо налягане. От тук идва и притеснението ми да сложа един клапан от "истинските".
Мисля си, че тези клапани въобще не трябва да протичат. Изпускането на вода от тях трябва да става само при авариина ситуация, т.е. те трябва да са регулирани така, че докато температурата е под границата в която изключва термостата, вода да не тече и само ако не сработи термостата и температурата-налягането се повиши, тогава да изпускат.
С две думи - прецаках се с този бойлер.
А за клапаните, не само че изпускат когато не трябва, ами не им работи възвратния клапан и връщат топла вода обратно в инсталацията.
"не съм ни ял, ни спал."
Ив.Вазов
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|